Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film o kariére vzpierača ťažkej váhy Mateja Gongola. Osou príbehu je jeho cesta od špeditéra až po víťazstvá na medzinárodných súťažiach a olympijskú medailu - príbeh človeka ktorý s ťažkými činkami a športovými funkcionármi bojuje nielen o športové trofeje, ale aj o suverenitu svojej osobnosti. Túto hodnotu pochopí ako najvyššie víťazstvo a trofej svojho života. (RTVS)

(viac)

Recenzie (12)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Na športový film celkom fajn a na to, že v hlavnej úlohe je neherec, ešte viac fajn. Pomáha mu, že je predabovaný, prirodzene napísané dialógy, a možno je tento náš vzpierač lepší herec ako bol Rambo boxer. Životné osudy od objavenia talentu u sťahováka po špičkové výkony v profesionálnom stredisku sú premiešané so zamysleniami nad úlohou hltania bobúľ v športe, a to som vôbec nečakal. Síce slabšie, ale štyri hviezdy si neodpustím. –––– Je to ještě sport, Tibore? – Ale Karol, prosím ťa, robia to všetci. Ak sa chceme udržať na špičke, tak musíme. –––– Počúvaj, ty šampiňón... Ty už nepatríš sám sebe. Ľudia očakávajú od teba oveľa viac. Ľudia očakávajú, že raz budú môcť ukázať na televíznu obrazovku: Aha, náš človek. –––– Pozri sa na tieto svaly! Myslíš, že to je normálne ľudské mäso? Sú umelejšie ako PVC! ()

Firko 

všetky recenzie používateľa

Pre mna velmi prekvapivy film. Uzasne realne a prirodzene.Paradne herecke vykony hlavnej postavy-vzpieraca, ktoreho meno ani nieje uvedene medzi ucinkujucimi hercami.smutne...taktiez jiri Krampol si tu zahral drsneho ,narocneho trenera a bol velmi, velmi presvedcivy! Mam rad slovenske filmy z tohto obdobia, su take nenapadne, jednoduche ale tak uzasne realne! Skoda ze sa nevysielaju castejsie, ved sa nieje za co hambit! Pre mna nezabudnutelny film... cht+ ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si vybavit, že bych někdy natrefil na celovečerní film s hlavním hrdinou amatérem powerlifterem, který maká v posilovně za většími rekordy, posléze přejde pod profesionální křídla trenéra, pokouší se o úspěch v soutěžní sféře a přitom naráží na klasické problémy sportovců v tomhle odvětví a musí řešit, zda je důležitější jeho zdraví, soukromý život nebo koníček s nadějí kariéry. Nečekal jsem, že se takový film natočil v ČSSR v roce 1983, že se vydaří obsazení hlavní role neznámým powerlifterem a že nebude vadit ani slovensky předabovaný trenér Jiří Krampol. Sympatický pocit z filmu posiluje přístup tvůrců - divákovi se nevnucuje, jestli by měl Matěj upřednostnit lásku ke své přítelkyni nebo k železům. Jako milovník fitka jsem byl spokojen. :) ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Většina sportovních filmů jsou hlouposti. Tenhle civilně (a poněkud netradičně) natočený málo známý snímek se nese v pohodovém duchu osmdesátek, kdy se nikdo za ničím nehonil. Kupodivu je ten určitý flegmatismus naroubován i do příběhu tohoto talentovaného vrcholového sportovce a vůbec to ničemu nevadí. Až na výjimky jsou hlavní role obsazeny neherci (nebo herci nezkušenými) a nevadí to taky. V životní filmové roli se objevuje můj rodák Milan Forman. A vůbec se neobjevuje špatně. Škoda že v podstatě skoro nehrál. Ty bobule co zobali, pokud jsem dobře slyšel, jmenoval Langmiler jako Zenocid. To je inhibitor protonové pumpy. Tož to nevím, jak by to mohlo zvyšovat výkonnost... :-) ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama