Reklama

Reklama

Planetes

(seriál)
  • Japonsko プラネテス (viac)
Japonsko, (2003–2004), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Makoto Jukimura (komiks)

Scenár:

Ičiró Ókóči

Kamera:

Sóta Ója

Hrajú:

Takehito Kojasu, Bin Šimada, Iššin Čiba, Júdži Ueda, Masaja Onosaka, Norio Wakamoto, Šózó Iizuka, Tomojuki Dan, Unšó Išizuka, Kazunari Tanaka, Čafúrin (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(26)

Obsahy(1)

Orbitální vesmírná stanice ISPV-7 je již po tři roky Hachimakiho domovem a pracovištěm. Píše se rok 2075 a kritické množství trosek a odpadu ve vesmíru se již stalo nebezpečným. Hachimaki pracuje v sekci Sběru trosek v nejnižším patře stanice. Je mu už 25 let a jeho snem je koupit si vlastní vesmírnou loď. Dlouhá pouť nekonečným vesmírem plná emocí a napětí, hledání cesty k sobě i k druhým. (Dragoni)

(viac)

Recenzie (20)

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Bylo nebylo, vesmírná loď s pasažéry si letí vesmírem za poznáním naší matičky Země a kde se vzal, tu se vzal - šroubek. A vesmírná loď je na cucky. "Šroubky jsou nebezpečné!" zaznělo z nejvyšších hlav na modré planetě a tak vznikl v hlubokém vesmíru tým "sběračů odpadků". A ničem jiném to moc ani není. :-) To bych však seriál dost hanil. Je pravda, že jsem se u něj dost často i bavil, ale od půlky začne být stále se opakující, i když jsou podávány nové věci, nezbavíte se pocitu, že to začíná být nuda. Zakončení také není bůh ví jaké. Prostě sběrači odpadku byly před seriálem, budou po seriálu. :-) Vyzdvihl bych dost hudbu a možná i vývoj postav. Také velmi důvěryhodné představení života ve vesmíru. Silné *** 68% ()

Five By Five 

všetky recenzie používateľa

Rojkovia, astronauti a blázni... Teroristi, megakorporácie a smetiari... Tí čo sa musia zmeniť, tí čo sa musia poučiť, no a tí, z ktorých sa musia stať hrdinovia... Ten hlavný to od začiatku nemá v hlave úplne v poriadku, ale sú len dve možnosti ako sa to môže vyvinúť - buď mu úplne hrabne, alebo ho osvieti... Prípadne najprv jedno a potom druhé... Príbeh je však napriek svojmu (pre mňa skoro až neznesiteľne) "výchovnému" zakončeniu zaujímavý a sleduje sa to dobre - slabšie 4* ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Netradiční, umírněný a velmi realistický sci-fi anime seriál, s úžasným vizuálním stylem a animací. Přenáší nás do let 2075-6, na kosmickou stanici na orbitě Země, do jejího nejspodnějšího (v obou významech :-)) oddělení, tzv. polosekce, zaobírající se sběrem vesmírného odpadu a trosek. Tady se chvílemi až sitkomovým stylem řeší běžné pracovní záležitosti a vztahy mezi kolegy, aby se v druhé polovině přidaly snaha Hachimakiho stát se členem posádky první lodi k Jupiteru a hrozba teroristických útoků s tím spojená (o letu se hovoří jako o spáse a budoucnosti lidstva, s čímž ovšem ne všichni souhlasí, protože z ní stejně budou těžit jenom ty bohaté země "prvního světa" a propast mezi nimi a těmi chudými se tak ještě zvětší). Sympatické postavy utáhnou seriál i v nedějových okamžicích, a i když lze mít k lecčemu výhrady (těch naivně idealistických názorů, jako že láska a slušnost překoná úplně vše, má Tanabe občas přece jen přespříliš (a neváhá je dost nekompromisně a bezhlavě prosazovat :-)), Hachi se v závěru chová jako totální blbec), celkově jde o vynikající záležitost. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Hachirota Hoshino, ktorého priatelia a známy volajú Hachimaki je zberačom vesmírneho odpadu. Jeho snom je mať vlastnú vesmírnu loď, lenže tie sú veľmi drahé. Práve na začiatku tohto príbehu z názvom Planetes dostáva Hoshino novú kolegyňu a to Ai Tanabe. Ai Tanabe verí v lásku a tá, že spasí svet aj keby sa čo dialo. Láska je proste pre ňu kľúčom ku všetkému. Tak Tanabe sa začína učiť ako tiež zbierať trosky. Prvých pár dielov je neskutočne nudných a sú miestom len na zoznamovanie sa s postavami. Neskôr má pár dielov celkom zaujímavé myšlienky. Zaujímavé myšlienky občas v Planetes sú a tie ukazujú možnosť človeka mať sa zle či dobre na základe toho kde sa narodil, čo je jedna veľká pravda. Túto pravdu si dúfam každý uvedomuje. Takže humánny odkaz sa snaží nejako zakryť nudné diely a našťastie nie je v tom sám. Neskôr ide o osobné blaho jedného človeka a ten do toho dá všetko a v tom si v podstate toto anime odporuje, ale ja som mu to zožral lebo pôvodné posolstvo pokračovalo ďalej aj so snahou jedného človeka byť úspešným a ísť si za svojím snom (ktorý sa počas anime zmenil na trocha iný). Hudba nie je moc oslnivá okrem jednej pesničky. Čize toto anime je zachránené posolstvom a neskôr aj lepšími dielmi, keď sa prežije začiatok. Približne od druhej polovici je príbeh skôr ucelenejší a nepokračuje stále meniacimi sa situáciami. Otázka, ktorá sa odohrávala v Hoshinovej hlave sa mi páčila a hľadal seba v tomto svete. Táto psychologická časť (hľadania seba) veľmi dospelého anime je veľkým plusom. Preto Planetes odporúčam a prežite prvé diely. ()

seth82 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý ma zaujal od samého začiatku. Veľmi dobré technické spracovanie, postupne sa rozvíjajúce osudy postáv a efektné prelínanie ich príbehov, to všetko prispelo k pozitívnemu efektu. //Po rokoch môžem zodpovedne prehlásiť, že je to to najlepšie, čo u mňa v seriálovom svete anime existuje. Takto na mňa nemal vplyv ani jeden nich (OK, ak si zarátame Koe no Katachi alebo Angel Beats, no tie boli zamerané "iným smerom"), je neuveriteľné, ako je celá táto vec nedocenená. Space opera so značnou dávkou romantiky a samozrejme bezkonkurenčným technickým spracovaním (na seriáli spolupracovala JAXA, mal som tú časť baviť sa s jedným z technických konzultantov, keďže som JAXA navštívil už niekoľko krát) - to je jednoducho klasika. ()

Galéria (876)

Reklama

Reklama