Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Tretí Pusher je z celej trilógie najlepší. S drogovou závislosťou bojujúci srbský mafián Milo je týpek, s ktorým sa človek ani na okamih nenudí, jeho hlášky a nadávky v rodnom jazyku nemajú chybu, takisto ako jeho svojské reakcie na rôzne situácie a to, že práve on je ústrednou postavou tretieho pokračovania vnímam nadmieru pozitívne. Frank z jednotky bol slaboch, Tonny z dvojky beznádejný skrachovanec, no Milo, to je stará zločinecká škola a v neľahkej situácii, keď sa ho nová gangsterská generácia z Turecka a Albánska snaží vytlačiť z hry je iba otázkou času, kedy vzplanie jeho balkánsky naturel a časovaná bomba sa sama odpáli. Potešil ma aj síce krátky, no o to efektívnejší návrat Milovej niekdajšej pravej ruky Radovana na scénu. I'm the Angel of Death je zakončením trilógie ako sa patrí... ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

Po existenciální jedničce, Oidipovské dvojce přichází časovaná bomba v podobě bosse Mila v třetím díle Refnovi temné sociální studie. Trojka pusherovské trilogie je nejpreciznějším, nejvytříbenějším a nejlepším dílem. Už jen díky Milovi, kterého perfektně ztvárnil Zlatko Buric. Refn byl tehdy ve zlatém rozkvětu, který mu otevřel dveře do filmového světa.Stejně jako Requiem za sen, tak Pusherovská trilogie je skvělým filmovým přínosem na téma drog a podsvětí. Po Drive a Valhalla Rising asi nejlepší Refnův počin. PS: Refn si kladivo ve svých filmech vyloženě oblíbil. Závěr jen pro silné povahy. 92% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"KTO JE TO?" ..."Nejaký zasraný Albánec..." ...." Ó, DOBRÉ, DOBRÉ..."Chválim ČT2 za odvysielanie trilógie Dealer, čo určite nie sú filmy po 20.00. Vysielací čas po 23.00 zodpovedá drsnému pohľadu a brutalite. Dealer 3 je len pre silnejšie povahy. Keď si odmyslíme brutálne scény, je to v pohode film, kde sledujeme celkom sympatického staršieho gangstra Mila. Tento srbský gangster sa objavil v menšej úlohe i v Dealerovi 2. Milo má svoje zásady, je zo starej školy, ale mladá nastupujúca generácia na zásady sere a niekto sa ho pokúša okradnúť. Milo však ukáže, že si nevybrali dobre...Scéna likvidácie poľského gangstra je fakt poriadne drsná a pre ženské publikum asi nezvládnuteľná. Tu už je úplne jedno, či na reťazi visí mŕtvy človek alebo prasa, len sa toho treba zbaviť... Záver je trocha divne seknutý, rovnako zvláštny koniec je v Dealerovi 2. Tu ma to však mrzí viac, pretože ostáva veľa nezodpovedaných otázok. Je to trochu škoda, ale aj toto je kolobeh kriminálneho prostredia. Jeden umrie a nahradia ho ďalší dvaja. 80%. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce zakončenie legendárnej trilógie dánskeho režiséra Nicolasa Windinga Refna, ktorá sa zaoberá problematikou drog a snaží sa čo najautentickejšie zobraziť pouličný život v Kodani. Tretí film ma síce trochu slabší rozjazd, ale potom, čo sa Milo zapletie do určitého kšeftu sa dej otočí o 180 stupňov a zanechá nejedného diváka v napätí. To je vlastne najväčším pozitívom celej trilógie - autentickosť a v istých oblastiach aj surovosť a nekompromisnosť, presne tak, ako to v skutočnosti vo svete funguje. Celé dianie sprevádza intenzívny soundtrack, vďaka ktorému bol film veľmi napínavý. Poklonu skláňam Zlatkovi Buricovi, ktorý predviedol naozaj obdivuhodný výkon a vlastne aj všetkým hercom, ktorí mali v celej trilógii nemenej zásluh. ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Je docela chmurný, když dojdete do klubovýho kina vedle plakátu "Pusher - celá trilogie!", který taky musel někdo udělat, vytisknout a tak, abyste v tom kině pak byli sami. Alespoň byl čas mezi filmy na pokec s barmanem, který měl na starosti jenom zahřát se a mě. Ten mi povídal, že když dávali Pushera minule, byl tam nějaký 40+ Dán, který se mu svěřil, že si přišel skrze ty filmy zavzpomínat na tu starou, špinavou, nebezpečnou, ale něčím ve své ošklivosti okouzlující a nespoutanou Kodaň, která se za těch 20 let zgentrifikovala natolik, že ztratila veškeré zbytky své duše. A říkám si, není to taková příhodná metafora na Refna obecně? Režiséra, který si vytvořil jméno skrze syrové pouliční filmy o nenapravitelných grázlech, hraných nebezpečnými naturščiky, aby se transformoval v navoněného povrchního pata-umělce simulujícího kontroverzi a hloubku? ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)

Reklama

Reklama