Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

N. W. Refn s Dealerem potřetí, a zase trochu jinak. Určitě tedy naštěstí zůstal zachován styl zpracování a vizuál, ovšem od smolaře Franka a primitiva Tonyho nás tvůrce tentokrát díky gangsterovi Milovi zavedl mezi větší ryby, což ovšem vůbec neznamená, že i velká ryba se nemůže dostat do pořádných sraček, a že i velké rybě se lepí smůla na paty, jak jen může, ovšem s tím rozdílem, že všechny ty nastalé situace a problémy řeší jinak, ovšem určitě ne s až tak jiným výsledkem, či dopadem. Každopádně, toto pokračování je pro mě ale určitě to nejslabší, zápletkou se to plácá docela dost na místě, postava samotného Mila, ztvárněná jinak opravdu perfektním Zlatko Buricem, není zas až tak zajímavá a v neposlední řadě mi tu přišlo i spousta scén, které byly úplně mimo, jako například veškerá ta sezení anonymních feťáků, či závěrečné porcování, to se prostě naprosto míjelo s účinkem a pro film samotný to byly zcela zbytečné momenty, točené jen pro efekt. Spád to má ale jinak výborný, hluchých míst je minimum, celková zábavnost více než slušná, prostě má to svůj styl, dynamiku, zábavnost, ale štěstí, že jde o už závěrečný díl, neboť u dalšího pokračování jsem přesvědčen, že by už jednoduše neobstálo, už tady bylo totiž znát, že se dost vařilo z vody. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Tretí diel a tretia postava dánskeho drogového podsvetia trvale pred kamerou. Ani zdanlivý veľký boss Milo to nemá jednoduché. Odvykačka, klub anonymných narkomanov, veľká oslava, ťažkosti so zásielkou, to všetko ho veľmi stresuje a k dobrej nálade vždy jedna vec chýba. Až sa to klasicky vymkne spod kontroly. Netradične sa našlo pár dokonalých gagov, grcajúci ničoho neschopní gangstri boli úžasní. Aj ten Milov vnútorný boj dobra so zlom som riadne prežíval s ním, ale to konečné riešenie situácie už patrilo do iného žánru, no čo by nespravil na poľskom speede. Ani neviem, čo si o tom myslieť, tak radšej som myslel len na to, či nezabudnú na mrazák. –––– Už jsme s Majkem vedli první vážný rozhovor tchána a zetě. Máme společný obchodní plány, takže v tomhle bodě táhnem za jeden provaz. –––– Ona má narozeniny. Dneska. Vosumnáct. To je klika! –––– Zařizuju, zařizuju. Všechno v pohodě. ()

Reklama

iamek 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší díl celé série. Trojka na první dva díly nenavazuje a to je asi jen dobře. První hodina plyne v poklidu a sledujete nekompromisní praktiky Albánců a jiného lidského póvlu. Jenže závěr byl tak dokonalý, že se těžko hledají slova. Scény, kdy se dva týpci zbavují těla, nemá v tomhle směru konkurenci. Naprosto brutální, realistické a uvěřitelné. Celá triologie je z pohledu filmařiny bravůrní. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Konečne v hlavnej úlohe srbskí sympaťáci. "Milo, čo si to spravil, prečo si ich zabíjal? Jáj, tento je Albánec, tak to je v poriadku." Nehorázne živé, mäsnaté, šťavnaté a vrstevnaté postavy, ktoré majú na míle ďaleko k balkánskym karikatúram. Boss Milo dokonale prepína medzi bujarou srdečnosťou a "sfetovaným magorom, ktorý je schopný lúskať lebky kladivom" a počas tej hodiny, keď ho budú všetky tie albánske, turecké a poľské svine tlačiť do kúta, budete naňho kričať, aby sa konečne nasral. Alebo aby zavolal Radovanovi. Stane sa oboje a súkanie ľudských čriev do drviča odpadkov tak nie je pre diváka desivým zážitkom, ale obrovskou katarziou, pri ktorej by rád priložil ruku k dielu. Morálne veľmi pochybné, z filmárskeho hľadiska bravúrna prácička. Ako celá trilógia. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Refnová hvězdná kultovní trilogie o dealerech, která nemá konkurenci. Refn zajímavě vykonstruoval všechny tři díly, kde každý se zaobírá jednou z hlavních postav. První díl je asi nejvíce autentický s Kimem Bodniou, který padá z průseru do průseru. Druhý díl s Madsem Mikkelsnem mi příjde nejméně zajímavý, ale pořád slušný a finále s hlavním dealerem Zlatko Buricem, který se dostane do spárů Albánců. Slavko Labovic a jeho brutální úklid mrtvoly je už teď kultovní. Je to velmi surové, dánsky pochmurné, špinavé a realistické až z toho mrazí. Síla. 85% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)
  • Lidé na protidrogových setkání byli skuteční narkomani. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama