Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva príde ako dieťa o mamu pri nehode na závode hviezdnych lodí a otec ju potom opustí a dá do internátnej školy. Tu žije niekoľko rokov, až nakoniec ujde a vyberie sa za otcom - chce zistiť, prečo na ňu dlhé roky nemal otec čas. Vie, že je to slávny manažér hviezdnych závodných lodí. Realita je však iná, otec ju nespozná a dostane za úlohu zachrániť zem v medziplanetárnom závode. Eva však už nenechá otca druhý krát ujsť z jej života, nastupuje do lode na závod tiež a hviezdne dobrodružstvo začína. (dikomix)

(viac)

Recenzie (21)

odmocnina 

všetky recenzie používateľa

Wau, a ešte raz wau. Na tomto seriáli som začínala byť strašne závislá sa naštastie som ho stihla dopozerať, kým neskončil Jetix. UPDATE: dňa 26.5.2018 som našla seriál na youtube, češtine, ale aj v angličtine a asi prvý krát som započula výrazne lepší český dabing, ku postavám mi oveľa viac pasoval. Na konci slzy nemohli chýbať. Zachytila som, že sa má točiť druhá séria. Novinka je z roku 2017 a nejako tomu neverím. Ale ak je to pravda, tak majú o ďalšieho diváka postarané. Zaslúžené 5* a aj tu na čsfd by si seriál zaslúžil vyššie hodnotenie. Toto mi príde ako urážka k fakt perfeknej práci, či už animačne alebo aj príbehovo - takéto filmy/seriály nezvyknú byť na čsfd hodnotené v modrom kabáte, ale v červenom. Preto sa čudujem, že všetky komentáre k tomuto filmu sú len pozitívne,ale je tu aj jeden s hodnotením odpad!, preto som chcela vidieť, čo tomu človeku vadilo, že to tu pekne rozpísal čo bolo zle, čo sa mu nepáčilo, čo by tam zmenil,.... a tam len: "nesnášel jsem to". A prečo nerozpises, prečo si to tak neznášal? Serial nahradili na jetixe nejakým tvojím obľúbeným? Určite si si pozrel všetky časti Obanu že si to takto zmysluplne ohodnotil a aj okomentoval... ()

Koda 

všetky recenzie používateľa

Tawagoto! Tak tohle je síla! Japonské anime mě nikdy nepřestávalo překvapovat. V prvním díle jsem tak nějak nedoufal, že asiati dokážou rozpumpovat tuhle zvláštní Star Wars vzducholodní misi, ale v druhém dílu začala tahle raketová olympiáda, která by určitě pomohla Asterixovi a Obelixovi vyhrát nad Brutem. Jednoduše řečeno má neuvěřitelně našlápnuto k úspěšnému seriálu Galaktickému Fotbalu ve smyslu toho, že i zde doufáme Evě... teda Molly, aby vyhrála Oban závody a zažíváme trauma s tím, aby se zjistilo, že její velitel je otec, který jí stále nevěří. Velice zajímavý a poutavý příběh této skupinky, která zažívá dobrodružství nejen v závodě, ale i v "zákulisí", a samozřejmě i zvratů (Rickovo zranění, láska k protivníkovi a podvody). Velice speciální je i typická japonská znělka, která často rozdává amíkům pár facek za to, že používají rychlé, crazy znělky, které by se daly použít jako podklad Sebastianovi Vettelovi k motivaci na F1. Rozhodně jeden z nejlepších Jetix seriálů, který nás krmil. PS: 14. epizodu zřejmě zapomněli nadabovat :/ ()

tukitides 

všetky recenzie používateľa

Živý príklad toho že by si francúzi mali častejšie zbaliť svoje bagety a croissanty a vyraziť na 2 roky do Tokia na pomoc japonským kolegom. Jasne že hodnotenie je ovplyvnené nostalgiou ako u mnohých čo to tu hodnotia, ale po znovuzhliadnuti to stále ma hlavu a pätu a aj ta orginalita sa tam nájde. Soundtracky ma málokedy sklamú v tomto žanri a toto anime nie je výnimkou. Taktiež sa málokedy stane že český dabing prekoná ten anglický, ale tu sa to jetixu výnimočne podarilo. Ak máte srdce na správnom mieste tak vás Oban určite nenchá chladným. A nos na čo? Veď nám len zaberá miesto v zornom poli. ()

Starletka 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál jsem občas sledovala když ho ještě dávali v televizi, takže jsem neviděla všechny díly a pokud ano, tak ne v tom správném pořadí. Zajímavý příběh, sympatické postavy, pěkná animace, opening i ending. Ale nikdy mě to nijak extra nechytlo. Třeba se k němu ještě někdy dostanu a změním názor. 6,5/10 ()

Zaujímavosti (3)

  • Seriál bol vysielaný vo viac ako 90 krajinách po celom svete a je jedným z mála nejaponských seriálov, ktoré boli úspešne odvysielané v japonskej televízii (NHK BS2). (priness)
  • Na 10. výročie série tweetovali režisér Thomas Romain a tvorca Savin Yeatman Eiffel o možnosti 2. série, Savin Yeatman Eiffel na svojom oficiálnom účte na Twitteri napísal: „Ďakujem všetkým fanúšikom #obanstarracers za ich podporu po oznámení, že sme pracovali na potenciálnom spin-offe (po slovensky vedľajší produkt, pozn. prekl.) alebo pokračovaní!“ A nahral fotografiu, ktorá ukazuje, ako si predstavoval postavy po niekoľkých rokoch. (priness)
  • Značí jedinečnú umeleckú spoluprácu medzi Japonskom a Západom. Francúzsky umelecký tím World Productions žil a pracoval v Tokiu po celú dobu výroby (viac ako dva roky) so svojimi japonskými spolupracovníkmi. (priness)

Reklama

Reklama