Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 19 (2019) (séria)


Hranice smrti (S19E08)

(epizóda)
  • Česko Omezené možnosti (viac)

Obsahy(1)

14. septembra 2008. Let 821 spoločnosti Aeroflotu Nord z Moskvy sa blížil k mestu Perm na úpätí pohoria Ural. V konkurencii novoprivatizovaného ruského leteckého priemyslu boli tieto nízkonákladové letecké spoločnosti známe svojimi plnými lietadlami a častými letmi. Riadiaci letovej prevádzky dal posádke pokyn, aby pristála na jedinej dráhe letiska. Boeing 737 klesol do výšky 600 metrov, ale potom si dispečer všimol, že lietadlo stúpa. Posádka začala okamžite klesať, ale dispečer sa obával, že by mohli zísť z dráhy. Požiadal ich, aby obleteli okruh a priblíženie zopakovali. Posádka však jeho pokyny úplne ignorovala. Medzitým sa v kokpite ozvalo niekoľko varovaní. Lietadlo sa vymklo spod kontroly, začalo padať, zrútilo sa na Transsibírsku magistrálu a poškodilo 500 metrov železničnej trate. Na miesto nehody sa vydali miestni hasiči a záchranári. Z letu 821 zostali len zuhoľnatené trosky. Všetkých 88 osôb na palube zahynulo. Čierne skrinky boli natoľko poškodené, že ich museli poslať do špecializovaného zariadenia vo Francúzsku. Vyšetrovanie vykonali úradníci ruského medzištátneho leteckého výboru. Keďže lietadlo bolo americkej výroby, do tímu prizvali kolegov z amerického úradu pre bezpečnosť dopravy. Potrebovali zistiť, čo spôsobilo úplnú stratu kontroly tesne pred pristátím. Snímky z miesta nehody poskytli dôležité informácie o polohe a sklone lietadla v čase nárazu. Vyšetrovatelia teda vedeli, že lietadlo bolo v čase nárazu vcelku. Vylúčili možný vplyv počasia. Dispečer im povedal, že posádka letu 821 chcela pokračovať v pôvodnom priblížení, zdala sa byť zmätená a musela niekoľkokrát opakovať svoje pokyny. Bolo potrebné zistiť, či bol Boeing 737 pri odlete z Moskvy technicky v poriadku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • V čase 36:47, kdy je vysvětlován princip umělého horizontu, udělali dokumentaristé chybu. První typ horizontu, ve kterém se pohybuje horizont proti fixním značkám, je animace opačná. Umělý horizont pracuje na bázi gyroskopu a jeho vodorovné přímky jsou rovnoběžné k pomyslné přímce země. Měl by se tedy při náklonu letadla vlevo naklonit ve směru hodinových ručiček, stejně jako se při pohledu z kokpitu země nakloní ve směru ručiček. Druhý typ horizontu je pak již vyobrazen správně. (Brabíček)
  • Behom vyšetrovania je zmienená aj séria nehôd lietadiel typu Boeing 737, ktorou sa zaoberala epizóda Hidden Danger. (ČSFD)

Reklama

Reklama