Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 19 (2019) (séria)


Mimo dráhy (S19E07)

(epizóda)

Obsahy(1)

20.12.2008 na rušnom medzinárodnom letisku v Denveri v štáte Colorado štartuje let 1404 spoločnosti Continental Airlines, zrazu však Boeing 737 vybočí z dráhy a začne horieť. Všetkým ľuďom sa podarí uniknúť z dymiaceho trupu a nik nie je zranený, ale príčinu desivej havárie, ktorá mohla ľahko vyústiť do obrovskej katastrofy, je treba nájsť za každú cenu. Niektoré dôkazy poukazujú na technický problém, ktorý už v minulosti spôsobil niekoľko havárií lietadiel Boeing 737, keď sa im samovoľne zablokovalo kormidlo. V priebehu vyšetrovania sa však ukázalo, že dôležitú úlohu pri nehode zohrali neďaleké Skalisté hory. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Příčina nehody: silný poryv větru... Jj příroda je mocná čarodějka a nedá se oklamat... Holt měli, ale zatracené štěstí, že to dopadlo tak jak to dopadlo... To se musí nechat....! ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V dnešní době by jeden předpokládal, že díky moderním technologiím a přístrojům, se něco takového nemůže stát, zjevně může. Poryv sem, poryv tam a z letadla je ohořelá konzerva. ()

Reklama

dunbar 

všetky recenzie používateľa

Jaá ti nevím Karle... V dabingu preložené smery doľava doprava idú mimo mísu, ale aj v orogináli je to tak... Ak štartovali na RWY34R tak smerovali na azimut 340, vietor aj s poryvmi mali zľava (280)... Kapitán pustil pravý pedál, ktorý stlačený stáča lietadlo doľava (kým ho nepustil, robil správne - aby vyrovnal poryv zľava)... Len ak ho pustil, lietadlo by sa malo pod poryvom točiť doprava...! A oni vyšli z ranveje doľava. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • V epizóde je zmienená ďalšia katastrofa, pri ktorej Boeing 737 zhorel pri štarte. Tou sa zaoberala epizóda Panic on the Runway. Je tu zmienená aj séria troch nehôd lietadiel toho istého typu, ktorou sa zaoberala epizóda Hidden Danger. (ČSFD)

Reklama

Reklama