Reklama

Reklama

Bojovníci

  • Česko Válečníci (viac)
všetky plagáty
Trailer 2

V občianskou vojnou zmietanej Číne generál Pang ako jeden z mála prežije masaker svojich vojakov armádou vzbúrencov, ktorých vedie náboženský fanatik Qing. Útočisko nájde najskôr u krásnej Lian, do ktorej sa zamiluje a neskôr sa pripojí k dvojici banditov. Traja muži zložia prísahu a stanú sa pokrvnými bratmi. Pang je presvedčený, že s takýmito spolubojovníkmi po boku sa mu podarí vzbúrencov poraziť. Ich spojenectvo však začne ohrozovať vzájomná rivalita a žiarlivosť. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (94)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Válečníci se tváří jako velice pěkný historický film plný válečných scén. To by ale ty bojové scény nesměly být tak prapodivné. Stylově vypadaly hrozně hezky, ale něco mi na nich nesedělo. A to je na prd, když si uvědomím, že jsem ten film chtěl sledovat hlavně kvůli nim. Jet Li evidentně skončil kariéru...ale v Hollywoodu. Doma v Číně jede jak na běžícím páse. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Výprava 7/10/// PLUS: je radost když se bok po boku sejdou v jednom filmu takové herecké hvězdy jakými Li, Lau a Kaneshiro dozajista jsou, dejově je film obsáhlý a zaobírá se velkou částí Čínské historie (1861-1870), ač to ze začátku nevypadalo film vás strhne velkou dávkou emocí a smutným koncem, rovněž přerod hlavní postavy z poraženého generála, přes banditu a znovuvybudování slávy až po jeho proměnu v zápornou postavu je nevýdaný MÍNUS: úvodní nepřehlednost mi vadila a neznalost nebo nepochopení souvyslostí na zážitku spíš postupně ubíral, závěr je opravdu hodně tragický a já mám rád šťastné konce, rovněž bojová choreografie byla místy až moc akční a méně věrná skutečnosti./// Shrnutí: Je dobré si občas pustit něco kultruně odlišného. Nicméně u tohoto filmu bych doporučil větší připravenost v tom smyslu aby jste věděli co zhruba čekat, jinak vás to pěkně semele./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vizualne (v dobrom) nabubrele, ovsem (v zlom) pribehovo ploche. Epicka historicka vojenska drama, ktora z casti cerpa inspiraciu v starej klasike od Chang Cheha s nazvom Blood Borthers (nezamienat s tohtorocnou verziou od Alex Tana, ktora v kvalite zaostava este dlhy kus aj za Warlords). Trojuholnik priatelstva postupne nastrbovany nielen zenskym elementom,ale i krusnymi politicko-vojenskymi udalostami doby v Cine 19. storocia, vo filme len strucne nacrtnute, co hlavne smerom k zapadnemu publiku zamrzi. Prave onen doraz na spominany trojuholnik, ktory je hybatelom ostatnych udalosti vo filme je podany skratkovito a scenaristicky prilis uhladene s ocakavanou trajektoriou vyvoja. V spolocnosti Andyho Laua a Takeshi Kaneshira ma i Jet svoje presvedcive charakterove momenty. Vo vysledku film, ktory rozhodne neurazi, len osobne vysumi do stratena skor nez posledne bublinky v pohari so silvestrovskym sampanskym. 7/10 ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Pre tích, čo majú radi čínsku vojnovú "řežbu", taktiku, dobývanie a boje muža proti mužovi, i keď (pre autenticitu obdobia) sú už použité aj strelné zbrane, budú prvé dve tretiny filmu híkať blahom. No vzápätí film totálne povolí, a zrazu sa z vojnového filmu stane politická záležitosť v ktorá je natočená tak, že po chvíľke netušíte čo komu o čo ide. Čo sa tíka deja tak isto prvé dve tretiny priama línia, keď sa z pár hladujúcich banditov stane neporaziteľná armáda na čele s troma veliteľmi (pokrvnými bratmi). Potom to už je zbytočné preťahovanie, intrigy, politické vraždy a iné veci ktoré to zbytočne zahltili. Vizuálna stránka (kostými, prostredie...) na vysokej úrovni i keď pár nevydarených efektov sa vyskytlo. Naopak vyskytlo sa aj pár silných momentov, ktoré nedostatky úplne zakryli. Tak isto atypické je aj záverečné odhalenie charakterov a vlastne celý koniec, čo trochu podvihlo môj raiting filmu. Slabšie 4*. ()

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

No já zírám, co se v Číňě zrodilo za krásné historické drama. Když se podívám do svého hodnocení, filtru: Historické.. tak snad bych lépe hodnotil jen tři filmy. Fakt milé překvapení. Původně, když jsem k filmu usedal, tak jsem měl koukat na "oorlogswinter", ale menším omylem se mi dostalo tohoto počinu a musím konstatovat, že jsem rád. Já války a historie nemusím, ale tohle bylo skvělé. Kam se hrabou hollywodský slátaniny. Tohle je pořádná nálož v podobě propracovaných a velice dobře natočených bojů, mnoho životních proher i vítezství a především výborných herecký výkonů všech třech hlavních válečníků(Li, Lau, Kaneshiro). Příběh možná ohraný, však tady s tím sebemenší problém nemám. A velké plus má snímek i po citové stránce. Se Zhaem jsem v drsné scéně, kdy no však víte...řekněme, že lítalo dost šípů... soucítil. 85%(Do červené kolonky patří) ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (viac)

Reklama

Reklama