Reklama

Reklama

Príbeh o lenivom, neúctivom a lajdáckom medvedíkovi panda, nazývanom Po, ktorý je veľký fanúšik Kung Fu... čo nie je veľmi praktické, keď pracuje každý deň v rodinnom obchode s rezancami. Keď ho nečakane vyberú, aby naplnil starodávnu veštbu, Poove sny sa stanú skutočnosťou a vstúpi do sveta Kung Fu, spolu so svojimi idolmi, legendárnou zúrivou Päťkou – Tigricou, Žeriavom, Modlivkou, Vretenicou a Opicou – študuje pod vedením guru Majstra Shifu. Ale skôr, ako sa to dozvedia ,sa im postaví do cesty pomstychtivý a zradný snežný leopard Tai Lung a je na Poovi, či všetkých ochráni z blížiaceho sa nebezpečenstva. Podarí sa mu zmeniť svoje sny o majstrovi Kung Fu na realitu? Po dá do toho celé svoje srdce – a obvod pása – a nepravdepodobný hrdina čoskoro zistí, že svoje najslabšie miesta môže zmeniť na tie najsilnejšie. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (35)

  • V rámci prípravy na film absolvovali animátori šesťhodinový kung-fu tréning. (Greenpeacak)
  • Počítačová animácia, ktorá bola použitá vo filme, bola v tom čase oveľa zložitejšia ako čokoľvek predtým. Supervízor spoločnosti DreamWorks Markus Manninen sa údajne po prečítaní návrhu smial a zaželal tvorcom veľa šťastia s výrobou. (Greenpeacak)
  • Istý čínsky umelec žaloval tvorcov za urážku národného symbolu, pretože zobrazili pandu so zelenými očami a podľa čínskej tradície sa zelené oči spájajú so zlom. Okrem toho otcom pandy je kačka. (marek.stone)
  • Rovnomenný soundtrack k filmu, na ktorom sa podieľali Hans Zimmer a John Powell, vyšiel 3. júna 2008. Ázijská verzia soundtracku obsahuje ešte dve ďalšie verzie "Kung Fu Fighting", z ktorých jedna je zložená kórejským spevákom Rainom a druhá filipínskym spevákom Samom Concepcionom. Obe hrajú v ázijskej verzií filmu namiesto originálnej americkej pesničky. (Blackberry)
  • Po prvýkrát sa začalo hovoriť o vzniku filmu v októbri roku 2004, v rovnakom čase, keď vyšla hra na PlayStation 2 s názvom "Ribbit King", ktorá obsahovala postavičku kung-fu pandy menom Pan-Pan. (Blackberry)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 215,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 632,1 mil. (NIRO)
  • Jack Black (Po) k herecké práci na animovaném velkofilmu řekl: „Je to super. Jednou za pár týdnů přijdete do studia, den tam blbnete a dobře se bavíte, a za dva roky máte vlastní animáč…“ (NIRO)
  • Film obsahuje krátkou potitulkovou scénu. (LucasAbelle)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2008 na filmovém festivalu v Cannes. (Varan)
  • Mnohé z názvů a jmen byly odvozeny z čínských dialektů. Šifu (Dustin Hoffman) rovná se mistr, Oogway (Randall Duk Kim) zase želva a například věznice Čorgom je mandarínsky "jít do vězení". (Olík)
  • Jméno Tai Lung (Ian McShane) je pocta populárnímu herci jménem Lung Ti, který se objevil v mnoha kung-fu filmech studia Shaw Brothers. (HellFire)
  • Úvod filmu je poctou japonským anime, jelikož oba režiséři jsou jejich velikými fanoušky. (HellFire)
  • Kódové jméno filmu během produkce znělo „Daydreamer“. (HellFire)
  • Jackie Chan (Opice) nenamluvil svou postavu jen v angličtině, ale i v kantonštině a mandarínštině. (Rodriguez)
  • Všechny bojové styly použité ve filmu, vycházejí ze skutečných bojových umění. Odborníci označili animované bojové styly za velmi věrohodné. (Rodriguez)
  • Mimiku hlavních postav animátoři vytvořili podle gestikulace dabujících herců, zachycené na videokameru. (Amplifier)
  • Poovi (Jack Black) zvířecí pomocníci představují pět skutečně existujících zvířecích stylů kung-fu: styl tygra, styl jeřába, styl kudlanky, styl hada a styl opice. (cubajz)

Súvisiace novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (viac)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (viac)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (viac)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (viac)

Reklama

Reklama