Reklama

Reklama

Lovci pokladov: Kniha tajomstiev

  • Slovensko Honba za pokladom: Kniha tajomstiev (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pre Bena Franklina Gatesa (Nicolas Cage) nie je história iba suchým výpočtom toho, čo sa v dávnej a zabudnutej minulosti udialo. Pre neho je história živá, vitálna, a občas ponúka možnosť nájsť neuveriteľné poklady. Po ohromujúcom nájdení pokladu templárov sa Ben stal najznámejším hľadačom pokladov na svete, hoci on dáva prednosť označeniu „strážca pokladov“. Najnovšie sú Ben a jeho otec, univerzitný profesor Patrick Gates (Jon Voight), ohromení nálezom dlho stratených stránok z denníka Johna Wilkesa Bootha, vraha prezidenta Abrahama Lincolna. Denník sa uňho našiel, keď ho zabili, ale niekoľko stránok v ňom chýbalo a nikdy sa nenašli. Až teraz. Informácie na nich prinášajú šokujúce odhalenie o tom, že ich predok, Thomas Gates, sa podieľal na atentáte na prezidenta Lincolna. Ben sa musí so svojou, teraz bývalou priateľkou, archivárkou Abigail Chaseovou (Diane Krugerová) a technickým čarodejníkom Rileym Poolom (Justin Bartha) vydať na dobrodružstvo, ktoré ich zavedie až nebezpečne blízko k veľmi hľadaným miestam vo Washingtone D. C., v Paríži, Londýne a v srdci Ameriky. Ako Ben, Patrick, Abigail a Riley odhaľujú ďalšie stopy, ktoré hrozia tým, že celé dejiny a ich životy prevrátia hore nohami, mení sa ich hľadanie pravdy na honbu za možno najtajomnejšou a nastráženejšou knohou na svete, ktorá je kľúčom k legendárnemu pokladu. Patricka šokuje, keď Ben použije pri hľadaní tajnú zbraň – svoju svojráznu matku a Patrickovu bývalú manželku, profesorku lingvistiky Emily Eppletonovú (Helen Mirrenová), ktorá s Patrickom neprehovorila 32 rokov. Rýchlo podľahnú kúzlu tajomna, ale ich tím nie je jediný, kto po poklade pátra. Muž, vďaka ktorému sa Ben o existencii stránok dozvedel, Mitch Wilkinson (Ed Harris), musí odhaliť vlastnú rodinnú históriu. Jeho zámery však nie sú také počestné, nejde mu len o to, aby poklad objavil. Tak sa ocitne v strete s ostatnými, ktorí sa pokúšajú zistiť, aké tajomstvá ukrýva spola obhorená stránka denníka... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (572)

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době existuje jedna velmi oblíbená zábava. Jistě jste o tom už slyšeli, možná se i zúčastnili. Na startu se sejde několik týmů, dostanou šifru a její vyluštění jim řekne, kam jít dál. Tam dostanou další šifru. A tak dále... V tomto filmu jsou týmy dva, jeden těch četných, lepších a chytřejších, druhý nehraje fér. V cíli doufají klaďasové očistit pověst svého prapředka, zatímco záporáci, pokud se nepokojí s pouhou hromadou zlata, nejspíš chystají nějaké nekalé rejdy. Šifry a puzzle nepřipravili usměvaví pořadatelé, ale slovutní muži historie, kteří takto vybíjeli svou přebujelou tvořivost. Jen ta milostná zápletka se nějak do noční šifrovačky nehodí. Ovšem v laciném americkém filmu nemůže chybět... Dost řečí, na to, že tenhle film nestojí za nic, jsem se rozpovídal přespříliš. Silná *. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Takže z režiséra Jona Turteltauba sa stáva riadny rutinér bez snahy napredovať a natočiť konečne niečo zmyslu plnejšie. Pokračovanie v celku podarených aj keď len priemerných Lovcov pokladov sa vydalo cestou nešťastnou a len šablónovo kopíruje to čo sme videli a zažili v prvom príbehu, bez čo i len náznaku menšej invencie a dokonca nám už v deji dvojky je načrtnuté že môžeme očakávať minimálne ďalšie pokračovanie. To čo nám trailer ponúkne ohľadom akčnej stránky je v podstate len to čo tam zhliadneme, takže okrem automobilovej naháňačky ulicamy Londýna tam po tejto stránke nič viac pútavejšie a oku lahodiace nie je, skôr sa tu zameria na dialógy miestamy zaujímavé, keď sa nad niečím záhadným hurtá ale zas nijak preborné, škoda je aj dosť predvídavého deja a moc jednoduchého vnikanie na miesta ako je Biely dom či poľahky únos Amerického prezidenta, čo začalo postupne vyznievať ako nevydarená sebaparodia. _Herecké obsadenie ostalo zachované, plus pribudli nové tváre "posily" ako Helen Mirren, Bruce Greenwood či Ed Harris ale v tomto ohľade nebolo žiadne zúročenie a hlavne škoda bolo chvíľku zápornej a potom zas kladnej postavy Eda Harrisa, kde pôsobí časom až tuctovo prehrávajúci, vo svojej úlohe sa ku koncu stráca tak že už nevieme čo vlastne jeho postava zastupuje či stvárňuje. Nicolas Cage je opäť bratom Roberta Langdona a doslova na začiatku ako by remakuje scénku z Da Vinciho Kódu a okrem čoraz viac klesajúceho hereckého prejavu už aj výzorovo nevypadá nejak pútavo, nuž akosi nám rýchlo v poslednej dobe starne. Nuž Jerry Bruckheimer by si mal konečne nájsť poriadne talentovaného koňa, ktorý mu utiahne tie produkované báchorky na nejakej úrovni, ktorá sa bude dať zniesť. ║Rozpočet $130miliónovTržby USA $219,964,115Tržby Celosvetovo $457,364,600Tržby za predaj DVD v USA $103,781,346 //počet predaných kusov 5,877,786║ hlavne že to zarába /videl v kine: 40%/ ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Úprimne: veľmi dobre som sa bavil. Je to totiž presne to, čo od toho čakáte. Prehrávajúci Cage, halda za vlasy pritiahnutých rébusov, bizarné skrýše kľúčov k ďalším kľúčom, nejaké tie hlášky, štipka akcie a lekcie z amerických dejín. Áno, je to úplne to isté, ako jednotka, ale zároveň je to v každom ohľade o kúštik lepšie natočené (napr. automobilová naháňačka má v dvojke podstatne väčšie gule), dynamickejšie a celkovo zábavnejšie. Tretiu porciu toho istého však už nestrávim, takže šup-šup, Gatesovci, v tretej časti hurá do sveta. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jednička se ještě dala. Tenkrát si pamatuji, jak jsem si ji půjčilv půjčovně a žral ten příběh, protože přesně takové příběhy o hledání pokladů jsou něco pro mě. Jenže druhý díl o knize tajemství mě hrozně ubíjel. Od začátku jsem se příšerně nudil a ani samotný průběh mě nedokázal nijak napumpovat. A to se točí už trojka. To je teda skutečně hezký, doufám, že si s tím tvůrci dají alespoň více záležet než s Knihou tajemství, ta opravdu nemá co nabídnout, spíše unudí k smrti, když už nic jiného. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď neni Indy, tak aspoň na tomto si ulietavam. Nejakú logickosť a hlbší zmysel som sa v tomto, a ani v predchádzajúcom dieli hľadať nesnažil a tak som si túto hádankovú dobrodružnú jazdu poriadne užil. A mám taký dojem, že keby natočili trojhodinový dokument o riešení rubikovej kocky, asi by som opäť slintal. Keby som to bral vážne, asi to na začiatku vypnem, pretože tá náhodnosť s očistením mena svojej rodiny a podobné žvásty mohli mnohím liezť na nervy, ale mať toto kreslenú podobu, asi by sa nad tým nikto nezamýšľal a vychutnával si rôzne skryté zmysly, rébusy, hádanky, symboly a piktogramy. A že by mohla podľa dobrých tržieb vzniknúť aj tretia časť? No sem s ňou! 80%. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (31)

  • Vo filme zaznie, že pátranie generála Custera skončilo pri Little Big Horne. V skutočnosti bol Custer pri Little Big Horne z celkom iných dôvodov, aj keď tieto dôvody mali tiež určitú spojitosť so zlatom. V skutočnosti boli na území Indiánov nájdené veľké ložiská zlata a Custer sem bol poslaný ako veliteľ vojnovej výpravy, ktorá mala „nespolupracujúcich” Indiánov násilím vytlačiť z oblasti. Custer bol zabitý pri nepripravenom a nezmyselnom útoku na indiánsky tábor. (Hodnotim)
  • Kopie filmu byly doručeny do kin pod krycím názvem "Cinnamon". (c.tucker)
  • Protože díky prvnímu dílu herci své postavy důvěrně znali, dostali do rukou ještě nedokončený scénář, aby mohli příspět svými nápady a postřehy. (xjane)

Súvisiace novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (viac)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (viac)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (viac)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (viac)

Reklama

Reklama