Reklama

Reklama

Keurosing

Trailer

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Severní Koreje, kde žije rodina Jong-suka. Jong-suk pracuje v uhelných dolech za hrozných podmínek a málo peněz. Jeho rodina je na pokraji vymření a trpí různými nemocemi. Jong-sukova manželka onemocní, proto se Jong-suk okamžitě musí dostat k lékům, které by jí zachránily život. Pověří tedy svého syna Čuna, aby se postaral o maminku, zatím co on bude pryč. Avšak komunistický režim nedovoluje cestovat za hranice Severní Koreje, proto se Jong-suk musí stát uprchlíkem. Uprchne do Číny, odkud se dostane na Jihokorejskou ambasádu, kde získá jihokorejské občanství. Po příjezdu do Jižní Koreje Jong-suk tahá za všechny provázky, aby dostal svoji rodinu ze Severu. Povede se Jong-sukovi dostat rodinu do Jižní Koreje? Uzdraví se mu manželka? A bude celá rodina zase pohromadě? (TylerGage)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (76)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně smutný film. Po jeho skončení plakala nejen moje žena, ale i já. Jistě to nebylo jen pro to, že máme malého chlapečka. Bylo to za všechny dospělé a děti, kteří měli tu smůlu, že se narodili v chudých oblastech Severní Korei. A Severní Korea je vlastně celá jedna chudá oblast - pominu-li velká města a sídla prominentů komunistického režimu. Smutek a lítost brzy vystřídal vztek a bezmocnost. Bohužel u tohoto filmu neplatí ta klasická utěšovací věta: Neplač, to byl jen film. Rodičům dětí se slabší povahou tento film vůbec nedoporučuji vidět.... Naopak ho doporučuji všem, kteří nadávají na poměry a své zhoršující se životní podmínky. Máme se jak prasata v žitě a vůbec si to neuvědomujeme! ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Prežívate nekontrolovateľné stavy depresie a z nejakej sado-maso pohnútky si ich potrebujete ešte prehĺbiť? Zdá sa vám, že hospodárska kríza vás dostala na kolená a že horšie sa vám už vodiť nemôže? Alebo sa zaujímate o politiku a ste zvedaví, až kam nás môžu doviesť sociálni demokrati? Pozrite si Crossing. ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

Par detailu bych vytknul, treba jak to Jong-suk vyresil v praci, kdyz sel na brigadu do Ciny...Jinak se ale jedna o vytecne drama s vice nez zajimavym nametem. Pro divaka je asi nejatraktivnejsi pasaz ze samotne Severni Koreje (zde by jizni sousede mohli ve filmove produkci zabrat a tocit vice takových filmu..., i kdyz to asi nebude tak jednoduche, jak to vypada), ale film jako takovy nemá sanci nudit, spise divaka sokovat. Coz se dle recenzi dari a na cloveka to pusobi velmi silne. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nemám dôvod považovať tento film za mimoriadny. Bol dojemný, čiastočne aj pravdivý, trpí však nedostatkom časti ázijských filmov, že vysvetlia aj tým menej chápavým divákom o čo vlastne ide, doplnia to vhodnými audiovizuálnymi ukážkami a všetci sú spokojní. Sú ľudia, pre ktorých je problémom cesta z Ružinova do Petržalky a miestni hrdinovia si to bez peňazí namieria najprv do Číny a odtiaľ do Južnej Kórei. Rodina hladuje, ale ocko si vypaľuje zobák. Nechcem vyhľadávať chyby, nakoniec boli vyvážené naozaj silnými scénami a Orwellom v praxi. Len som chcel naznačiť, že to mohlo byť aj lepšie. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Fúha veľmi silný film s veľmi silnou tématikou a je to v podstate rodinná dráma. Musím povedať, že najviac ma prekvapil koniec (nehovorím či sa to skončilo šťastne či nešťastne), ten bol pre mňa maximálne prekvapujúci. Film sleduje osud otca, ktorý musel prejsť cez hranice, aby mohol pomôcť svojej rodine a hlavne svojej žene. Ak to tam naozaj takto vyzerá v tej Severnej Kóreii (a to asi vyzerá) tak je jasné, že zverstiev ako v koncentračnom tábore, sme sa ako ľudstvo stále nezbavili a zrejme ani tak skoro nezbavíme. Herecké výkony veľmi pekné, asi najlepší herecký výkon pre mňa podal chlapec a hral ho Myeong-cheol Shin (meno vo filme Kim Joon). Film má niekoľko zlomových momentov keď čakáme čo sa vlastne bude diať ďalej a vždy zostaneme prekvapený. Je pravda, že ten film je v podstate hra na city, ale jednoznačne podarená a v každom človeku to nejaké pocity vyvolá. Niekto nechuť potom z filmu, že sa mu nepáčilo čo sa vo svete deje môže nepriamo preniesť aj do hodnotenia filmu a tak je jasné, že každý hodnotí inak. Mám rád filmy, ktoré dokážu niekomu otvoriť oči aj keď je mi jasné, že svet sa mení inak, ale nech to každý vie a neuzatvára sa do krabice. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • Od natočení filmu do jeho uvedení v kinech uběhly čtyři roky. (molotov)
  • Uvedení doprovázel benefiční koncert a bylo nahráno album „Cry with Us“ (Plač s námi), jehož výtěžek šel na pomoc dětem v Severní Koreji. (molotov)
  • Některé výrazné scény se filmaři rozhodli z filmu vystřihnout, protože je považovali za natolik šokující, že by jim v Jižní Koreji nikdo nevěřil. (molotov)

Reklama

Reklama