Reklama

Reklama

Recenzie (6)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Kriminálna línia (značne schématická) hrá vo filme až sekundárnu úlohu. Sústredenie je hlavne na vnútorný svet postáv dvoch zbližujúcich sa ľudí (mladé dievča a náhodou/omylom prideleného jej dočasného opatrovateľa), plný smútku a bolesti. Vďaka tomu devízou i slabinou paradoxne môže byť melancholicky ťaživá atmosféra, ktorá nielen obrazom akoby tok času spomaľovala. Príjemným prekvapením bolo zistenie, že zatiaľ čo divák znalý žánru môže kriminálne vyústenie poľahky uhadnúť už v polovici filmu, tak návod na rozlusknutie druhého twist-pointu (spätne zaujímavo meniaceho určité scény) je podsúvaný iba veľmi pozorným očiam. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá mierne mysteriózne ladená kriminálna dráma. Má dosť dobrý príbeh o pomerne výnimočnom mužovi, ktorý si vie lepšie všímať okolie a predvídať, čo ľudia urobia, no to ho ale samozrejme dostáva aj do problémov a navyše sa stále úplne nevyrovnal so smrťou svojej priateľky, ktorá už dávno spáchala samovraždu. Náhodou dostane možnosť stať sa dočasným opatrovníkom mladého dievčaťa, ktorého matka umiera na rakovinu, čo neodmietne a zároveň sa spriatelí s mladým detektívom, ktorému pri jednej akcii pomôže, lenže práve dochádza k sérii únosov detí, pričom hrozí, že sa to stane aj dievčaťu, ktoré opatruje. A tak ho s pomocou polície chráni a zároveň sa snažia odhaliť páchateľa. Spracovanie je na tom dobre, ale dalo sa z toho získať ešte o trochu viac. Spočiatku sa v tom ešte treba trochu zorientovať, lebo som si nebol istý niektorými súvislosťami, ale po chvíli už je všetko bez problémov a získalo si ma to. Paradoxne práve kriminálna línia tu rozhodne nie je prvoradá, ale v konečnom dôsledku mi to vôbec neprekáža, film stojí hlavne na zaujímavo podaných postavách, ktoré majú svoje vlastné a dosť nepríjemné problémy, takže to pôsobí skôr tak pesimisticky a samozrejme aj vzťahmi medzi nimi. A toto si ma aj najviac získalo, na vzťah medzi výnimočným mužom a mladým dievčaťom sa pozerá výborne, bavilo ma aj ich prepojenie s detektívom, ale aj celkovo sa tu nájde mnoho zaujímavých prvkov a situácií, takže sa po celý čas je na čo pozerať. Jedine ma trochu mrzí, že práve potenciál hlavnej postavy sa nevyužil práve najideálnejšie, ale to je už len detail. Takže film je v prvom rade dráma, ktorá je dosť kvalitná, páči sa mi aj tá kriminálna línia, len jednoducho viac zaujmú práve tie dramatické prvky a k tomu ešte trošku mysteriózna, ale to má len minimálny priestor. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatický Kim Sang-Kyung v hlavnej úlohe, výborná postava dievčaťa, Park Yong-Woo ako detektív a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, celkovo je to kvalitnej zvládnuté a dokáže to navodiť tie správne pocity, takže nemám problém. Silent world je veľmi dobre natočený a aj zahraný film so zaujímavým dejom a postavami, takže rozhodne stojí za pozornosť. 76% ()

Reklama

Rudovous 

všetky recenzie používateľa

Dalsi korejska temnota, ale jinak slusna prace. Vlastne neco mezi 3-4 hvezdami. Zaverecny, vlastne az epilog prekvapive nevtiravy. Souhlas s Adrianem. ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Cítim mierne sklamanie, nanešťastie začínam mať príliš veľké požiadavky po ázijskej tvorbe a tým pádom, keď narazím na film podobný tomuto nie som nadšená. Stále ho ale považujem za lepší ako 50% inej tvorby, ale podľa hodnotenia som očakávala viac. Najväčšou nepriazňou je ,práve, názov filmu. Okamžite viete celú pointu a tým pádom odchádza to "Uff!", čo ste si mali na konci povedať. Pravdaže, väčšina divákov zvyknutých pozerať filmy, by na pointu prišla aj bez názvu, ale takto je to až príliš jednoduché. Kriminálna zápletka pred vašimi očami len tak prepláva a popravde, jej nevenujete až tak veľkú pozornosť. Mňa zaujalo hlavne zbližovanie hlavného hrdinu s dievčatkom, ale na to aby bol film celý postavený iba na tom, tam bolo interakcie veľmi málo. Postava vyšetrovateľa je "nemastná, neslaná", niekedy až pripadá zbytočná. Celý policajný tým je iba akousi kulisou. Ale aby som povedala aj niečo pozitívne, film uplynie rýchlo. Ani sa nenazdáte a je koniec, tým pádom nepôsobí nútene dramaticky, nenájdete v ňom histerické momenty, burácajúcu hudbu, či nezmyselnú scénu. Herci sú veľmi dobre obsadení, pôsobia prirodzene. preto asi 60% ()

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Krásný prostý krimithriller z Koreje. Ne že by byl "prostý" ve smyslu primitivní, spíše je prostý tím, že jde o čistou nefalšovanou formu mystery filmu. Do děje mě vtáhl už na začátku a nepustil mě až do konce, postavy byly skutečné, atmosféra temná a hustá. Co dodat, takhle se tyhle filmy prostě mají točit... ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama