Reklama

Reklama

Keď si raz vnútri, už sa nikdy nedostaneš von. Šestica študentov nastúpi na univerzitu, kde údajne straší.
Madison McBridová dodnes trpí nielen traumou zo straty pomäteného otca, ktorý zomrel, keď mala deväť rokov, ale aj traumou z minuloročnej samovraždy svojho milovaného brata. Madison chce prekonať svojich démonov, a tak sa rozhodne nastúpiť na Univerzitu Richarda Millera, kam dochádzal aj jej brat. Na prechádzke po areáli sa stretne s čudáckym školníkom Wilburom Mackeyom, ktorý jej povie, že tu vraj straší. Madison si tam však rýchlo nájde nových priateľov - od drog abstinujúceho Holta, strešteného Stringa, sexuálne zneužitú Ivy a Mayu a tiež vtipkára a atléta Tommyho. Všetci spolužiaci trpia určitými traumami. String objaví na internete správu, že v roku 1935 ich internát a ďalšiu opustenú časť spravoval Dr. Magnus Burke a ústav bol útočiskom pre problémových a nebezpečných tínedžerov. Roku 1939 však proti šialenému doktorovi povstali stážisti a odhalili pravdu o jeho liečbe, resp. o jeho zabíjaní. Ukáže sa, že Dr. Burke v budove stále je a hľadá duše, ktoré by mohol mučiť... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (94)

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězdička za jediné pozitivum tohoto kusu, kterým byla Sarah Roemer, a nemám tím na mysli zrovna tu scénu, kdy byla nahá ve sprše. Ach jo, proč tahle holka nemá taky nějaké seriózní role, které by jí daly vyniknout?? Začátek nevypadal špatně, ale pak se to zvrtlo do úplné pitomosti, nelogické přemisťování postav v prostoru a snad i v čase, duchařina, tma na obrazovce, no nic pro mě. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Když to má být horor tak to má být horor a tomuhle nechybí originální pojetí. Hororový specialista David R.Ellis vrhne skupinku šesti studentů na moderní kolej, která kdysi bývala blázincem a potíž je v tom, že duch šíleného psychiatra Burka, který prováděl lobotomii na mladých pacientech tu řádí pořád a navíc každý student skrývá své trauma z minulosti, které se mu stane osudným. Neočekával jsem sofistikovaně laděnou podívanou, ale ani nic extra ujetého jsem jako divák nedostal. Vraždy studentů byli koncipovány nápaditě, lekačky fungovaly, finále mělo grády, ale následná likvdace maniaka se dá řadit do kategorie těch nepříliš povedených. Na Sarah Roemer a předevšim Ellen Hollman se dobře koukalo a celkově jsem se solidně hororově při Azylu bavil. 70% ()

Reklama

Ivec 

všetky recenzie používateľa

No ani neviem čo napísať o takomto filme, nakoľko vo mne veľa dojmov nezanechal. Snáď len toľko, že hororov tohoto typu som už pár omrkol, ale až s takto primitívnym podaním asi nie. Veľmy plytký dej mi nedovolil stotožniť sa s hlavnýmy postavami, a dokonca by som sa v rámci otrepaného príbehu ani stotožnovať nechcel. Nie je v tom nič, čo by ma prekvapilo, očarilo, zaujalo... Aj keď, trocha ma zaujala pasáž, keď "Nitka" rozpráva o hystórií budovy a doktorovi "magorovi". Ale inak nič... Ba čo ma neskutočne sklamalo bol koniec... Takto by sa to naozaj nemalo končiť vo filmoch tohto (a možno ani žiadneho iného) žánru. Ak by takto končila epizóda "itchyho a scratchyho" tak fajn... :) Ale preboha film, ktorý sa celý dlhý čas tvári tak neskutočne vážne nakoniec finišuje absolútne priblblo štýlom Buffy, premožiteľky upírov...???? To nám zasa raz pán režisér predviedol, aké jednoduché je urobiť si prdel z nadšencov hororu. ()

kobras5 odpad!

všetky recenzie používateľa

Začínám si myslet, že si ze mě Prima Cool děla srandu s jejich rádoby hororama ve 23:15. Další z dílny velice nepovedených snímků, kde ačkoliv mě to neuspávalo, tak mě to ani nebavilo. Námět je celkem zajímavý, bohužel provedení již neuspělo. Z psychomaniaka v podobě mrtvého doktora šlo vytěžit mnohem více, vraždy absolutně nezáživné, prostředí dosti děsivé, ale vůbec nevyužité. Kladně hodnotím prostředí a námět. Záporně hodnotím vraždy, nevyužité možnosti (prostředí, situace, kde se nic neděje, ale šlo by tam zařadit alespoň nějaké vtípky), postava doktora, zapojení údržbáře do děje. 5% (viděno v TV). ()

Khumbac odpad!

všetky recenzie používateľa

Přirozeně krásná hrdinka Sarah Roemer se potká se svými studenty na nové škole. Jaká to náhodička, že všichni z celé party mají nějak narušenou minulost. Sejdou se tedy na škole, která bývala psychinou a postupně se budova rekonstruuje. Po chodbách chodí duch doktora, který prováděl lobotomii na teenegerech. Divím se že tadle blbost má 39 procent :-o. Hovadina na entou. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama