Reklama

Reklama

Zápisník hviezdnej oblohy

  • Česko Zápisník hvězdné oblohy (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Mary bojuje od dětství s těžkou nemocí, ale přesto ví, jak je život kouzelný. Těší se z každého dne, který jí osud dopřává, vnímá magii světel i zvuků, zatímco její starší sestra hledá útočiště před světem mezi čtyřmi stěnami společného domova. I ona však jednoho dne porozumí Maryinu snění a otevře spolu s ní Knihu hvězd, která se pro ni může stát mostem mezi minulostí a budoucností. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (9)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jedna málo docenená dráma, ktorá si rozhodne zasluhuje väčšiu dávku pozornosti. V prvom rade je tu fantastická Jena Malone v role chorej Mary, potom jej sestra Penny v podaní Mary Stuart Masteron, Karl Geary ako mladý cudzinec a ich sused a výsledne tu máme veľmi príjemné, veľmi smutné ale súčasne aj nádherné dielko, ktoré môžem vidieť milónkrát a nikdy ho nemať dosť. Je mi občas ľúto, že filmy ako je tento skutočne skoro nikto nepozná a človek sa k nim dostane zväčša úplnou náhodou. Ale náhoda, či nie, neľutujem čas strávený s týmto filmom. Pre mňa je to zážitok. ()

Dharter 

všetky recenzie používateľa

Hezký film, takových je hodně málo. Velmi podobné https://www.csfd.cz/film/206018-have-dreams-will-travel/recenze/ , zde totiž taky hl. postavou je nemocná dívka, která si chce zrealizovat Sen, ale liší se to tím, že je nemocná fyzicky stochasticky (smrtelně), než kvůli dávnému traumatu (psychicky). A jaké to překvapení, že Jena Malone má stejnou zodiak identitu (Střelec) jako AnnaSophia Robb, a dokonce i elohim identitu středa > pátek. Já zcela žasnu, jak mi synchronicita pomáhá v 8D /2024/. „Každý z nás píše své vlastní konce.“ CZ titulky mnou přeložené k dispozici: zde ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Film je príbehom dvoch sestier, 16-ročnej umierajúcej (Jena Malone) a staršej (Mary Stuart Masterson), ktorá sa uchýli k prostitúcii, aby zaplatila liečebné náklady. Film predvádza niekoľko solídnych hereckých výkonov a má veľa dojímavých momentov. Film nám chce ukázať citlivosť, srdce a súcit, len niekedy je až moc plačlivý. 6/10 ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Precizni vykon uhrancive (Jena Malone), ktera je vazne nemocna a opatrovana svou starsi sestrou. Ta musi pracovat jako prostitku, kvuli uhrade lekarskych vyloh. Film je celkove velmi pozvolny, smutny a chvilemi si pohravajici s mysteriozni atmosferou, ktera ne zcela funguje. Pro me bylo tezke se vcitit do deje, proto davam tak nizke hodnoceni. Velmi specificky snimek s mnoha nedokousnutymi zabery a dialogy . 50% ()

isla 

všetky recenzie používateľa

na ten film spominam este po rokoch...krasne vykreslenie sesterskeho vztahu,individuality kazdej jednej a aj toho ako su napriek tomu na sebe zavisle... ()

Étienne 

všetky recenzie používateľa

Máloktorý film je tak nedocenený ako tento. Vynikajúce výkony hercov, skvelá hudba Richarda Gibbsa a určité prvky magického realizmu v réžii Michaela Minera. Práve magický realizmus dodáva filmu zaujímavú podobu a interaktivuje postavu Mary (Jena Malone) s fantazijným prostredím (vesmír). Zámerne bezmenná je postava väzňa (D. B. Sweeney), aby sa dosiahlo jeho odcudzenie od spoločnosti. Mimochodom, nádherná hudba, ktorú si Kristjan (Karl Geary) púšťa v izbe, je z maďarskej filharmónie. ()

reygadas 

všetky recenzie používateľa

Pekne vykreslený príbeh dvoch svetov sestier, kde sa snúbi realita s imaginatívnym svetom snov. Jena Malone v úlohe ťažko chorej mladšej sestry, ktorá uniká z reálneho sveta do sveta svojich nádherných predstáv a ako protipól jej staršia sestra žijúca v drsnej realite tohto sveta, kde sa snaží zarobiť peniaze prostituovaním na drahú operáciu sestry. Jednoduchý a citlivý príbeh vykresľujúci krehkosť života a bytia, v tomto egoistickom svete, aspoň s malou kvapkou nádeje na lepší život. ()

hanazu 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film trpí nevyléčitelným patosem. Pokud reagujete na unylé filmy mlácením hlavou do zdi, pořídíte si během sledování nepěkný otřes mozku. ()

Reklama

Reklama