Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tae-soo je nájemný vrah, který touží po setkání se svým bratrem-dvojčetem Tae-jinem. Před 19 lety byli násilně odděleni a od té doby po něm pátrá. Když k setkání dojde je Tae-jin zavražděn odstřelovačem. Tae-soo zjišťuje, že jeho bratr byl policistou a tak dostane nápad. Vezme na sebe Tae-jinovu identitu, s cílem vypátrat vrahy a vykonat pomstu. (Javier)

(viac)

Recenzie (10)

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Zase jedno korejské rozhodování o tom, jestli rozdat jeden až pět knedlíků. Zpracování je poměrně fajn, ale jednak - méně podstatná věc. Znáte vtipy o Chucku Norrisovi? Nejspíš je píše hlavní hrdina podle sebe. Už dlouho jsem neviděl chlápka, co by pro zábavu boural autem, vydržel tolik ran páčidlem, rozchodil zásah pistolí, rozběhal rozřezanou nohu a přitom všechny nepřátele likvidoval nožem a trháním uší. Taky pozná gangstera, kterého viděl skrz zavřené dveře. Prostě korejský Robocop. No a více podstatná, trošku související věc. Celou dobu mi hlavou běžely různé otázky typu - Proč: Proč se předstírá jinou totožnost? Proč jako první věc dá mrtvolu do ledu a pak ji teprv jde pohřbít, když zjistí, že to taje? Proč organizátor nájemných vražd páchá stupidní sebevraždu tím, že jde zamávat svému nepříteli? Proč při přestřelce záporák nejdřív vystrčí hlavu, 3 sekundy kráká, a pak teprv ukáže i zbraň? Proč se zkušená policistka nekreje a raději nakráčí do poloviny schodiště, kde by ji trefil i slepý pacifista? Proč, proč, proč? Mám rozjet i podobnou řadu otázek typu Jak? Myslím, že to nebude nutné. Prostě Soo. ()

honelnik 

všetky recenzie používateľa

Soo rieši problémy.....a je v tom dobrý. Zabijú mu brata = ďaľší problém...Revenge movie a Južná Kórea, môže táto kombinácia dopadnúť vôbec niekedy zle? Zatiaľ to vyzerá, že nie. Film naberá hneď od prvých minút slušné tempo a napriek svojej, viac ako, dvojhodinovej stopáži nestíha nudiť, ale...ale chtiac nechtiac musím v duchu všetky podobné filmy porovnávať s ostatnými juhokórejčinami s podobnou témou (a hlavne s Parkovou Vengeance trilógiou) a tu Soo už nevyzerá tak dobre. Všetko je to ale úplne jedno kvôli, už tradičnej, záverečnej “jeden vs. horda“ scéne, ktorá necháva zabudnúť na všetko čo sa vám nepáčilo....70% Na scénu stretnutia bratov asi len tak nezabudnem... ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý už roky pátra po svojom bratovi, identickom dvojčati, s ktorým sa v detstve oddelili a odvtedy sa už nevideli. Lenže práve v čase stretnutia je brat slúžiaci u polície zavraždený a tak nájomný zabijak prevezme jeho identitu, aby sa dostal na stopu tých, čo ho zabili. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak to má do ideálu stále ďaleko. Hlavným problémom je, že to celé pôsobí úplne nedôveryhodne, konanie hlavnej postavy mi prišlo miestami dosť mimo, podobne aj ľudí okolo neho a tak to má takmer celý čas takú nepríjemnú pachuť umelosti. A navyše ma dosť sklamalo, že hlavná postava nemá takmer žiadne problémy s políciou, kde by hrozilo prezradenie jeho identity, toto má len minimálny priestor a pritom potenciál bol slušný. Ale inak to má svižné tempo a hlavne po tej úvodnej tretine sa už stále niečo deje, ani v tých nezmyselných scénach to aspoň vôbec nenudí a chválim aj neustále zvyšujúcu úroveň filmu, takže v záverečnej fáze to už dobre vygraduje. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré sú opäť v štýle jeden proti mnohým a tak ma tu veľmi mrzí, že hlavný hrdina väčšinou ani nemá čas protivníka úplne zneškodniť, keďže až príliš často je tesne pred likvidáciou protivníka napadnutý niekým iným a tak musí začať odznovu. Ale to je našťastie aj jediný zápor, inak sú veľmi dobre natočené, pôsobia tak správne živelne, dynamicky a surovo a oceňujem aj zvolený výber prostredí. Zvyšná akcia tiež nie je zlá, ale súboje predsa len vynikajú. A ani neviem vybrať ten najlepší, všetky sa vydarili. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavný hrdina si ma moc nezískal, ani charizmou a ani svojim prejavom, takže som mu ani až tak moc nefandil, ale aspoň vedľajšie postavy sú celkom slušné a ani záporáci nie sú zlí. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, vizuál, tempo a dynamika jednotlivých scén, v rámci žánru výrazný nadštandard. Škoda, stačilo málo, či už zbaviť sa tých nezmyslov v scenári, vymeniť hlavného hrdinu alebo trochu upraviť akciu a lepšie hodnotenie by bolo isté, ale aj tak som spokojný, bavil som sa nadpriemerne. 67% ()

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Zásadní problém, co zabilo tento film je asi toto: Nejdříve řezná rána na stehně, pak dvě sečné do zad, několikrát baseballkou do zad, teleskopákem na celé tělo....hrdina pokračuje celkem obstojně za svou pomstou, dokáže se bez problému slanit a napadnout dalších 10 týpků, dostane dvakrát ránu z pistole do hrudi...no kdo by myslel, že toto ho zastavilo, bohužel....po bodné ráně do břicha se pere docela obstojně dál, dokonce ho ho mečem řízne boss do krku, že vidíte gejzír, jak stříká ven. Je to snad konec hrdinova? Ale kdeže, ještě něco kurva vydrží, i další ránu s pistole do zad. Takové pohádky zabalené do árie mě už teda nedostanou, nejsem 12 letý kluk. Suovi tohle neuvěřím ani za nic. Přitom to vypadalo předtím docela obstojně, no.... škoda. ()

Ouwen odpad!

všetky recenzie používateľa

Ježiši, to je píčovina. Vůbec nevím, co mám napsat, je to nudný, námět je slušnej, ale prostě to nudí, mně to totiž nudilo, takže jsem film přetáčel a stejně jsem čuměl do háje. Nespočet vypíčených flashbacků, no nemám slov, achjo .. souboje působí ospale, trhání ucha je asi swag, je to bez atmosféry, hrdina dement, opravdu dementní film, nyní kroutím hlavou nad tím, co jsem to stáhl... nezájem, jak to skončilo, potenciál fakt nevyužit... 0/10 ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama