Reklama

Reklama

Škaredá Betty

(seriál)
  • Česko Ošklivka Betty (viac)
USA, (2006–2010), 60 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

Silvio Horta

Hudba:

Jeff Beal

Hrajú:

America Ferrera, Eric Mabius, Tony Plana, Ana Ortiz, Becki Newton, Michael Urie, Mark Indelicato, Vanessa Williams, Judith Light, Ashley Jensen (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(85)

Obsahy(1)

Ve světě špičkové módy je image vším. Oblečení, které se určitou dobu zrovna nosí, může být za pár týdnů absolutně nemoderní. Jedinými stálicemi v tomto uspěchaném světě jsou superštíhlé krásky, které tyto oděvy oblékají. Může do této společnosti vůbec zapadnout úplně obyčejná dívka, mírně baculatá a tak trochu nezajímavá? Možná ano. Nebo alespoň Betty Suarez se o to snaží ze všech sil. Je to bystrá, pracovitá a svým způsobem i roztomilá mladá žena a právě svým kladným přístupem k práci si později získává respekt u kolegů i samotného syna magnáta módního časopisu s názvem „Mode“.

V americkém seriále inspirovaném kolumbijskou telenovelou „Yo Soy Betty La Fea“ září například America Ferrera (Sesterstvo putovních kalhot) v hlavní roli Betty nebo Rebecca Romijn (X-Men) jako Alexis. (delaware)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Jayma Mays vystupovala v seriáli pod menom Charlie, rovnaké meno jej postava nosila aj v seriáli Hrdinovia, ktorý sa tiež natáčal v roku 2006. (pancoyote)
  • Fashion TV, o ktorej niekoľkokrát v seriáli padne zmienka je odkaz na rovnomennú televíznu stanicu. (m.a.t.o.)
  • Rodina Suarezovcov pochádza z Mexika, no žiaden herec, ktorý do tejto filmovej rodiny patrí, Mexičan nie je. America Ferrera, hoci sa narodila v USA, má honduraské korene, Tony Plana je Kubánec, Ana Ortiz z polovice Portoričanka a z polovice Írka a Mark Indelicato je z polovice Portoričan a z polovice Talian. (m.a.t.o.)
  • Amanda Tanen je pomenovaná po Brianovi Tanenovi, scenáristovi seriálu. (m.a.t.o.)
  • V nemecky hovoriacich krajinách seriál nezaznamenal úspech. Nemecká SAT 1 ho stiahla z vysielania po dvoch epizódach, rakúska ORF tak urobila po osemnástich. (m.a.t.o.)
  • Betty má na nočnom stolíku knihu "Sesterstvo putovných nohavíc". America Ferrera si zahrala v rovnomennom filme, ktorý vznikol na základe tejto knihy. (m.a.t.o.)
  • Módny časopis MODE nebol výmyslom tvorcov seriálu. Skutočne existoval a venoval sa móde pre moletky. Zanikol v roku 2001. (m.a.t.o.)
  • Perlový náhrdelník, ktorý má Betty, je replikou slávneho náhrdelníka, ktorý nosila Anne Boleyn, matka Alžbety I. (m.a.t.o.)
  • Exteriér múzea moderného umenia je v skutočnosti New England Aquarium v Bostone, upravené počítačovými efektami. (m.a.t.o.)
  • America Ferrara získala za svůj výkon v seriálu cenu Emmy v kategorii vynikající hlavní hrdinka komediálního seriálu a ve svých 23 letech cenu se stala nejmladší držitelkou tohoto ocenění. (Ruuzha)

Reklama

Reklama