Reklama

Reklama

Scopia Effect, The

  • Veľká Británia Scopia

Recenzie (5)

George Stobbart odpad!

všetky recenzie používateľa

Trochu surreálna a dosť chaotická blbosť o hysterickej Poľke, ktorá sa hypnotizuje a snaží sa oneskorene vyriešiť svoje traumy z detstva. Namiesto toho však začne nazerať do svojich minulých životov... Takže pokiaľ má niekto chuť pozerať sa, s prepáčením na vypatlanú, iritujúcu pi*u, ktorej celý film riadne je*e a do čoho následne hádžu scény, akoby z úplne iných filmov, tak nech sa páči. Podľa mňa to nemalo hlavu ani pätu, ale možno keď sa do toho ponorí nejaký zanietený hlavoun, ktorý si načíta zahraničné recenzie, čo pri tom shite bezmyšlienkovite (alebo podplatene?) spomínajú Lyncha, Aronofskeho, Malicka, Wachovskich či dokonca Ridleyho Scotta, tak možno objaví skrytý klenot pre inteligenčne vyvolenú rasu. Mne sa na tom filme nepáčilo nič. ()

Wewik 

všetky recenzie používateľa

Nápad to byl celkem dobrý, ale zmatečné zpracování to poměrně dost pokazilo. . . . . Režie: Christopher Butler; . . . .Hraji: Joanna Ignaczewska, Louis Labovitch, Akira Koieyama, Genevieve Sibayan, Jessica Jay. . . . . .Obsah: Basia otevírá části mysli, která neměla být nikdy prozkoumána.. Zjišťuje, že se reinkarnovala z různých násilných smrtí a začíná bojovat o svůj život. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Ja by som to až tak čierne nevidel ako väčšina užívateľov, ktorí film ohodnotili medzi prvými. Určite by som síce Scopia Effect neoznačil za dobrý film, ale ročne sa urodí omnoho väčších odpadov, u ktorých nebadať ani snahu. Scopia Effect má minimálne celkom slušný námet o hrdinke, ktorá sa rozhodne dať zhypnotizovať a tým sa jej otvorí cesta k jej minulým životom. Film tak strieda niekoľko rovín, kde sledujeme dianie v súčasnosti a zároveň niekoľko scén napríklad zo stredoveku, Japonska a podobne (podotýkam, že ani jedna nevyzerá nijako amatérsky alebo výrazne lacno). Hlavná hrdinka začne mať čoraz mimóznejšie psychické stavy a tak sa jej postavy z minulých životov prelínajú aj do súčasnosti a minimálne jedna scéna, keď sa jej v byte zjaví chlapec zo stredoveku je aj pomerne znepokojivá. Toto striedanie dejových rovín je v prvej polovici celkom zaujímavé a čakal som ako sa to celé prepojí do rozumného celku a film v závere odprezentuje nejakú jednotnú myšlienku. Bohužiaľ, a to je na Scopia Effect to najproblematickejšie, v druhej polovici sa z filmu stáva iba chaotická nuda bez uceleného konceptu, ktorá začne veľmi skoro otravovať. Veľmi tomu nepridáva ani fakt, že hlavnú postavu hrá dosť nesympatická treťotriedna herečka poľskej národnosti a závere je už úplne jedno kde, čo a ako sa vlastne deje. Bez ľadu a skladu sa jej vynárajú rôzne surreálne zážitky (priznám sa, že nenachádzam presné slová ako to popísať) a nakoniec ma absolútne nezaujímalo, či to celé vôbec malo nejaký zmysel alebo nie. Ale skôr nie. Film Scopia Effect by tak chcel pôsobiť ako taký Cloud Atlas zrežírovaný Lynchom, ale vo výsledku je iba chaotickým nezmyslom, ktorý sa neskúsenému režisérovi rozpadol pod rukami. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

AmunRa odpad!

všetky recenzie používateľa

Režisér se zjevně inspiroval uměleckými filmy s prolínajícími se časovými rovinami. Prolínání pojal jako hypnotickou regresi, tj. nahlížení do minulých životů. Výsledkem je totální chaos a nesouvisející útržky příběhů bez hlavy a paty. ()

Essential 

všetky recenzie používateľa

Je mi tohto filmu na ČSFD celkom ľúto, lebo z toľkých odpadov sa len tak nevyseká, keďže predpokladám, že po roku až dvoch sa nahrabe možno tak 100 hodnotiacich užívateľov. Námet je viac než zaujímavý a neviem, či mám už natoľko vypestovaný zmysel vcítiť sa do postáv trpiacich tou, či onou skurvene hnusnou "diagnózou", ale v mojich očiach to Joanna Ignaczewska zahrala presne ako mala, rovnako útržky z minulých životov dávali, aj keď dosť tŕnisto, zmysel. Bežnému publiku však 130 minútovú ( nie 103, ako uvádza popis ) Scopiu určite neodporúčam. 67% ()

Reklama

Reklama