Reklama

Reklama

Strážcovia

  • Česko Strážci - Watchmen (viac)
Trailer 3
Akčný / Mysteriózny / Sci-Fi
USA, 2009, 162 min (Special Edition: 215 min, Director's Cut: 186 min)

Réžia:

Zack Snyder

Predloha:

Alan Moore (komiks)

Kamera:

Larry Fong

Hudba:

Tyler Bates

Hrajú:

Billy Crudup, Malin Åkerman, Carla Gugino, Patrick Wilson, Jeffrey Dean Morgan, Jackie Earle Haley, Matthew Goode, Matt Frewer, Stephen McHattie (viac)
(ďalšie profesie)

Je nájdená mŕtvola istého Edwarda Blakea, ktorý bol medzi superhrdinami známy pod prezývkou Komediant. Evidentne násilná smrť nikoho neznepokojuje, svet má totiž úplné iné starosti. V kalendári sa píše rok 1985, vonku zúri studená vojna, ktorá veľmi reálne hrozí prerásť v nukleárny stret svetových veľmoci. Maskovaní superhrdinovia už dávno nie sú považovaní za ochrancov ľudstva, živoria na okraji spoločnosti a už len spomínajú na staré dobré časy. Svetlou výnimkou je Rorschach, ktorý za Komediantovou vidí smrťou rozsiahle sprisahanie, ktoré má zlikvidovať alebo zdiskreditovať bývalých superhrdinov, a tým otvoriť cestu ďaleko ambicióznejšiemu a nechutnejšiemu projektu. V snahe zabrániť najhoršiemu sa Rorschach pokúsi zmobilizovať všetkých bývalých kolegov, z ktorých naozaj nadprirodzené schopnosti má v skutočnosti len jeden. Ich cieľom bude strážiť ľudstvo. Kto ale bude strážiť ich? (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Súvisiace novinky

Watchmen ve stylu Jokera?

Watchmen ve stylu Jokera?

05.01.2021

Dávno před tím, než komiksové Watchmen oživil svým seriálovým pokračováním scenárista Damon Lindelof (Ztraceni, Pozůstalí), nebo se o filmovou adaptaci původního komiksu pokusil Zack Snyder (Muž z… (viac)

Jeremy Irons přebírá stráž

Jeremy Irons přebírá stráž

27.06.2018

Už nějakou dobu víme, že kabelová stanice HBO připravuje seriálovou adaptaci slavného komiksu Alana Moorea Strážci – Watchmen. Projekt nebude mít nic společného s filmem Zacka Snydera z roku 2009,… (viac)

Watchmeni míří do televize

Watchmeni míří do televize

25.06.2017

Zack Snyder před osmi lety zadaptoval asi nejslavnější comicsovou minisérii všech dob. Kultovní Watchmeni v jeho podání stáli 130 milionů dolarů, vydělali však "jen" 185 milionů, takže je nejde… (viac)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (viac)

Reklama

Reklama