Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (295)

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Susedia sú vlastne seriál ,ktorí naplno ocenia len Slováci ,ktorí si pamätaju ešte ranné 21. storočie a rovnako ako ja vyrastali na Uragáne. Ak ale nie ste Slovaci ,alebo ste mladí neznamená to ,že nemáte dať tomuto projektu šancu ,len nečakajte ,že vám to na 100% ulahodí. Ale ak chcete nejako zabiť čas tak ,prečo nie. Kazdý Gag som si užil či už som ho predtým počul ,alebo nie. Seriál je stále v produkcii a tak budú vychádzať nové a nové epizódy. Sám za seba môžem odporúčit ako originálne 3 sezóny tak aj moderný zbytok seriálu ,ktorý si ide v zabehnutých koľajách. Na duo Marcin-Kraus mám len dobré spomienky a v súčasnosti stále majú dobrú povesť...Za zmienku tiež stojí aj pokračovanie menom Kutiyl s.r.o. ,ale ten by som odporúčil len skalným fanúšikom...IŠTENÉM! ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[9/10] Najlepší slovenský zábavný seriál. Kraus, Sládečková, Marcin, Tlučková, proste skvelí herci a skvelí humor na ktorom je tento sitcom stavaný, hlavne mali herci veľkú výhody, že vedia do čoho idú. Postavy ktoré sem priniesli poznáme z Uragánu a vytvoriť seriál bol fakt vynikajúci nápad, presne viem čo sa dá od tohto seriálu očakávať, podobná zábava ako v predošlých spoluprácach Krausa a Marcina, akurát že v seriálovej podobe. Všetky tri série mám veľmi rád a stále si niektoré scénky občas pustím a rád sa natom pobavím, ale je mi fakt ľúto, že sa táto doba ked´ títo borci kraľovali slovenskému humoru už pominula. ()

Reklama

fredisek odpad!

všetky recenzie používateľa

Sitcom vás musí oslovit po jednom díle. Nemá smysl čekat na to, co se stane, jelikož tenhle žánr je přece vystavěn na situaci. Když se salvy smíchu spouštěly i po obyčejném "ahoj" (ostatně ony ty salvy smíchu neustávaly skoro vůbec), tak jsem si řekl, že BUĎ JSOU SLOVÁCI EXTRÉMNÍ OPTIMISTÉ, NEBO PRODUCENTI TOHOHLE SERIÁLU EXTRÉMNÍ TRAGÉDI. Hádal bych spíš to druhé. Další důkaz (po českém Comebacku, nebo Heleně), že sitcom zvládají leda tak Angličané a Američané, a asi nemá cenu jim permanentně lézt do zelí. I když bych rád jednou pustil televizi a v ní viděl komediální seriál, který by mě bavil stejně jako Přátelé nebo The Big Bang Theory a přitom jeho originálním zvukem byla čeština (případně slovenština). Sitcom je jeden z nejnáročnějších žánrů vůbec. Musíte permanentně bavit, nemáte možnost si na pět deset minut odpočinout jako v celovečerní komedii. Tady každá sekunda hraje roli a každá druhá sekunda musí být vtipná. Jenom apeluji na všechny případné tvůrce českých sitcomů: Se švejkovským "humorem" na české publikum nechoďte. Budu velice vděčný za sofistikovaný sitcom, opravdu moc. ()

kebom odpad!

všetky recenzie používateľa

Neposudzoval by som tento seriál tak, že má byť odrazom slovenského humoru. Podobné "vtipy" sú úspešné iba u vrstvy nenáročných divákov, ktorí sa smejú aj slovu "zadok". Je mi len ľúto, že sa tu dokáže niekto takto zhadzovať - herci, účinkujúci a hlavne diváci. Ak toto je súčasný slovenský humor, tak sme sa dostali na úroveň zábavy v krajinách tretieho sveta (tuším "rozvojové" sa už nepoužíva, lebo sa nikdy nerozvinuli). ()

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Čo dodať? Marcin s Krausom sú tak špecifickí.. Vždy keď začnú s novým projektom (a že ich už bolo) sú vtipní tak 2 mesiace. Potom sa prepadajú do tých najnižších poschodí trápnosti a humusu. Menovite Susedov sa to týka tak isto. Nebyť talentovanej Viki Rákovej, už by tam boli dávno. Samotné herectvo Marcina s Krausom je na úrovni bábiky Barbie nech si myslí kto chce čo chce. Nuž a čo sa týka slovenského humoru, určite nie je primitívny celkovo (viď aj inteligentnejšie kúsky), ale nájdu sa výnimky. Nechcem zabŕdať, ale český humor typu relacie "Na stojáka" alebo starších kúskov Rychlého s Novotným je jednoducho humus 1. triedy. P.S: A už som zistil, čo ma tak baví na všetkých slovenských seriáloch (cháp ako: "Dokážem sa na ne pozerať a neprepnem"). Je to tými ultrafarebnými interiérmi, ktoré sú tak v rozpore s našimi domácimi, že sa na to dobre pozerá. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (113)

  • Seriál bol zrušený po tretej epizóde. (fAZEN)

Reklama

Reklama