Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica Fletcherová, úspešná autorka detektívnych románov, prichádza na prednášku Cassandry Hawkinsovej, odborníčky na dejiny Afroameričanov. Zaujme ju nielen jej práca, ale aj neúnavné úsilie očistiť meno svojho predka, otroka Samuela Pickneyho, ktorého v roku 1861 zlynčovali po tom, čo ho obvinili z vraždy svojho majiteľa. Jessica sa jej rozhodne pomôcť a pustí sa do riešenia dávnej záhady. Zistí pritom, že s dávnym prípadom má niečo spoločné aj jej vlastná rodina. Jessica sa ponorí do štúdia dokumentov starých 140 rokov a zistí, že jej predok z Virgínie, aristokratka Sarah McCulloughová, sa už vtedy sa snažila obvinenému Samuelovi pomôcť. Aj ona súkromne pátrala po pravde ako amatérsky detektív a snažila sa odhaliť skutočného páchateľa, ktorý zabil Samuelovho pána. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (7)

otík 

všetky recenzie používateľa

Třetí ze čtyř celovečeráků s Jessicou Fletcher. Film má dvě složky. Ta, co se odehrává v současnosti, je opravdu hrozná, dialogy šustí papírem, jsou strašně škrobené a nepřirozené. Naopak část z dobové jižanské Ameriky je zajímavá, místy napínavá a slušně zahraná. Celkově však slabší díl ze série. ()

Paity 

všetky recenzie používateľa

Babča Fletcherová umí a má asi pěkně tuhý kořínek. Co naplat, ty zápletky mají často hlavu i patu a ona se navíc nikam necpe násilím. Řekl bych, že jde hodně o inteligentní záležitost. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Třetí filmové zpracování o slavné spisovatelce detektivek by u mě výrazně pohořelo nebýt vloženého (někdy i rámcového) historického příběhu a také díky malému cameu Glorie Stuart. Tentokrát jsem vraha neodhalil dříve než Jessica (Sarah), tudíž další plus. Zkrátka průměrně natočený televizní film, který se vedle detektivní linie zajímá také otázkou otroctví v Americe v 19. století. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Úspěšná spisovatelka Jessica Fletcher a její třetí případ, tentokrát hluboko v minulosti, kam se vydává odhalit pravdu o vraždě černého otroka..... Hudba - Stanley Clarke. Kamera - Fred Murphy ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama