Reklama

Reklama

Dexter - Nová krev (2021) (séria)


Otcovy hříchy (S09E10)

(epizóda)
  • USA Sins of the Father
Z nakrúcania

Příběh jde do finále. Dexter a Harrison jsou spojenci, tedy až do té doby, kdy Angela rozhodne, že Dexter půjde ze mříže. Prostě ví, že vraždil. Musí to z něj nějak dostat. Rozhodně zabil Matta, zatím nemá přesvědčivé důkazy, ale vsadí na to svůj život. Dexter myslí, že to ustojí, ale postupem času mu dochází, že bude muset rozehrát hru na život a na smrt. Prozradí Angele, co byl Krut Caldwell zač. Dokonce ji pošle na místo, aby rozluštila svou mnohaletou pouť za zmizelými dívkami z regionu. Kurt je zabíjel a vystavoval si je do vitrín. Angela nechá Dextera v cele a jede na místo. Tam najde mnoho mrtvol a pochopí. Jenže Dexter už nemá čas cokoliv vysvětlovat, zavolá si Logana, poprosí o vodu a pak ho přes mříže zajme. Logan si ale hraje na hrdinu, a tak ho musí Dexter zabít. Vražda nevinného. Porušení kodexu. Všechno je na šikmé ploše. Zavolá Harrisonovi, aby ho počkal v lese s autem. Když přiběhne na místo, Harrison se ptá, odkud má krev na obličeji. Navíc mu volal z Loganova mobilu, copak ho zabil? (TV Prima)

(viac)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (78)

cingi.t 

všetky recenzie používateľa

5*, odpad, 5*, odpad, 5* odpad...Zrejme by nové finále patrilo medzi najrozporuplnejšie epizódy, keby taká kategória existovala. Vidím to tak, že odpad je to pre tých, ktorý si to predstavovali inak a ich ego im nedovolí pripustiť, že toto finále bolo dané už veľmi dávno. Neboli spokojní s pôvodným, nebudú spokojní so žiadnym. Dexter je a vždy bude môj obľúbený seriál. Čítala som knihy a všetky série som videla niekoľkokrát. Pre mňa bola nová séria ako darček pod stromček, o ktorý som si síce Ježiškovi nenapísala, ale trafil sa. Opäť vidieť Dextera a jeho mentálne pochody, správanie v napätých situáciach a jeho jedinečný humor bolo pre mňa ako pohladenie na duši. Užívala som si každú časť a tajne dúfala v rôzne konce a v mysli zabíjala postavy, ktoré ma vytáčali (a že ich bolo), ale nakoniec to nejako skončiť muselo. Nech si kto chce tvrdí, že to bolo nelogické, ale nebolo. Dexter už nie je predsa Dexter, je to Jim Lindsay a Jim má rad tuniakové sendviče, podozrivo si užíva sex a tancovačky. Z Dextera tam zostalo už veľmi málo, preto nemôžeme čakať, že sa bude správať ako Dexter vo svojej plnej mentálnej a fyzickej sile. Pri 8. sérií by sa mi tento záver páčil a privítala by som ho ako starého priateľa, v 9. sérií som plakala ako malé decko, akoby som sa s najlepším priateľom ľúčila práve keď som ho po takom čase našla. 5* ()

T2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak takýto koniec fakt musí naštvať a riadne ale nakoniec tvorcovia zvolili pri veškerom možnom zle voči fanúšikom, tu najlepšiu možnosť ako to v tom najlepšom možno ponímaní rázne utať. Chápem zlostné reakcie ale raz to muselo nejako skončiť, každý sa už tešil ako bude vyčistovať Dexter a syn s.r.o. Kaliforniu od ľudského odpadku.  Zbohom Dexter, bolo tu s Tebou krásne dokrvava. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zcela logické zakončení, ke kterému vše postupně směřovalo. Dexter na útěku? Neměl by šanci. Dexter ve vězení? Ne na dlouho. Chápu, že někdo by rád další pitvání s Batistou v čele, ale jestliže je dobré přestat v nejlepším, tak zde se to povedlo. Kdyby alespoň Lindsay napsal další knihu, ale ne, ten zkrátka Dextera pohřbil tak, že z mrtvých už nevstane..... I tak díky za tuhle sérii a ke 4* přidám jednu na rozloučenou. ()

pilarius 

všetky recenzie používateľa

Dexter sice v tomto díle zemřel, ale ne až na konci, nýbrž při zabití Logana. Už samotné jeho napadení bylo mimo charakter, důkazů nebyl dostatek, ale jeho zabití Dextera jako postavu odpravilo. Zbytečná scénáristická zkratka. New Blood byl fajn, ale zasloužil si delší a citlivější uzavření, a to ještě minimálně dalšími dvěma díly. S tím úplným závěrem problém nemám, dá se přijmout a pochopit, ale to, co k němu vedlo, vážně nedávalo smysl. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

SPOILERY. Viac som toho popísal k celej sezóne New Blood. Tú som si od začiatku užíval, dokonca aj prvé dve rozjazdové epizódy, ktoré nás mali navnadiť na reálie Iron Lake. Nástup Harrisona bol štylizovaný, ale ok, nejako museli prepojiť starý život Dextera v Miami s tým novým v chladnom malomeste. Hlavný záporák v podobe Clancyho Browna bol dokonca jedným z najlepších z celého seriálu. Aj predposledná epizóda ma tak navnadila, že som sa tešil celý týždeň ako už dávno nie. Zatknutie Angelou bolo super. A odvtedy to už bolo čudné, uponáhľané... Vražda Logana bol nepotrebná, vôbec sa nehodila do tejto série, celého seriálu a charakteru Dextera. No stala sa povestným neuralgickým bodom, za ktorým už bolo jasné, že inak ako smrťou hlavného hrdinu to skončiť nemôže. A šup - koniec! Výstavba tu bola ako na tradičnú dexterácku (showtimácku) dvanásťdielnú sériu, no tuto sa to v desiatej epizóde rázne utlo. Mnohé otázky zostali nezodpovedané, príbehy neuzavreté a na priestore pár minút bola ukončená nielen návratová sezóna, ale celých šestnásť rokov s Dexterom. Michael C. Hall povedal v talk show s Colbertom, že týmto návratom chceli fanúšikov zbaviť pachuti, ktorá zostala za pôvodným ukončením v ôsmej sérii. No neviem, či sa im to podarilo. S koncom v podobe smrti Debry a odchodu Dextera do vyhnanstva som vedel žiť, ale vykúpenie Harrisona - ktorý po smrti svojho obľúbeneého trénera pochopí, že je lepší ako jeho otec a tak ho musí zabiť - je niečo, čo sme si nezaslúžili. No aspoň nejako sa to uzavrelo a tvorcovia majú nadosmrti pokoj. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama