Reklama

Reklama

Stratené duše

(seriál)
  • Slovensko Spriaznení duchovia (viac)
USA, (2005–2010), 78 h 15 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

John Gray

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Jennifer Love Hewitt, David Conrad, Aisha Tyler, Camryn Manheim, Jay Mohr, Jamie Kennedy, Tyler Patrick Jones, Kurt Caceres, Ignacio Serricchio (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(107)

Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) má špeciálnu schopnosť. Táto novopečená manželka je nesmierne dôležitým spojivkom pre všetky nepokojné duše, ktoré blúda medi nebom a zemou. Predstavte si, že by ste museli zomrieť a nestihli by ste svojim blízkym povedať niečo, na čom vám záležalo alebo čo by bezpodmienečne mali vedieť. Melinda so svojou zvláštnou schopnosťou doslova priťahuje duchov, ktorí zúfalo potrebujú takúto pomoc. Odovzdaať dôležité správy ľuďom, ktorí by to mali vedieť. Presne preto je Melinda tak dôležitá tak pre mŕtvych ako aj živých. Niekedy má chuť s tým všetkým jednoducho skončiť, ale v konečnom dôsledku najlepšie vie, že jej schopnosti nie sú príťaž, ale výzva urobiť ľudí šťastnými... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (98)

Elleannie 

všetky recenzie používateľa

Při sledování tohoto seriálu jsem se ještě ani jednou nenudila. Musím říct, že každá další série je lepší a lepší. Jak bylo v některých komentářích řečeno, většina dílů končí podobně, ale ne vždy stejně, a proto to neberu jako stereotyp. Kdybych seriály brala jen podle toho, že jsou si díly v něčem podobné, tak se snad nedívám na žádný seriál, že? Jennifer je velmi sympatická a krásná, spolu se svým manželem tvoří dokonalou dvojici (až moc dokonalou, ale proč ne:)), příběhy jsou silné a zahalené tajemstvím, takže mi vůbec nevadí, že ve většině dílů se na konci brečí, spíše by bylo divné, kdyby se všichni smáli.. Je to velmi dojemné, a trochu více uvěřitelné, než jiné mysteriózní seriály. Jak už jsem řekla, každá další série přinese něco nového, což mi nedovoluje se na tento seriál přestat dívat. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľný stereotyp! Snáď každá druhá časť (alebo každá?) končí Melindiným tlmočením zosnulého x príbuzní. Všetkému predchádza počiatočná neviera v duchárske schopnosti, presviedčanie dotyčného, atď. atď. Plesnivou čerečničkou na torte jest hlavná aktérka seriálu, Jennifer Love Hewitt, ktorej nesympatickosť nezakryje ani miestami kvalitná atmosféra - vážne len miestami. Predvídateľné, monotónne a na navodenie mysteriózna až príliš detsky poňaté. ()

Reklama

Krt.Ek 

všetky recenzie používateľa

Chcete slyšet tajemství? Vídám mrtvé lidi! Tedy vídá mrtvé lidi! Já ne, kdybych byl kontaktován záhrobím, byl bych již kontaktován podnikavci, počítám, že by počítali; Haley Joel Osment je tím (ne)šťastným, potenciálním podnikatelským záměrem, leč není sám, svůj um sdílí s Jennifer Love Hewitt, chcete-li s Melindou Gordon, napohled tuctovou dívkou, kterážto však tuctovou není. Jak by mohla, když vnímá, co vnímá (a vypadá jak vypadá, i ona tuctovost je relativní)? Ale to není důležité, totiž to, že já duchy nevidím a oni jo, nikoho to nezajímá, proč by mělo, jsme na webu fajnšmekrů filmových a seriálových, ne amatérských spiritistů. Důležité je, že vídám "Posla ztracených duší", seriál, který mně zpříjemňuje nahodilé víkendové obědy u babičky, ale pouze je, jinde a jindy se po "PZD" nepídím, vnímám jej jen tam, tam existuje a já jsem rád za jeho existenci, jinde však ne, nechybí mně. Proto asi za tři! ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšom pozeraní tohto seriálu musím prehodnotiť svoje hodnotenie. Neviem, či to bolo originálnym zvukom ale tento seriál bez reklám, začína naberať na grádoch. Je milý aj výkony hercov sú pekné najviac ma zaujímali situácie keď sa Melinda rozpráva s duchom a je to z pohľadu niekoho iného. Znova mením na 100%, každým pozeraním, lepšie a lepšie. ()

JUWA 

všetky recenzie používateľa

Nebudem ďaleko od pravdy,ak tu napíšem,že Spriaznení duchovia sú najzbytočnejším seriálom posledných rokov.Do žánru Mystery totiž nepriniesli nič nové,iba opakujú už tisíc ráz videné klišé.Originalitu tu preto budete hľadať zbytočne.Všetky epizódy sú postavené na rovnakej schéme:samaritánka Hewittová niekoľko ráz za epizódu obehne ľudí,ktorý majú niečo spoločné z duchom,urobí tlmočníčku medzi živými a mŕtvými a nakoniec duch odíde na "druhú stranu".No a najviac vyvalený je z toho divák,ktorý sa sám seba pýta:,,Čo to dopekla bolo ?"Túto šlamastiku na kolená úplne zráža Hewittová,ktorá tu predvádza úplne nulové herectvo.O nejakej psychológií,vývoji postáv či nebodaj réžií tu nemôže byť ani reči.Na milosť sa dá vziať len slušný vizuál a určitá nápaditosť špeciálnych efektov.Je pochopiteľné,že musia obsadzovať príťažlivých hercov,aby si zaistili sledovanosť.Zábery na peknú tvár a vždy dokonalý účes J.L.Hewittovej sú samozrejme fajn,ale založiť na tom celý seriál,je mierne povedané...úbohé. ()

Galéria (625)

Zaujímavosti (8)

  • Jennifer Love Hewitt je hlavní hvězdou seriálu, jeho producentkou a režírovala také tři epizody - Body of Water, Birthday Presence a Implosion. (NinadeL)
  • V epizodě The Vanishing (2006), kde má Melinda (Jennifer Love Hewitt) na pravém oku monokl, je možné si všimnout, že na tom oku není nalíčená. Chybí jí její obvyklá černá oční linka. Zároveň nosí umělé nehty a v epizodě Last Execution (2006) ve scéně, kdy se loučí se starou paní v nemocnici a posílá jí vzdušný polibek, je vidět, že jí jeden nehet chybí. V první sérii má také umělé řasy. Ve druhé již ne. (Calwen22)
  • U některých epizod ve druhé sérii sloužil jako poradce světoznámý duchovní James Van Praagh. (vercza)

Reklama

Reklama