Reklama

Reklama

Peullai daedi

  • Južná Kórea 플라이 대디 (viac)
Južná Kórea, 2006, 112 min

Obsahy(1)

Chang Ka Pil vedie bežný život úradníka až do chvíle, kým jeho dcéru nenapadne miestna boxerská hviezda zo strednej školy. Boxer pochádza z bohatej rodiny, a preto sa o prípad nezaujíma ani škola, ani polícia. Aby dokázal svojej manželke a dcére, že nie je zbabelec, rozhodne sa Chang boxerovi pomstiť. Na miestnej strednej škole spojí svoje sily so študentom, ktorý ovláda bojové umenia, a začne náročný tréning, vďaka ktorému sa dostane až do vysnívaného ringu. (mortymer)

(viac)

Recenzie (11)

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Začátek se dosti vleče a je nudný, naštěstí se začátkem tréninku pomstychtivého taťky to nabírá na obrátkách. Jsou zde vtipné momenty dobrá hudba a je tu několik vydařených dojemných scén, jiné se nepovedly a jsou tu dost zbytečné, naštěstí konec napravil můj dojem, právě finální vyznění a Jun Ki Lee odvracejí tento film z průšvihu do lehkého nadprůměru. ()

Moiraine 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně jsem se pobavila. Začátek možná pomalejší, ale hlavnímu hrdinovi jsem vítězství přála. Z celého filmu jsem měla podobný pocit, jako z Happy Life, i když ten je určitě vydařenější. I pro mě byla asi nejlepší moment závěrečný závod s autobusem. A když se rozsvítila světla nad ringem, už už jsem čekala, až začne hrát Eye of the Tiger :D ()

Reklama

ainny 

všetky recenzie používateľa

Ach jo, chtěla bych, aby byl Lee Joon-gi můj osobní trenér. Ale mám smůlu, páč jsem drobný v týdnu odnesla do Spořky... Ale teď vážně, moc se mi to líbilo. Děj byl ze začátku rozvláčný, ale to bylo potřeba k vykreslení taťkova charakteru. Jak začal trénink začal i děj. Nic mi nepřišlo nějak extra přehnané, trochu jsem se bála, aby z fotříka po měsíci nebyl Rambo. Byl a nebyl, jak se to vezme. Konec byl famózní a dokonce ho tentokrát Korejci pocukrovali jenom lehce, takže přeslazenosti není třeba se bát. No a na závěr musím říct, že jsem ráda znovu viděla Kim So-Eun, i když tady měla malou byť důležitou roli. ()

rockwoman 

všetky recenzie používateľa

Běhy po schodech, lezení po stěně, rozvíjení obranných schopností, noční závody s osmdesátčtyřkou. :-) Taťka - běžec s pomocí mladého učitele a jeho přátel vzal spravedlnost do svých rukou = boxovacích rukavic , aby se na konci dočkal té nejcennější odměny. Namixované tak jak to mám ráda, takže nebudu šetřit a dávám plný počet. ..."Vždy mějte nepřítele na očích. Neviděl jste snad filmy s Brucem Lee? :-) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá mierne komediálne ladená športová dráma. Má dosť dobrý príbeh o obyčajnom obchodníkovi milujúcom svoju rodinu, ktorého dcéra je napadnutá mladým uznávaným boxerom a tomu sa kvôli športovým schopnostiam trest vždy vyhne a tak obchodník netúži po ničom inom, len sa mu pomstiť. A tak sa ho ujme mladík s partiou, ktorý ako jediný dokázal boxera poraziť, aby obchodníka vytrénoval k zvládnutiu čestného súboja. Spracovanie sa mi páči, ešte spočiatku ma to moc nezaujalo, aj napriek závažnosti zápletky, teda sledovanie zúfalého muža, ktorý chce, aby boxer pykal, ale s výnimkou nečestného útoku, ktorý by ho stál život nevie, ako na to si ma to moc nezískalo, je to až príliš obyčajne podané. Ale keď sa ho už ujme partia, tak som sa na to správne naladil, bavil ma tréning a aj hlavnému hrdinovi som celý čas fandil k jeho zmene fyzicky, ale aj psychicky, aby už konečne získal sebavedomie a dobre je zvládnutý aj záver. Oceňujem aj správne zvolený pomer medzi humorom a drámou, obe fungujú a to aj kvôli tomu, že pôsobia tak správne prirodzene, nie sú tu žiadne samoúčelné vtipné scény a ani prehnané dramatické situácie a oba žánre sú presne vyvážené tak, aby jeden druhý nenarúšali. A tak sa tu nájde aj viacero vydarených scén, hlavne výborný prvok s pravidelnými pretekmi medzi hlavným hrdinom a autobusom, na čo som sa stále tešil. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce som z hlavných postáv mal väčšinu času pocit, že sa dali obsadiť aj o trochu lepšie, ale aj tak si ma získali, samozrejme hlavne Lee Mun-Shik v úlohe obchodníka alebo aj jeho mladý tréner Lee Joon-Gi. A zvyšné postavy sú úplne ideálne, či už záporák, ktorému som celý čas prial len to najhoršie alebo aj ženské postavy. Réžia a technická stránka sú ideálnym žánrovým štandardom, nemám s tým problém. Síce prvý dojem bol skôr horší, ale po tej úvodnej dvadsaťminútovke ma to začalo baviť a už sa mi to páčilo až do konca. 75% ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama