Reklama

Reklama

Žízeň

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Katolícky kňaz Sang-huyn sa rozhodne podstúpiť experiment a je na ňom testovaný zákerný vírus. Nastanú komplikácie a tak dostane transfúziu. Zázračne sa vylieči, no zisťuje, že transfúzna krv ho premenila na upíra. Ako katolícky kňaz tak musí čeliť láske, vášni a iným neduhom, ktoré mu boli doteraz cudzie. Spoznáva ženu Tae-joo, ktorá mu aj ako upírovi výrazne skomplikuje život. (cool827)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (219)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá polhodina a posledná polhodina sú nápadité, dramaticky vyhrotené a emočne vyšperkované. Celý stred filmu je ale akýsi konštrukt, ktorý ma divákovi predostrieť pochybnosti kňaza, ktorý sa stane upírom o čom či milovať ženu, alebo nie. Táto jedna téma sa potom dostáva do absurdných sfér a končí premenením milej na upírku. Tam začne gradácia a režisérov cit pre detail a pre originálne scény. Kang- ho Song je ako obvykle výborný. Rovnako aj jeho polovička. Čo filmu ubližuje je žánrova neukotvenosť. Vtipné strieda nechutné, perverzné strieda romantické a horor strieda drámu. V žiadnej s týchto pozícií ale nie je film natoľko silný aby dokázal stopercentne zaujať a pripustiť že toto všetko bol režisérov zámer. Aj keď je teda každému jasné, že bol. Chan- wook Park je zručný a originálny režisér, ktorý predsa len posunul upírsku tématiku do úplne inej - bizarnejšej a v mnohom aj prijateľnejšej roviny ako západnejší susedia. Ale aj napriek tomu, že mám upírsku tému aj režiséra rád, na zadok som s toho nepadal. Pre mňa Park bude asi vždy režisér ktorý natočil dokonalú trilógiu o pomste a jeho ostatné filmy sú už len v pohode. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem se docela tesil, ne kuli tomu, ze bych tak moc miloval korejskou tvorbu, ale trailer a tema je hodne zajimavy a ve spojeni s reziserem Parkovo formatu to mohla bejt parada. Jenze neni. Cely se to snazi tvarit jako tak trochu jinej upirskej film, coz se do znacny miry dari a na cloveka to pusobi neokoukanym dojmem, ale pod tim vsim je to porad ten starej znamej pribeh o upirovy, co nechce sat krev. Je sice fakt, ze postupne to hezky pritvrzuje, s krvavejma scenama nema Park problem, ale pribeh proste neni tak moc nosnej a zabavnej, aby udrzel napeti nebo zabavnost po celou tu prehnanou delku 130 minut. Nektery sceny sice fakt stoji za to, ale obcas sem se docela nudil, pripadne byl lehce zmatenej, protoze nektery sceny pusobi, jak kdyz skoncily na podlaze strizny a nekdo je tam na posledni chvily soupnul, jen proto, ze jsou pekne natoceny. Celkove to sice ma napad, je to perfektne natoceny a obsazeny, ale zaroven zbytecne utahany a bez gradace napeti. ()

Reklama

ambron 

všetky recenzie používateľa

Antická tragédia po upírsky. Upírska love story po kórejsky. Park je dozaista jedným z najsvojskejších súčasných filmárov, ktorý dokáže známe témy robiť štýlovo a nápadito. Smäd je bizarná, komediálna, tragická, krvavá jazda, ktorá zábavne prepája upírsku mytológiou s antickou tragédiou, pričom diváka dokáže nadchnúť úchvatným vizuálom, nápaditou kamerou a... skvelým Kang-ho Songom. Aj keď to Parkovi trocha "vŕzgalo" v nevyváženosti aktov, svojimi zvratmi a využitím postáv v príbehu ma dokázal Smäd vrátiť do deja. Zábavný a zaujímavý počin, ktorým Park obohatil upírsky žáner. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

THIRST je upirína hustá, ako dehydrovaná krv človeka po niekoľkodňovom alkoholovom absťáku. Bez akéhokoľvek redšieho hemoglobínu. Nekompromisný, a ani nie tak fantasy, ako príbeh zo života, ktorý by mohol mať aj nálepku ,,podľa skutočných udalostí´´. A je tu skvelo vyobrazené, kto sa vlastne akým nosferatom stane, a to vzhľadom na jeho predchádzajúci život. Nie z každého sa stane krvlačný predátor, či mocichtivý pán. Je to iba a iba len vo vašom DNA. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Nevěděl jsem, zda ještě někdy budu mít takovou bublaninu.......... Ten experiment je fakt hnusnej, jak mu odpadávaj nehty a bublá mu kůže je velmi mrazivé. Leč to je asi tak vše. Příběh vlastně nenabídne nic lepšího a skoro se drží v linii svého předchůdce z roku 1979. Na příběhu mi vadilo, že je přehnaně náboženský. CITÁT - Vlastně jsem ucítil krev........... ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (1)

  • Film je volně založen na románu "Thérèse Raquin" od Émila Zoly. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (viac)

Reklama

Reklama