Reklama

Reklama

Žena na pláži

(festivalový názov)
  • Južná Kórea Haebyeonui yeoin (viac)

Obsahy(1)

Režisér sa vyberie na pláž napísať scenár k svojmu filmu, spoločnosť mu robí spolupracovník a jeho priateľka, ktorá sa mu samozrejme zapáči.
Film sleduje vývoj a úpadok ich krátkeho vzplanutia, ukazujúc, že na zničenie vzťahu treba vždy dvoch a že nikto nie je úplne dokonalý. (ScarPoul)

Recenzie (7)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerná romantická dráma. Má celkom dobrý príbeh o scenáristovi, ktorý potrebuje napísať nový scenár a tak kvôli pokoju odchádza so svojim priateľom, pričom ten si vezme aj svoju priateľku oddýchnuť k moru, aby získal nové inšpirácie, ale práve medzi scenáristom a ženou a preskočí iskra postupne sa zbližujú, ale časom ich city opadnú. Spracovanie nie je najhoršie, ale aj tak ma sklamalo. Zápletka má v sebe celkom slušný potenciál, ale moc si ma to nezískalo. Film si plynie pomaly, je plný dlhých a statických záberov, ale zase dostatočným množstvom dialógov, takže to nepôsobí dojmom zbytočného predlžovania, určite nemám problém s dĺžkou a ani tempom filmu, ale celkovo tomu chýba náboj, no hlavne film nejde tým smerom, akým som očakával a aj chcel. Ešte prvá necelá hodina je v poriadku, traja pomerne zaujímaví ľudia, pričom žena si cez niekoľko výrazných situácií časom začne zbližovať so scenáristom, ale potom sa dej prenesie o niekoľko dní neskôr, na moje prekvapenie úplne zmizne postava scenáristovho priateľa, na ktorého reakcie som bol najviac zvedavý a celkovo je to už také zvláštne, určite som sa nenudil, pozerá sa na to pomerne dobre, ale už si ma to nedokázalo získať a bolo mi úplne jedno, ako to dopadne. Takže ani jednotlivé žánre, či už romantika alebo aj dráma ma až tak moc nezaujali. Herecké obsadenie je na tom dobre, sú tu štyri výrazné postavy, charizmatický Kim Seung-Woo v úlohe scenáristu, ale bavili ma aj obe hlavné ženské postavy a ani priateľ hlavnej postavy nesklame. Réžia a technická stránka nie sú zlé, ale pri tomto scenári sa z toho viac získať nedalo. Woman on the beach nie je zlý film, ale dostal som niečo iné, ako som očakával, chcelo by to viac života a upraviť scenár v tej druhej dlhšej fázi. Na jedno pozretie je to dobré, aj keď za mnohými podobnými filmami to výrazne zaostáva, ale znovu ma to už neláka. 62% ()

dezorz 

všetky recenzie používateľa

U korejskych filmoch fakt clovek nevie, kedy ide o komercnu rom com a kedy o indie psychologicky film. Woman On The beach je mensi az maly film, natoceny kludnou statickou rucnou kamerou o trojici, ale nemozem si pomoct, aj ked je estetika filmu posunuta do umelckych indie hranic, stale mi pride prilis vykalkulovany, umely, nudny, prilis hrany na to, aky sa snazi byt realny. darmo, umenie nie je lne zobrat do ruky kameru a natocit film, ale vediet s kamerou natocit film. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Naozaj si neviem spomenúť ani na jeden jediný film, ktorý by tak krásne rozohral vnútorné rozpoloženie hlavných postav do takej miery, že akékoľvek ich konanie, záujmy a spôsob akým uvažujú nám počas sledovania zničia všetky sympatie, ktoré by sme k postavám mohli na začiatku filmu mať a začneme si ich postupne odidealizovávať. V tomto smere natočil Sang - soo Hong nezvyčajný film. Rozhodne od neho nečakáte takúto podpásovku, ale tá podpásovka je krásne budovaná, lyricky sprostredkovaná a vy si vlastne až na konci filmu uvedomíte, že vlastne s postavami nesúcitíte tak ako na začiatku a práve toto zistenie vás prekvapí a určitým spôsobom nadchne. Iste nejedná sa o dokonalý film ale je to jeden z mála filmov, ktorý sleduje ľudskú faloš v momentoch, kedy by to všetko malo byť o láske. Priznám sa že som sa v niektorých momentoch dokonca aj nachádzal, čo nie je úplne príjemné zistenie. Inak je to veľmi pekný film, na ktorý musí mať ale človek správnu náladu. paralelný mini príbeh so psom krásne symbolizoval stratenosť a krutosť ľudí vočí niečomu takému nevínému a čístému ako je pes a láska. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama