Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špeciálny agent John Sands (Steven Seagal) už celé roky pracuje pre tajnú divíziu americkej armády. Jeho zamestnávateľ sa však zrazu cíti ohrozený informáciami, ktoré Sands získal v predchádzajúcich misiách, a tak sa ho rozhodne uväzniť a vymazať mu pamäť! Johnovi sa síce podarí zo supermoderného väzenia uniknúť, no pomerne rýchlo ho opäť chytia - a s jeho dolapením prichádza aj ponuka, ktorú nemožno odmietnuť. Ak sa mu totiž podarí nájsť unesený tajný bombardér Stealth a dopraviť ho naspäť do amerického vzdušného priestoru, na oplátku získa späť svoju stratenú slobodu! No ak sa jeho misia nevydarí, padne Stealth do rúk nemilosrdných teroristov, ktorí ho plánujú použiť ako nosič biologických zbraní... Sandsa teda čaká azda najťažšia úloha jeho kariéry - najskôr totiž musí preniknúť do radov nepriateľa a potom sa pokúsiť zvíťaziť vysoko v oblakoch v šialenom súboji o (nielen svoj) život! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (84)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má iba priemerný príbeh o špecialistovi, ktorý dostane za úlohu získať späť najmodernejšie neviditeľné bojové lietadlo, ktoré pilot ukradol a predal teroristom v Afganistane, ktorí sa ho chystajú použiť na útok na americké ciele. Spracovanie ale nie je práve najideálnejšie, tieto zápletky s vojenskými lietadlami v akčnom žánri až tak moc nemusím, čo sa mi potvrdilo aj tu, inak tento film obsahuje dva typy kvalitatívne odlišných situácií. Tie, v ktorých sa výrazne vyskytuje hlavný hrdina sú bez väčších problémov bez ohľadu na to, či sa jedná o akciu alebo len nejaký nepodstatný dialóg, takže hlavne úvodná a záverečná dvadsaminútovka, ale samozrejme aj viaceré scény v priebehu. Ale všetko ostatné je veľmi slabé, je tu množstvo nudných scén, hlavne tie zbytočné zábery na lietadlá, skutočne nechápem, na čo mi je v akčnom filme sledovať, ako lietadlo vzlietava, letí a dokonca v priebehu letu ešte aj natankuje, všetko je to príliš predĺžené, nudné a hlavne úplne zbytočné a nanešťastie týchto leteckých scén je tu dosť, podobne sa tu nájde aj plno scén z veliteľstiev, často to pôsobí dosť hlúpo, umelo a niektoré situácie aj tak naivne vykonštruované, takže skutočne mimo scén s hlavným hrdinom nie je vôbec o čo stáť. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Je pomerne obstojne natočená, takže stále je čo vylepšovať, ale vizuálne mi to až na pár záberov sadlo. Súbojov je tu minimum, je tu prakticky len jeden dlhší, ale zase je tu plno rýchlych a efektívnych zneškodnení protivníkov, Seagal v akcii pôsobí dobre, často používa nože, čo vždy poteší a bavila ma aj streľba v jeho podaní, takže som spokojný. Akcia ostatných ma zase nebavila vôbec, ale to mi už neprekáža. Najviac sa mi páči finálová akcia na zemi. Herecké obsadenie je úplne rozporuplné, na jednej strane je tu Steven Seagal v hlavnej úlohe a jemu tu ani nemám moc čo vytknúť, síce mu viac sedia osobné zápletky, ale charizma mu nechýba a aj v akcii ma bavil, ale vedľajšie postavy až na obstojného generála a pomocníčku hlavného hrdinu nestoja za nič, hlavne ten kladný údajný arab mi poriadne liezol na nervy a ani záporáci ma vôbec nebavili. Réžia a technická stránka sú tiež slabé, Michael Keusch už vo svojich predchádzajúcich filmoch ukázal, že mu to vôbec nejde, čo potvrdil aj tu, aj keď v porovnaní s filmom Sila úderu vidno zlepšenie, vadili mi aj všetky tie prevzaté letecké zábery z iných filmov a samozrejme aj ten údajný Afganistan točený v Rumunsku tomu moc nepomôže. A k tomu hudba prevzatá z filmu Misia pomsty s Dolphom Lundgrenom. Takýto film sa aj ťažko hodnotí, u mňa prevládajú kladné pocity, pozrel som si ho len kvôli Seagalovi a jeho akcii a toto ma nesklamalo, ale všetko ostatné je veľmi slabé. 63% ()

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Že by další nějaká kravina se Stevenem Seagalem? No, s tímto pocitem jsem šel do tohoto filmu. A nikoliv se tak nestalo, že by to byla kravina jako jeho počiny ve kterých hrál předtím. Docela slušný scénář ve kterým se samozřejmně nějaké ty díry najdou. Akce je natočena celkem dobře. Přestřelky na zemi jsou docela dobré a závěrečný letecký souboj je zvladnutý též docela dobře, i když mohl by být lepší. Na film se Seagalem je to však dostačující! A samotný Seagal? Ale tak jako, už jsem si zvyk, že je to chodíci tlouštík, který má stále v krvi Aikido a rád ho používá, umí zacházet s noži a má rádoby drsný výraz. Jen nechápu jak se mohl při jeho váze a objemu vejít do kokpitu stíhačky. Asi jí nějak zvětšily jinak to přece není možní. Velmi mně pobavila scéna, kdy Seagal běží a v jedné ruce drží AK-47 a střílí. Naprostý nesmysl a takových nesmyslů by se našlo moc. Zvláštní je, jak mně u těchto béčkových až céčkových filmů se Seagalem téměř vždy zaujme hudba a tento film není vyjímka. Sice jsou to většinou vykrádačky z jiných filmů a něco podobného jsem měl možnost někde už slyšet. Nelíbilo se mi prostředí, kde se to natačelo, protože to celkově působilo velmi levně. No, jak jsem řekl, na Seagala docela dobrý film!! ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Trošku mi vadilo, že je tohle jasná parodie na podobný film s Dudikoffem. Ale nevadí. Film má zde stejnou hudbu jako podobné vojenské filmy. Seagal mě tu bavil, měl dobré souboje, přestřelky, příběh byl jednoduchý zaujal. Sice záběry a lety v letadlech byly bud použité v jiných filmech nebo byly počítačově upravené. Přesto dávám 83% = **** ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Prva polka filmu ma tak silene bavila, ze som pocas nej 25 x zivol, dalej som stihol poumyvat riady, povysavat, vyniest smeti, pozametat kotolnu a prilozit drevo do ohna. Tolko k "plne strhujucemu a akciou nabitemu fryleru" a vlastne aj k celej prvej polke filmu. Takze teraz k druhej polke Flight of Fury. Stevo zachranuje svet kdesi v Rumun ....pardon, Afganistane od atomovej katastrofy, k tomu mu pomaha 1 fajna samica a Mark Bazeley /Bourne Ultimatum 2007/. A tak sa Steven sadelnik Seagal objavi v Afganistane - to, ze je to cire Rumunsko, nezbada snad len uplny debil. Kazdy z tychto troch samozrejme musi viest co najdrsnejsiu znosku kecov a dristov, to je u Stevovych filmov pochopitelne. A stalo sa to dobrym zvykom. Scenar stal za hovno. LOL. Dejova linia tu akasi je, ale samotny Seagal uz pamatal aj lepsie casy /ach jo, kde su casy kultoveho Nica? Chcete to fakt vediet? Definitivne v prdeli. /. Nasleduje samoucelna akcia, kopa drsnych kecov, zas samoucelna akcia a zas drsne kecy. Na koniec filmu Flight of Fury sa natocili akcne sceny stylom asi -- akcia bez hlavy a paty, vsetko efektivne vybuchne - to asi malo prilakat ludi na film, neviem - par radobydrsnych dristov odznie, a na konci lietadielka vsetko efektivne zbombarduju. No a zaber na americku vlajku. Hnoj v plnej krase a nadhere. Staci uz len pricuchnut. Slaby podpriemer, ale aspon je to lepsie ako "klenoty" Patriot, Cizinec, Bestie : 19 % ()

Echelon1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak tento film je sila. Ale čo sa od toho dalo čakať ? Akčné scény katastrofálne, hlášky boli fakt trápne, nezmyslov ako sa patrí-z lietadlovej lodi vzlietne F/A-18 a F-14 a potom sa z nich zrazu stanú F-16. Keď americké lietadlá vstupujú do zakázaného vzdušného priestoru, a sú "videné" na obrazovke radaru, tak ich radarový obraz je tak veľký, že vypadá ako keby tam prilietali Emmerichove mimozemské lode. Podobných blbostí je tam viacej, nechce sa mi ich všetky menovať. Ani aké také zábery na lietadlá nedokázali uchrániť tento film od odpadu. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Pracovní názvy: Black Thunder, Enemy of the Unseen. (Stocki)
  • Natáčeno od 1.března do 30.dubna 2006 v rumunské Bukurešti. (Stocki)

Reklama

Reklama