Reklama

Reklama

Hannibal: Zrodenie zla

  • Česko Hannibal - Zrození (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (479)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nic jsem od toho nečekal a taky to tak dopadlo. Nebýt vcelku podařeného vstupu a na oko válečného zavětření v Hannibalově životě nestálo by to prakticky za nic, jelikož po zbytek filmu už jenom kecá a chvílemi kuchá lidi. Zde už jenom fakt, že se autoři snaží zapůsobit co nejvíce krví na plátně, podobně jako v Hostelu nebo Saw, mi způsobil to, že tenhle film se chce spíš vnutit a dokázat si nemožné než objektivně alespoň překvapit. Gaspard Ulliel sice hraje vcelku dobře, ale na původní postavu rozhodně nemá. Fakt ale je, že stejnak na tenhle film časem každý zapomene, proč by také ne. Jediné co je na něm totiž hezkého tak asi ta Česká scenérie hradu Kost, Prahy a tak, ale to je nejspíš vše. Jo a ta asiatka Li Gong :) --- Hrubost se podobá epidemii ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Nemalé poškvrnenie filmového predchodcu - Mlčania jahniat. Uvedomujem si, že to posledné, čo by som mala robiť, je porovnávať toto irelevantné veľdielo s nepochopiteľne naväzujúcim Mlčaním, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že celý dejový rámec si pán scenárista zosnoval v hlave bez výraznejšieho lamentovania nad správaním sa hlavných postáv. Dôvod krvilačne vraždiť vďaka traume spôsobenej z detstva istými nacistickými Nemcami, pre mňa nie je dostatočný a navyše aspoň približná fyzická a duševná podoba medzi mladým a starým Hannibalom Lecterom, by tomuto fiasku neublížila. Anthony Hopkins je premúdrelý starec, avšak Gaspard Ulliel je nevýrazné herecké dieťa a jeho konanie bez hlbších a vysvetliteľných motívov. Krv, krv, krv. Kto sa má na to dve hodiny pozerať a nemyslieť pri tom na delikátne a spomínané Mlčanie jahniat? ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Slabý priemer. Gaspard Ulliel síce Hannibala nepripomína ani náhodou, často prehráva o dušu, rolu psychopata som mu však veril bez problémov. Ani film nepripomína Hannibalovskú sériu, miesto toho ponúka mix vojnových scén, samurajskej tematiky a priemernej vyvraždovačky. Aby som nebol úplne kritický, ono to niekedy aj funguje, ale to nič nemení na fakte, že Thomas Harris už má najlepšie roky zjavne za sebou. Na jeho slovách, že chcel divakom ukázať ako sa séria začala sa len tíško bavím, je tak ťažke priznať sa, že sa proste nechal zlákať vidnou tučného zisku? ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nerešpektuješ ľudskú hierarchiu. Útočíš na najsilnejšieho.“ Po tom, čo urobil s Lecterom otrasný Ratner v afektovanom ČERVENOM DRAKOVI, som vlastne za "obyčajného" HANNIBALA: ZRODENIE ZLA svojím spôsobom vďačný. Peter Webber, režisér historickej drámy DIEVČA S PERLOU, nesklamal. Snímka sa podľa očakávaní nesie v civilnom duchu a mrazivo ho strieda s brutálnejšími výjavmi (hlava). Určite to ale sklamalo po stránke tak výpravy (vyzerá to ako televízny film, najvýpravnejšou časťou je vojnový úvod a aj ten pôsobí ako Tmavomodrý svet), ako scenára (celé je to značne neoriginálne). Taktiež chýbajú drastické, šokujúce výjavy patriace k tejto postave (sorry, ale jedna hlava nestačí). Miša nesklamala a Lecter je natoľko jedinečná postava, že zvládne i také kotrmelce, ako je samurajský revenge movie. Napriek tomu je to hrubo nepostačujúci film a zdá sa, že by bolo naozaj lepšie, ak by sa Thomas Harris nikdy nenechal na napísanie tohto slabého príbehu nahovoriť. Rečnícka otázka: ako zahráte človeka, ktorému práve v krvavom vreci doniesli mozog jeho dcéry? Naozaj je to hnev? ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne nejslabsi dil ze serie o Hannibalovi, ale rozhodne to neni vina hlavniho hrdiny. Gaspardovi sice chvily trva, nez se rozehraje, ale pak hraje perfektne, trochu mi pripomnel Bena Whishawa. Ostatni herci nestoji za zminku. Cekal jsem, ze ve filmu budou nejaky paradni kuchaci sceny, ale nic moc, nejaky zabiti tu jsou, ale nic nechutnyho nebo zasadniho se nekona. Dalsi problem je, ze film je misty krapet prekombinovanej (Hannibal jako samuraj? wtf) a ve vysledku je to jen film o pomste, kterej by vubec nemusel bejt o Hannibalovy, ale to by holt nevzbudil u divaku takovej zajem. Navic je film misty nechtene smesnej a misty predvidatelnej. Sceny za valky byly sice pekny, Gaspard super, ale cekal jsem vic. Po druhym skouknuti se mi film libil vic, samozrejme nej je uvodni pulhodinka za valky, ale i pak to je slusny a musim pochvalit perfektniho Ifanse. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (20)

  • Ve skutečném životě je Stephen Waltest klaustrofobik, jeho scéna v nádrži tak není hraná. (KucC)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Litvě a České republice, konkrétně například na hradu Kost, který lze spatřit v úvodu filmu, či u plavebních komor na soutoku Labe s Vltavou nedaleko Mělníka, které se objevují v závěru. Také v brněnské Vile Tugendhat. (109)
  • Režisér Peter Webber během natáčení údajně poslal Gasparda Ulliela na exkurzi do pohřebního ústavu, aby viděl, jak vypadá práce s mrtvolami. A jemu se tam prý tak zalíbilo, že tam další den chtěl jít zase. (109)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (viac)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (viac)

Reklama

Reklama