Reklama

Reklama

Hannibal: Zrodenie zla

  • Česko Hannibal - Zrození (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (479)

imf 

všetky recenzie používateľa

Spousta chyb a chybiček (většina jich vyplývá z opravdu hloupého scénáře), ale Webber za kamerou i Ulliel před ní makají o život a jejich snaha za sebou táhne celý film jako lokomotiva. Spousta rozporuplných okamžiků je zachráněna jednoduše tím, že Ullielovi věříte jeho Hannibala. Film by si určitě zasloužil lepší vyústění, ale když se to tak vezme, tváří v tvář Scottovu unylému Hannibalovi a spíše podivnému Rudému drakovi tu zas není příliš co vyčítat. Jen snad těch jater mohlo být víc... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $27,670,986Tržby Celosvetovo $82,169,884Tržby za predaj DVD v USA $23,235,754 //počet predaných kusov 1,139,253║ Sledoval som od začiatku ako sa vedie novému Hannibalovi v kinách a bol to nič moc ale ani to ma neodradilo od toho ísť na to kina. Veriac že u mňa neznámy režisér Peter Webber aspoň niečím v príbehu prekvapí ale nestalo sa, ani len takú čiarku v príbehu nespravil inú podľa seba, či niečoho trošku inovátorskejšieho tam nedoplnil. Len presne kopíruje čo už sme v predošlých dieloch videli, čím nám nič nové neukazuje len nám predhadzuje to čo máme na Hannibala zachované v našich spomienkach. Obrazy svojich cielených obetí vedených ako zlých spomienok z minulosti, neustále chladný pohľad u mladého Hannibala skôr vyznie smiešne ako desivo. A likvidovanie obetí zo samurajským mečom tak to neviem či prestrelil samotný spisovateľ Harris alebo režisér ale niekedy to fakt udivuje čo mu už musia vložiť do rúk aby to akože malo efekt žeby to bolo kvôli samurajskej maske/chrániacom náhubku aby nám uzrejmil kam to z mladým pomaly smeruje. Komplet herecké obsadenie ( nebudem ani menovať – nechcem ani vedieť ako sa volali ) bolo priemerné skrz na skrz, hlavní bod zlyhania bol štíhlunkí herec v podaní Hannibala to ako z tohto potom vyrástol ten Hopkins asi ťažko. Casting teda nedopadol skôr teda dopadol katastrofálne, to ako kto je taký slepý? Bol by som rád keby som to bol len ja kto to zle pochopil ale nikto nieje dokonalý. Kamera bola ďalším tŕňom v oku, vlastne ako všetko. Skoro by to úsilie celého štábu vyznelo ako taký zaujímavejšia epizódka z nejakého televízneho krimi seriálu. V podstate film nemá žiadne zaujímavé okamžiky, odbočenia ktoré by nás prijmuli aspoň na moment spozornieť zrak a viac sa zahľadieť do „desivého“ príbehu. Už len dúfam že Laurentisovi to stačilo a z Hannibalom sa natrvalo rozlúči lebo takto postupne znivočiť prvotriedne filmové dielo k podpriemernosti to je hanebnosť ale zas nie ojedinelá – všetko to padá len na vidine automatických ziskov smerujúcich do vlastnej kapsy ako to už bolo aj pri The Matrix a veľa iných filmových sérií. /videl v kine: 35%/ ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Ždímání peněz z profláknuté značky, které se děje obludně nefér způsobem levné televizní adaptace, postrádající eleganci a distingovanost, a místo toho ukazuje Hannibala jako dítě s traumatem, jemuž ve Francii učarovali samurajové a rád by si to rozdal s vlastní tetou. Thomas Harris na drogách, Marek Vašut s kudlou v krku a R.I.P pro Gasparda Ulliela, kterému psychopatický výraz v očích tolik slušel a přitom dobře věděl, že si uzavírá cestu dál, byť je to vynikající herec. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Slabý priemer. Gaspard Ulliel síce Hannibala nepripomína ani náhodou, často prehráva o dušu, rolu psychopata som mu však veril bez problémov. Ani film nepripomína Hannibalovskú sériu, miesto toho ponúka mix vojnových scén, samurajskej tematiky a priemernej vyvraždovačky. Aby som nebol úplne kritický, ono to niekedy aj funguje, ale to nič nemení na fakte, že Thomas Harris už má najlepšie roky zjavne za sebou. Na jeho slovách, že chcel divakom ukázať ako sa séria začala sa len tíško bavím, je tak ťažke priznať sa, že sa proste nechal zlákať vidnou tučného zisku? ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Tenhle Hannibal je jiný, než ten "jehňátkový", a není to ani tak ve věku a charakteru jako v absenci "hopkinsovské" ingredience, díky níž byla postava lidožrouta - brrrr - přitažlivá. "Je to v tobě", jak později říká jeden z protagonistů a při těch slovech a záblescích k osvětlení (nebo snad dokonce k obhajobě?) jeho budoucí krvelačnosti jsem si to, že mu chutná a potřeboval jen záminku, myslela i já. 3* s uhryznutými lícemi. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (20)

  • Marek Vašut hraje kapitána malé lodi Gabriela Paris, můžete ho vidět v pár krátkých scénách, a to například v časech: 1:50:45, 1:51:15, 1:52... ve verzi Bluray. (v.indruchova)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Litvě a České republice, konkrétně například na hradu Kost, který lze spatřit v úvodu filmu, či u plavebních komor na soutoku Labe s Vltavou nedaleko Mělníka, které se objevují v závěru. Také v brněnské Vile Tugendhat. (109)
  • Podle Entertainment Weekly byl Thomas Harris v podstatě donucený napsat příběh o počátcích slavného kanibala. Producent Dino De Laurentis chtěl snímek natočit a bylo mu jedno, kdo napíše příběh. Jelikož Harris zatím vždy držel nad Lecterem ochrannou ruku, napsal i tento prolog. (imro)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (viac)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (viac)

Reklama

Reklama