Reklama

Reklama

Decameron: Stredoveké prcičky

  • Česko Andělé a panny (viac)
Trailer

Obsahy(1)

10 mladých Florenťanů si krátí dlouhou chvíli tím, že si vypráví dekadentní příběhy o lásce a pikantních milostných dobrodružstvích... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Už názov napovedá, že pôjde len o sprznenie legendárneho diela, ktoré si dokonca dovolili nazvať „romantickou komédiou“. Ani jeden z týchto prvkov nefunguje. Romantiku tu má zastupovať sexualita, no tým najmenej prirodzeným a mne neprípustným spôsobom. Dreveného Christensena je až bolestivé sledovať, výraz tváre totiž nemení vôbec. Film nie je dobrodružný, ani zábavný, je len strašne trápne presexualizovaný. ()

linger 

všetky recenzie používateľa

Podla nizkeho hodnotenia vidim, ze tento film je silne nepochopeny, a ze od nazvu "Stredoveke prcicky" niekto asi cakal vrcholne dielo talianskej renesancie prenesene na strieborne platno. Oproti klasickym "prcickam" je to pritom ovela vkusnejsie, so zaujimavym hereckym obsadenim (kvoli Haydenovi by nejedna sla do klastora...), jednoducho prijemna oddychovka s par erotickymi vtipkami a dobrodruzno-romantickou dejovou liniou. ()

Reklama

slovan1 

všetky recenzie používateľa

Komedie s moderními prvky, zvláště hudbou což už ale bylo u Příběhu rytíře. Film je jasně zaměřen na vyprávěni vicero lidí, kteří řeší problém ztráty panictví. Každy po svém a s různymi nástrahami... :-) O ničem jiném film není ikdyž je sem zamotán boj o největší krásku (Mischa Barton). Scény z kláštera by se spiš hodily na scény z bordelu. To samé platí o šatech všech dívek ve filmu :-). Nejde o žádny zázrak ale i tak pro mě 3*. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Možno som dal až príliš nízke hodnotenie, ale bolo to sklamanie. Taktiež by som zdôraznil, že slovenský názov - Stredoveké prcičky dosť zavádza, kedže so známou sériou filmov American Pie to nemá nič spoločné a tak môžu mnohí čakať, že to bude rovnako skvelé. Zbierka poviedok talianskeho básnika Giovanniho Boccaccia, napísaná v rokoch 1348-53, kedy vo Florencii zúrila morová nákaza, patrí k priekopníckym dielam renesančnej prózy, aj keď sa vo svojej dobe dočkala často príkreho odsúdenia pre svoju údajnú nemorálnosť. Obsahuje predovšetkým milostné príbehy všetkého druhu, v ktorých sa autor zreteľne prikláňa k pozemským radostiam. Aj preto poslúžila mnohokrát ako predloha filmárom najrôznejšieho razenia. V rôznorodom obsadení sa objavujú známi herci Hayden Christensen (predstaviteľ Anakina Skywalkera zo Star Wars), Mischa Barton či britský charakterný herec Tim Roth. ()

MELODY 

všetky recenzie používateľa

Příliš barev, krkolomný příběh, nízká uvěřitelnost (také byste co mladistvá fešanda absolvovali několikadenní cestu na volském povozu bez náhradního roucha/natáček/obutí/leštěnky na mosaz -nehodící se škrtněte) a vysoká dávka stupidity- všechny zúčastněné krasavice celý film mektají o svém panenství a své hrdosti na něj, přičemž výstřih té nejcudnější z nich končí u pupíku. Ne, tohle neberu. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Všetky kostýmy boli navrhnuté slávnym talianskym módnym dizajnérom Robertom Cavallim. (Real Tom Hardy)
  • Bolo takmer nemožné, aby sa v 14. storočí dostal Rus do Talianska pre rozsiahle nepriateľské územia medzi dvoma krajinami. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Taliansku, a to v mestách Rím, Florencia a Siena. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama