Reklama

Reklama

Na stojáka

(relácia)
Komédia / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Réžia:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkujú:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (321)

woody 

všetky recenzie používateľa

"Stand-Up comedy show Na stojáka!" V našich končinách neznámý formát zábavy.Jinde ve světě to však funguje velice úspěšně.Zkrátka postaví nějakého člověka - nejlépe vtipného - před mikrofon a on má za úkol vás bavit - čirá improvizace.Sám jsem měl možnost se již dříve seznámit se záznamem vystoupení jedné známé americké party stand-up maníků(Komici v montérkách na šňůře ).Ti nás bavili vtípky na svou rodinu, práci, politiku. V Na stojáku nás však baví připravenými scénkami nebo parodiemi.Občas si komik vybere někoho z obecenstva, zpovídá ho a poté na to reaguje.Publikum nejsou nováci v teplácích co se smějí i když jen Gott přijde na pódium s kloboukem na hlavě, ale inteligentní vyzrálí lidé.Někdy se tam také objeví nějaká známá osobnost(Hřebejk, Čtvrtníček - ten je i na pódiu ad.).Od HBO to byl skutečně povedený tah - nejprve představí tento formát zábavy za pomoci skečů více či méně známých osobností (kromě těch v seznamu vystoupili ještě Kočičková, Zbrožek, Koubek, Vychodilová...).A poté co si divák zvykne vyberou i nějaké skryté talenty z lidu.No, ti sice někdy tlačí na pilu, párkrát se jim něco nepovede, něco vyzní trapně.Když se však podíváte na ty otřesné šmíry, trapné chudáky, zpocená nevtipná individua co nám všechny naše televize neustále podstrkují jako zdroje smíchu (a čtvrtina republiky jim to žere) tak jsou začátečníci ze stojáka skuteční komici a uznání - sice v malé míře - se jim dostane alespoň takhle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Vypravěč, mikrofon a publikum placené dle minutáže jeho "upřímného" smíchu. Taková je výchozí situace pořadu, v němž se trapné povídání poměrně pravidelně střídá s tím vtipnějším a celkový dojem je o dost lepší, než jsem očekával. Tolik opěvovaný Matonohův dopis KSČM mne bavil asi do třetí kundy (tedy cca. 5 sekund), ale přesto jsem si tady pár oblíbenců našel - Karel Hynek (http://www.youtube.com/watch?v=ytd2royMt2s) nebo Iva Pazderková (http://www.youtube.com/watch?v=Z3-QKXGw4MI). ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Je to něco jako TELE TELE - dost často je to nuda nebo blbost, ale když se zadaří, tak to vynahradí mnoho prázdných dílů. Mluvím především o otevřeném dopisu KSČ. Opakovaně u něčeho brečet smíchy se povede málokdy, ale tahle scénka to dokáže vždycky. Lituji blbečky, kteří v publiku ohrnovali nosy a zacpávali si uši. 75% ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tak tento program rozhodne môžem. Tú Pazderkovú ozaj môžem, tá to dala perfektne. Ono tento program závisel aj na výbere účinkujúcich a témach a toho, ako ich rozobrali. Niekedy sa neštítili ničoho, inokedy si dávali pozor. Pobavili ma aj Hynek, či Knor, ale ani Nedvěd nebol zlý, ale napríklad takí Čech a Pavlásek ma veľmi nepobavili, nepoznali správnu mieru, kedy prestať. Je pravda, že HBO doma nemáme, chvíľu sme ho mali, no nesledoval som to tam a na internete som si pozrel najmä najviac videné výstupy a tak nemôžem posúdiť celú šou, ktorá má tých dielov veľmi veľa, no tieto komorné zábavky, pri ktorých sa niekedy priam šúľate po zemi a hlášky sa vám neošúchajú tak rýchlo ako tie komerčné, môžem. Mrzí ma však, že nepoznám viac toho Matonohu, vyzerá byť riadne kontroverzný, ale vlastne kto v našich krajinách nie je? Však sme známi ako ľudia v týchto krajinách ohováraním, závisťou, robením napriekov, to sú proste slabé stránky ľudí v týchto krajinách, teda okrem kradnutia a podobných vlastností, ktoré sa už prejavujú zreteľnejšie. Pre mňa to bolo aspoň niečo pozitívne v tej prevažne negatívnej televízii. Keby som to porovnal napríklad s naším Uragánom, či Susedmi, tak to bolo rozhodne lepšie, možno by som chvíľu uvažoval nad naším starším programom O 3 štart a podobnými variáciami tohto programu, no keď sa spomenú debatné programy v Českej republike a teraz tie slovenské, navyše doplnené hlúposťami typu Jožo Pročko pokúša, či Je to možné? Tak z našej scény by som tomu prirovnal ešte tú Oravskú televíziu s Jurajom Mokrým, no inak sa nechytáme ani zďaleka. To najlepšie od nás často aj tak odchádza do Čiech, takže za toto Tyca a ostatných treba pochváliť, lebo to patrí k tomu najlepšiemu v našich krajinách. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Sorry, ale takto stand-up podľa mňa vyzerať v žiadnom prípade nemá. Všetci zúčastnení tu len predstavujú určité postavičky, pričom v zahraničí stand-up komici spravidla vystupujú aj cca 60 minút a reflektujú každodenný život. Drvivá väčšina týchto českých variácií je podľa mňa neskutočne trápna (tak, že človek až prepne kanál, lebo sa na to nemôže pozerať). Dve hviezdičky dávam za pár podarených kúskov a predovšetkým za Tomáša Hanáka, ktorý jediný ma vedel naozaj rozosmiať. Och, a to neustále zbesilé rehotanie sa publika je neskutočne otravné a nevierohodné. Sú tri možnosti: 1) Buď im za to platia, 2) Sú to predtočené zábery, 3) Cez ventilačku do miestnosti nejaký dobrák pumpuje marihuanový dym. (všimli ste si ten konštantný opar? :-)) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

Súvisiace novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (viac)

Reklama

Reklama