Reklama

Reklama

Legendy zítřka

(seriál)
  • USA Legends of Tomorrow (viac)
Trailer 1
USA, (2016–2022), 77 h 8 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrajú:

Victor Garber, Arthur Darvill, Brandon Routh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Caity Lotz, Ciara Renée, Franz Drameh, Falk Hentschel, Casper Crump (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(110)

Tajemný „pán času“ z budoucnosti dá dohromady nesourodou skupinu superhrdinů a padouchů, aby zachránili svět před mocným zlem. (Netflix)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2016) (S01) 

Flash si stále drží kvalitu. Arrow síce kvalitou kolíše, dá sa na neho ale pozerať. A Legendy? Moc nepotešili. Skupina vedľajších postáv z vyššie spomínaných seriálov sa pustí na cestovanie časom aby zastavili Vandala Savagea (k tejto postave sa vyjadrím nižšie). Samozrejme cestovanie časom je len zámienka pre striedanie prostredí, scenáristi ho moc logicky neriešia, preto nepočítajme, koľkokrát by svet zanikol v časových paradoxoch, ktoré Legendy napáchali. Hrdinský tím je potom klasika. Máme tu postavy, ktoré nás zaujímajú (Leonard Snart a Sara Lance, neskôr Mick Rory) postavy do počtu (Firestorm) a postavy, ktoré nás iritujú (Kendra Saunders/Hawkgirl, i keď Carter Hall/Hawkman mi vadil viac). Okey, to by boli hrdinovia, teraz k ich protivníkovi. V tomto roku nám CW vo svojich hrdinských seriáloch naservírovali trojicu záporákov. Arrow skrížil luk s Damienom Darkhom. Flash si zapretekal so Zoomom a Legendy, ako som spomínal, sa snažili zastaviť Vandala Savega. Musím hneď povedal, že Vandal Savage zaostáva ohromný kus za Zoomom a Darkhom (i keď epizódy s ním ma bavili najviac). Áno, ide o strašného záporáka, ktorý v budúcnosti ovládol svet a je ešte k tomu nesmrteľný, nejako ale mohli rozviť jeho motiváciu a charakter. Takto ide len o klasického zločinca, ktorý si uvedomí, že nemôže umrieť a tak sa rozhodne ovládnuť svet. Zase ale hercovi, ktorí ho hral a na ktorého meno si nespomeniem, ta rola celkom sadla, tak aj napriek plytkému charakteru, nešlo až o takú tragédiu. Detail (!!!) :A spomínate si, že sa v Arrowovi zmenil Vandal na hromádku prachu? Tak ako je možné, že ohrozuje budúcnosť? To nám nejako scenáristi zabudli vysvetliť :-( . Dal by som dve hviezdičky, finálová epizóda ma však dosť bavila, tak jednu pridávam. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Niekde som čítal, že treba k tomuto seriálu pristupovať odľahčene...a pozrime, zatienilo to Flasha (3. séria) a Arrowa (5. séria). Áno, dobre, tých logických, fyzických, chemických, časových a ja neviem ešte akých chýb je tu priveľa, proste svet a celá realita by už dávno neexistovali, ale čo, bolo to zábavné. Tím prešiel zmenou, vtáčia dvojka odplachtila do teplých krajín a vystriedali ich historik Nate a hrdinka Amaya. Na rozdiel od zmieneného vtáčieho dua boli títo omnoho sympatickejší a do tímu pekne zapadli. Chémia medzi členmi Legiend je skvelá a bola jedným z dôvodov, prečo som sa na každý diel tešil. Na opačnej strane barikád máme trochu zmenu, čo sa týka záporáka. Legendy nestoja totiž proti jednému, ale rovno trom, v posledných epizódach štyrom, bad-guyom z predchádzajúcich komiksových seriálov spoločnosti CW. A chémia medzi členmi ,,Légie skazy,, (Legion of Doom) bola rovnako dobrá, ako medzi hrdinami. Reverse-Flash sa predviedol v plnej kráse a svojej originálnej podobe (tej, ktorú sme videli na konci prvej série Flasha), Malcom Merlyn bol opäť skvelý ako v prvej (a druhej a vážne len trošinku aj v tretej) sérií Arrowa, Darkha mám rád a za jeho zapojenie som rád a Leonard ,,Captain Cold,, Snart sa opäť predviedol ako chladnokrvný bastard. Čo trošku zamrzí je malá účasť JSA, čakal som ku koncu veľkolepú bitku JSA vs Legendy vs Legion of Doom. Ale to je maličkosť. Celkovo som si túto sériu užil viac ako prvú a viac ako nového Arrowa a Flasha. Koniec navnadil na ďalšiu sériu a predstavil problém, na ktorého riešenie som fakt zvedavý (určite ale zase bude obsahovať kopu logických, fyzických a podobných chýb). ()

Série 3 (2017) (S03) 

Legendy sú fajn. Je to zábavné, hlúpučké, oddychové. Neriešia sa tu nejaké depky a keď náhodou hej, tak nie stále dokola tie isté (zdravím Arrowa). A hlavne, chémia medzi členmi tímu funguje výborne. Samozrejme nás zase čaká obmena (SPOILER: odchádzajú Stein a Jax KONIEC SPOILERU), pridáva sa Kid Flash. Vzhľadom k tomu, že mi vo Flashovi nevadil, tak som jeho zapojenie nejak moc neriešil. Podľa mňa sa sem celkom hodí. Na otočku sa zastaví aj Constantine, ktorý je mi dosť sympatický a zjavia sa aj nové postavy ako Zari, Ava Sharp a Garry, ktoré sú taktiež rovnako sympatické. Takže na strane dobrých nikto, kto by mi liezol na nervy. Teraz sa pozrieme na stranu záporákov. Hlavným je prastarý démon Mallus. Áno, ide o ozajstného démona, nie ako v prípade Savitara, ktorý síce o sebe hovoril ako o bohovi, ale my vieme ako to s ním bolo. Dobre, späť k Mallusovi. Vzhľadom k tomu, že ide o CGI postavu, tak sme ho väčšinu série videli len v tele iných ľudí a počuli sme len jeho hlas. Ten bol vynikajúci, tak správne démonický, za to patrí Johnovi Nobleovi pochvala. Inač, neviem čo viac k nemu. Ide o klasického zlého démona s výborným hlasom. Možno nie najlepší záporák Arrowversu, ale boli tu aj horší a nezáživnejší. Samozrejme, po vzore Reverse Flasha, Mallus si tiež zakladá svoj kult. Vracia sa nám Damien Darkh, čo mi nevadí, ja tu postavu zbožňujem. Teraz sa nám ale nepredstavuje len ako chladnokrvný parchant, ale i ako milujúci otec. A táto poloha sa mu hodí (trošku mi pripomína Merlyna, ale čo už) Áno, opäť sa vracia jeho dcéra Nora (naposledy štvrtá séria Arrowa). Tá je fajn, len škoda, že s tatíkom majú rovnaké schopnosti, jej mohli tvorcovia spraviť odlišnejšie (neberte to zlé, ale mať v tíme dve postavy, ktoré rovnako ovládajú telekinéziu a vysávanie života...neviem, pôsobí to na mňa tak...neviem nájsť správny výraz. Použijem teda slovíčko odfláknuto). Potom je tu Kuasa, zo začiatku celkom nudný záporák, ktorého neskoršie odhalená motivácia je ale dobre pochopiteľná a robí z nej zaujímavejšiu postavu. A je tu aj Grodd, ktorého bolo aj vďaka náročnosti animácie, menej ako by som si prial. Celkovo som za tretiu sériu rád a teším sa na štvrtú. I keď trošku sa bojím toho, že to bude o démonoch. Rád by som totiž zase rád videl ako hlavného záporáka nejakého človeka. ()

Súvisiace novinky

DC přivede nového superhrdinu

DC přivede nového superhrdinu

18.03.2021

Studio Warner Bros a DC Films oznámili, že začínají pracovat na adaptaci komiksu Hourman. Prozatím existují tři verze této postavy, první byl chemik Rex Tyler, který vytvořil drogu zvanou Miraclo,… (viac)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (viac)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (viac)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (viac)

Reklama

Reklama