Reklama

Reklama

Muzika

  • Nemecko Muzika
Trailer
Slovensko / Nemecko, 2007, 99 min

Réžia:

Juraj Nvota

Predloha:

Peter Pišťanek (poviedka)

Scenár:

Ondrej Šulaj

Hrajú:

Ľuboš Kostelný, Táňa Pauhofová, Dorota Nvotová, Jan Budař, Marek Geišberg, Marián Geišberg, Jana Oľhová, Petra Polnišová, Karol Spišák, Csongor Kassai (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Neďaleko veľkého mesta, niekoľko krokov od hraníc s nepriateľskou kapitalistickou krajinou v zapadákove, z ktorého cesty nevedú nikam len späť, sa začína veselý a trochu čierny príbeh o chlapíkovi, ktorý dúfal, že hudba mu pomôže z kaluže, ale namiesto toho vyváľa hudbu v blate. Bude to aj príbeh o jeho rovesníkoch, priateľoch, túžbach a snoch o slobode, ktorá bola v Československu na rozhraní sedemdesiatych a osemdesiatych rokov jednou z najvzácnejších, najlepšie strážených a najmenej dostupných hodnôt. Je to aj príbeh mladých ľudí, ktorí sa trápia s vlastnými životmi, s láskou, žiarlivosťou, pokušením. Narážajú na obmedzenia doby, v ktorej boli banány úzkym profilom a cesta za Západ nesplniteľný sen. Doby, v ktorej o všetkom rozhodovali členovia jedinej strany a v ktorej donášači informovali aj o tom, že kotolník hráva na saxofóne americkú muziku.

Jadrom príbehu troch muzikantov, ktorí sa rozhodnú dosiahnuť úspech a sebarealizáciu v hudobnom šoubiznise je tragikomický osud nadaného mladého muža, ktorý si svoj talent a možnosti uvedomuje len okrajovo, no o to jednoduchšie a divokejšie sa zaplieta do deštruktívnych vzťahov, ktorých skutočný rozmer a dosah si len postupne uvedomuje. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Muzika mi nezněla příliš libozvučně. Těšila jsem se na pořádnou dávku vydatného jazz a dostalo se mi vesnické kutálky. Sám příběh mohl být nosný, pokud by mu byla věnována větší péče. Takhle je Muzika poněkud roztříštěná nesourodá výpověď o době minulé, bohužel ne tak silná jako o sedm let mladší kousek Jak jsme hráli čáru. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Ondrej Šulaj | Hudba: Róbert Mankovecký | Distribúcia: ALEF Film&Media Group, box!film, cine plus, Unfilm | Rozpočet: 1,1 miliónov € | Tržby: 174,818 $ || Klenot slovenskej kinematografie - inými slovami: Film, na ktorý sa dobre pozerá. Ps: Dôvod, prečo nemôžem nadpriemerne hodnotiť, je nereálne vykreslenie nacionalistického chovania v scéne s kapelou na koncerte. Nadmieru nechutné a prehnané - a to je veľká škoda. Inak výborná zábava. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Tohto filmu som sa doť bál. Už bratia Česi sa miestami prehnane vyrovnávajú so svojou minulosťou, a keď sa aj u nás konečne rozbehlo filmovanie, čakal som že sa to prepískne a vznikne nejaká protikomunistická agitka, ale... Tento film je super. Hovorí o minulom režime, hovorí o problémoch doby, ale... je to hlavne príbeh o ľuďoch, o ich životoch, o láske... A je to vtipné aj mrazivo skutočné a citlivé. Skvelí!!!! Geišbergovci... ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Velmi slušně podchycená atmosféra, bez problémů přijatelný humor, skvělé absurdní výjevy (celá postava Anči Prepichové) či snová realita a vynikající herectví. To vše, bohužel, v naprosto prázdném scénáři, který snímek staví hned vedle stupidních seriálů řešící převážně kdo, kde a s kým. Na to, co se tu událo, by skutečně stačila slabá půlhodinka. Silný potenciál vynikajícího komediálního dráma zůstal někde za kamerou. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Skvelá dedinská atmosféra, výborní herci, veľmi dobrá réžia a jemná kamera preráža nad povrch a zakrýva fakt, že filmu chýba akási vnútorná mágia a silnejší dej, ktorý je (s jedným rozdielom) len typickým slovenským tragikomickým "nič", kde to akosi plynie od začiatku do konca a nič významné sa neudeje. Ale tým podstatným rozdielom je skvelý humor. A to stačí... ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Kvôli filmu bol vo Vysokej pri Morave postavený štvormetrový ostatný drôt podľa dobových fotografií. Niektorým miestnym obyvateľom to spôsobilo menší šok. (corona)
  • Film bol natočený v spolupráci s nemeckým štúdiom Box! Film. (Raccoon.city)
  • Film je natočený podľa knihy slovenského spisovateľa Petra Pišťaneka "Mladý Dônč", ktorú tvoria tri novely. (metaldavid)

Súvisiace novinky

Distribuční projekt Manifesto

Distribuční projekt Manifesto

03.09.2010

... přináší do vybraných kin v České republice devět kvalitních, pečlivě vybraných filmů, které jsou masově navštěvované na velkých filmových festivalech. MANIFESTO je projektem distribuční… (viac)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (viac)

Reklama

Reklama