Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia komédie slovenského dramatika Ferka Urbánka o láske Adama Brezovského a peknej Evušky z Kamenného mlyna, o starých hnevoch a nedorozumeniach s ľudovými spevmi a tancami. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (7)

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Hry Ferka Urbánka sa mi vždy viac páčili na doskách, ktoré znamenajú svet ( rozumej v dedinskom kultúrnom dome :) ako v TV. Kamenný chodníček je priam ukážkovým príkladom. Ani môj milovaný Štefan Kvietik, ani rovnako milovaný Jozef Kroner, a ani herečky Eva Kristínová a Eva Večerová ( a to je už fakt vysoký kaliber) ma tentoraz nedokázali nadchnúť natoľko, aby som každú chvíľu úchytkom nepoškuľovala na hodinky. Darmo, inscenácie predsa len nie vždy majú čaro klasických filmov ... A potom, Zuzana Tlučková. Nič proti nej nemám, no jej herecký prejav pripomínajúci afekt mladej slečny uchádzajúcej sa o priazeň na príjmačkách VŠMU mi jednoducho prekážal. Ľutujem, no najbližšie si Kamenný chodníček prejdem asi až pri ďalšom ochotníckom predstavení ... ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho lacného štúdiového interiéru, ale napriek tomu nemôžem ísť pod štyri hviezdy. Hlavne vďaka výborným hereckým výkonom, a ani tá kritizovaná Tlučková neurobila svojej postave hanbu. Samozrejme, nemôže sa porovnávať jej herectvo s Kristínovou alebo Kronerom, ale mladé postavy potrebujú mladých hercov. ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Kásny slovenský film v ktorom boli obsadené jedny z najväčších slovenských hereckých klenotov minulosti. Perfektný prirodzený film s úžasným Kvietikom, Turzonovovou či Tlučkovou a Kristínovou no najmä impozantnou vedľajšou rolou Jozefa Kronera ktorý snáď ani nevie zahrať zle. Kroner bol, je i stále bude najlepším slovenským hercom nech sa deje čokoľvek, aspoň v mojich očiach. Naozaj môžem iba závidieť ľuďom ktorý poznali tak rozumného a dobrého človeka, ktorý bol predovšetkým veľkou osobnosťou a komikom . Sága Pichandovcov a Obchod na Korze boli životnými dielami so skvelými hercovi výkonmi. A ešte k filmu, Kamenný chodníček bol film ktorý sa na nič nehral, rekvizity a divadelnosť jednotlivých scén vôbec nevadily, navyše dialógy boli v tomto snímku zlatým klincom programu! Žasnem, nie príliš známy slovenský film no zato veľmi hodnotný. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama