Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pulse je natočený ako remake úspešného japonského hororu „Kairo“. Film hovorí o skupine mladých študentov, ktorá sa musí vyrovnať so záhadnou smrťou svojho kamaráta. Už čoskoro však zistia, že to nebola samovražda. Cez monitory, displeje telefónov a rádiové vlny im nedajú spávať duchovia. Čo keď bezdrôtová mobilná technológia môže sprostredkovať kontakt s iným svetom? A čo keď tento svet využije túto technológiu, aby sa dostal k nám? Ak zapnete mobil alebo mail, ste infikovaný a začnete zabíjať. Práve toto sa stane na školských internátoch... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

klerik 

všetky recenzie používateľa

K tomuto filmu sa dá pristupovať dvoma spôsobmi. Buď ho vnímate ako hru s atmosférou, kde je triviálny scenár podaný pomerne vizuálne pestro (ne však práve hororovo) alebo ako nudu o ničom. Originál (KAIRO) bol podobne ťažko uchopiteľný, ale stále sa dokázal tváriť ako "niečo viac". Remake nemá túto schopnosť ani ambíciu. Puls má akurát tú výhodu, že je iný ako ostatné ducharské prerábky. Ja som ho vdel na DVD, ktorého obal hlásal veci ako "necenzurovaná verzia", "najdesivejší film roku" a "budete si želať, aby ste tento film nikdy nevideli". Hlavne to posledné priam vyzýva k finálnemu hodnoteniu, ja som však rád, že som tento film videl, keďže vďaka pôvodnému filmu som vedel, do čoho idem. Absencia japonského citlivého prístupu zničila čaro katastrofickej témy, no americký Pulz začína nudiť prekvapivo až niekde pri konci. Až tak zle to teda nedopadlo, ale už tradične radšej odporúčam európske hranie sa s atmosférou ako je napr. EDEN LOG.... ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

No tak začátek byl opravdu hodně dobrý a tvůrcům se podařilo navodit skutečně zajímavou atmosféru. Jenže zhruba v polovině filmu se začala pomalu, ale jistě dostavovat nuda, protože podobných filmů už existuje halda. Přiznám se, že jsem místy věnoval mnohem větší pozornost oběma hlavním herečkám, než zdlouhavému ději, kdy se nic nedělo a furt se jenom kecalo. Podívat se na to určitě dá, ale není to nic světoborného co bych si musel pouštět víckrát znova. ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Kairo som nevidel takže neviem ktorý je lepší ale ani tento není zlý. Je to priemerná ducharina s dobrým dejom a skvelou Kristen Bell ktorá tomuto filmu určite prospieva. Cez monitory sa vkrádajú rôzny duchovia a vraždia študentov a oni sa potom menia na samotných duchov a záver mi prišiel dosť dobrý. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Lidstvo a Veronicu Mars s tunou make-upu na tváří hodlají zamordovat bubáci skrze elektronická zařízení, což se z počátku přes modré filtry jak z patologie tváří zajímavě a snad i atmosféricky, nicméně směrem k apokalyptickému vyústění začne být Puls ve své napínavosti stále více nitkovitý, neboť zjevení 125. ducha z (asijské) kopírky je už méně děsuplné, než cesta do sklepa pro zavařeninu.. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor, ktorý je remakom vydareného japonského originálu. Má výborný príbeh o skupinke študentov, ktorých priateľ spácha samovraždu, ale postupne zisťujú, že to nebola len obyčajná samovražda, ale spôsobil ju postupný prechod duchov z druhej strany prostredníctvom elektroniky a tí postupne spôsobujú smrť celej populácii. Ale priateľka prvého mŕtveho a a jej nový známy ešte majú jednu možnosť to celé zastaviť. Spracovanie je na tom pomerne dobre, ešte spočiatku sa tu nájde aj viacero slabších miest, za čo môže hlavne to, že väčšina hlavných postáv sú len mladíci a tak ich scény čiastočne nudia, ale táto tématika je veľmi zaujímavá a postupne sa jej venuje stále viac priestoru a tak aj kvôli krátkej dĺžke až na tých pár scén z úvodu film baví po celý čas. Hororových scén je tu plno, ale sú iba priemerné. Sú dobre natočené a zostrihané, ale prídu mi až príliš akčné, čo sa tu vôbec nehodí. Havária lietadla a tých niekoľko kľudnejších scén s postupným približovaním ducha sú dobre zvládnuté, ale scény typu vychádzanie z práčky alebo naskákanie duchov na auto len narúšajú serióznosť filmu. Celkom spokojný som aj po stránke typických hororových prvkov, síce napätie mohlo byť aj lepšie, ale aspoň atmosféra si po väčšinu času drží slušnú úroveň. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, ako som spomínal, sú tu hlavne mladíci a tí vôbec nezaujmú, ale aspoň hlavné duo Kristen Bell a Ian Somerhalder si ten priemerný žánrový štandard udržia. Réžia je celkom dobrá, len mi príde až moc orientovaná na teenagerov, dospelejšie vyznenie by filmu určite prospelo a technická stránka sa mi páči. Puls je jeden z tých lepších remakov japonských hororov, dobre sa na to pozerá, ale Kairo je predsa len kvalitnejší a dospelejšie pôsobiaci film. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 65%. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • V traileri sú zábery z japonského originálu Kairo - konkrétne scéna padajúceho lietadla, ktorá bola nakoniec pre film prerobená. (ladko)

Reklama

Reklama