Reklama

Reklama

Figliar Sťopka

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Veselá rozprávka o príhodách prešibaného mužíka, ktorý svojim šibalstvom potrestá chamtivého gubernátora. Figliar Sťopka je svedkom, ako gubernátor berie mužíkovi kohúta. Vraj preto, lebo má iba dve nohy. Sťopka nahovorí poškodeného, aby si od gubernátora vzali, čo nie je jeho. Namiesto kohúta však nájdu prasa. Pri únose ich však zbadá gubernátorova žena a dcéra, no Sťopka sa vynájde - nahovorí im, že prasiatko prišli pozvať na svadbu. Pretože Sťopka má dar, že mu iní na fígle naletia, aj tieto dve mu uveria a prasa ako svadobného hosťa vychystajú a ešte k nemu pridajú aj svadobné dary. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

jan72 

všetky recenzie používateľa

scenár: Ján Navrátil, kamera: Jozef Brezanský; Krížiková tam nehrala. Ešte k vtipnému obsadeniu - "ďalej účinkovali: žaba - E.Rosničková, pes - J.Brok, kohút - Š.Jarabý, prasiatko - R.Bravčová". ()

giaruj 

všetky recenzie používateľa

Perfektná oddychovka s hviezdami televíznej obrazovky. Šesť hercov, komorné kulisy, výborné vtipné dialógy, Čechovov motív. Čo viac chceme, že:-). Škoda, že televízna tvorba po prevrate nenadviazala na túto skvelú tradíciu. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Promarněná šance, když se velmi dobře obsazená a i rozehraná fraška postupem času měnila v absurdní hloupost. Se závěrem už si Krajíček evidentně nevěděl rady. Škoda. ()

Reklama

Reklama