Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nič netušiaca matka rodiny otvára dvere svojho domu, pred ktorými bezmocne stojí nejaký vysoký chlap s nápadnou dierou v bruchu. Padá na zem a je okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa na počudovanie všetkých lekárov jeho zdravotný stav rapídne zlepšuje. Pokojne leží na posteli, keď cez okienko na dverách miestnosti zbadá v čakárni nejakého muža, ako sa naňho díva. Začne zúriť a pokúša sa vstať z postele, čo mu našťastie prekazí doktor zo sestričkou. Úplne sa upokojí, až keď je jeho záhadný návštevník odvedený ochrankou a dostáva sa pred miestneho šerifa. Tomu po hodinách naťahovania povie, čo je zač a čo robí v meste. Tvrdí, že ten pacient je Mikos Stenopolis, krvilačný a zdanlivo nezraniteľný kanibal, a že je potrebné zbaviť sa ho čo najskôr. V priebehu pár sekúnd je v nemocnici brutálne zavraždená jedna sestrička. Lov sa môže začať... (oli.G)

(viac)

Recenzie (80)

Tsunami_X 

všetky recenzie používateľa

Extrémně slabá honička na nezničitelného zabijáka v níž se kloubí nuda se špatnými efekty a diletantskou režií. Film postrádá jakékoliv tempo či děj a v podstatě se jedná jen o tupé přeskakování mezi scénami s brutálními výjevy, které jsou spojeny chatrným dějem. Paradoxně jsou však tak otřesně natočené, že se stávají hlavním kamenem úrazu. Gore absolutně nefunguje a snímek se pyšní tak amatérskými triky a efekty, že jsem v některých pasážích pochyboval o tom, zda sleduji skutečně neamatérské a plnohodnotné dílo. Nula od nuly pojde a jediné co stojí za zmínku, je herecký představitel Faráře, který roztomile paroduje legendární ikonu Belu Lugosiho. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Ještě se mi možná někde na půdě válí ošobrstaná čtvrtá videokopie tohohle hororového videohitu v německém znění a se simultánním dabingem některého z tehdejších dabérských hvězd z obýváku:) Jako kluk jsem byl úplně konsternován a vyděšen do morku kostí, vzpomínám si že o scéně s vrtačkou nořící se do spánku křičíci sestry se mi zdávalo několik nocí za sebou a já se budil ohmatávaje si hlavu a hledaje ve tmě obrysy temné postavy .. Po létech mi Absurd už přišel jen absurdně hloupý a amatérský, nicméně člověk by neměl zapomínat a zesměšňovat to, co jej kdysi skutečně dokázalo vyděsit...život je kruh a tak je možné, že až se blíže seznámím s dr. Alzheimerem či jeho družkou Demencí znovu mne George Eastman vyděsí... ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi páčila malá sílu v atmosfére opusteného ostrova ale od tohoto som už nič neočakával.Tento film sa od Damatovej tvorby líši,nieje až taký extravagantný aj keď gore tu je ale v prijateľnom stave ale čo som bol vážne prekvapený,že bol celkom bez erotiky.Herci boli keby som ich mal ohodnotiť od 1 do 10 tak im dávam nulu,fakt boli zlí.Príbeh zas nestal za veľa a da sa povedať,že tu ani nebol.Bol plný nedomyslených scén bez žiadnych extra napínavých scén a atmosféra tiež žiadna.Nič výnimočné a ani nič čo by som si dlhšie držal v hlave ako len jeden deň.Chcel som dať 3* ale za to dodrbané finále dávam 2*. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ ide o gore D´Amatov Absurd rozhodne môže konkurovať slávnejším vyvražďovačkám svojej doby. A to aj napriek počtu zabití, ktorý je vcelku nízky. Brutalita vrážd je však zarážajúca a z hľadiska žánru pozoruhodná. Najmä tých z úvodu filmu, ktoré súvisia s deštrukciou hlavy obetí (lekárskou vŕtačkou či cirkulárom na drevo). Hoci sa Absurd tvári ako pokračovanie D´Amatovho hororu Antropophagus (1980), nadväzuje naň naozaj iba veľmi voľne. Vlastne tieto filmy spája iba šialený výraz neprehliadnuteľného Georga Eastmana v úlohe zabijáka. Kanibal Karamanlis z Antropophaga sa v Absurde takisto mení na gréckeho psychopata Tanopulosa, tentoraz bez kanibalských ambícii, ktorý však dostane viac priestoru. Dôvod jeho vražednej fúrie zostáva nejasný (jeho meno je zrejme nešikovnou narážkou na Tanatosa, gréckeho boha smrti) a celkovo vyznieva ako nedomyslený. Po bezradnom a trochu trápnom uvažovaní o ňom a jeho dopadnutí, ktoré vypĺňa jadro filmu sa divák predsa len dočká strhujúceho finále, ktoré umocňujú pocity strachu z uzavretého priestoru domu a zaujímavé grafické zobrazenie násilia. Absurd určite patrí k vrcholom D´Amatovej tvorby a môže zaujať aj dnešných priaznivcov hororu. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

OK. Teraz by sa mi to až tak nepáčilo a asi by som márne hľadal veci, ktoré akýmsi spôsobom zaručia kvalitu a stopercentnú spokojnosť. Avšak v dobe mojej prvej projekcie tohto kúsku to pre mňa bolo naozaj niečo - desivý vrah stvárnený mojou obľúbenou hororovou ikonou mi preniesol mraz po chrbte, gore bolo na slušnej úrovni a sem tam som aj mal v pláne si zakryť oči, teda, bál som sa. Záverečná naháňačka ma vtedy taktiež veľmi bavila a vyložene som sa nenudil, takže som bol samozrejme spokojný. Teraz k tomu mám len akési cítenie z nostalgie, no ak má byť moje hodnotenie objektívne, dal by som tomu dve-tri hviezdy. Zápletka je neoriginálna, dej nudný, vrážd (aj keď slušných) málo, atmosféra nič extra a tak podobne. Silné tri, keďže som nostalgik. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (6)

  • George Eastman, hlavná postava a scenárista filmu, v rozhovore spomenul, že režisér a producent Joe D´Amato chcel, aby film bol pokračovaním filmu Anthropophagus (1980), zatiaľ čo samotný Eastman bol proti. D'Amato ho potom iba požiadal, aby v ňom účinkoval, ale keď si Eastman prečítal pôvodný scenár, rozhodol sa ho sám prepísať „od nuly, aby film pripomínal skôr jeden z tých amerických hororov v štýle Halloweenu. (westerns)
  • Film byl umístěn v UK na počátku 80. let na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Film je v UK stále zakázán a téměř bez šance dostat se někdy na pulty dvd půjčoven či prodejen ... (Flipnic)
  • George Eastman (hraje hlavního záporáka) byl také autorem námětu a scénárista stejně, jako v předchozím horroru Antropophagus. V něm je ale uveden pod pseudonymem John Cart. (ČSFD)

Reklama

Reklama