Reklama

Reklama

Pán času - Série 9 (2015) (séria)


Dívka, která zemřela (S09E05)

(epizóda)
  • Veľká Británia The Girl Who Died

Obsahy(1)

Kdysi dávno v jedné malé vikingské vesnici, kde byli všichni její válečníci zabiti, udělá zoufalá dívka jménem Ashildr osudovou chybu. Mireové jsou nejnebezpečnější žoldáci ve vesmíru, kteří neznají slitování a Ashildr jim právě vyhlásila válku. Doktor a Clara mají dvanáct hodin na to, aby hrstku farmářů a kovářů přeměnili v bojovou jednotku schopnou porazit samotného Ódina. (Filmbox)

(viac)

Recenzie (4)

Dr_Virus12 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vikingové s helmami s rohy... Vážně? Všichni přece už dnes víme, že to nikdy nenosili, a je to zachovalé v naší kultuře jen díky Operám a divadlu. Jak kurňa chcete abych bral tento seriál pořád vážně, když nedokážete odstranit ani takovou blbost. Příběh ještě k tomu tuctovka, zvlášt s Ariou ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vikingovia, škandinávske prostredie, nordický nádych a severská mytológia, tu sa nemohlo nič pokaziť, a predsa sa stalo. Scenár trošku síce pokuľhával a nápad bol tak správne ujetý, ale aj napriek týmto nedostatkom, som si túto epizódu docela aj užil. Otváracia vesmírna scéna svojim napínavým prevedením vás vtiahne do príbehu. Následne Doctor a Clara narazia na vikingských bojovníkov, ktorý spravili niečo strašné. To snáď nie, oni vážne zničili sonic sunglasses. Čo ma však veľmi potešilo, bolo zakomponovanie úžasnej Maisie Williams do Doctora Who. Maisie mám nesmierne rád a preto som sa na scény s ňou obzvlášť zameral. A tá záverečná Capaldiho horlivá reč, to náhle vzplanutie, a do toho tá melodická a správne vygradovaná hudba, bolo niečo neskutočne epické! ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to víceméně tuctovka, ale celkem vtipná, ale hlavně je tu Adria, takže si nemůžu pomoct. Navíc je tam moc pěkná návaznost až do Tennantových dob, na což jsem čekal celého Capaldiho Doctora, zda ta podoba tehdy v Pompeiích nebyla náhodná :-) ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (1)

  • Postavu Odina si měl původně zahrát Brian Blessed, který se již v jiné roli objevil v původním seriálu, ale nakonec musel ze zdravotních důvodů odmítnout a roli získal David Schofield. (PanCitron)

Reklama

Reklama