Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee sa po incidente na bicykli prebúdza v jednej z newyorských nemocníc, neschopný hýbať sa či slovne komunikovať. Vedľa neho okupuje nemocničnú posteľ doktor House, zranený po nehode na motorke. Leeov doktor označí mozog svojho pacienta za mŕtvy a začne vybavovať darcovstvo orgánov, ale House na to nemá rovnaký názor. Podľa neho trpí Lee syndrómom uzamknutia, je úplne pri vedomí, ale nedokáže to nikomu povedať. Za veľkého pohŕdania dozerajúceho doktora vytvorí House pre Leea komunikačný systém. Nesúhlas vyjadruje jedným žmurknutím oka, súhlas dvoma žmurknutiami. Pritom sa snaží zistiť, čím je pacientov stav spôsobený. Keď sa Houseovi podarí previezť Leea do Princeton Plainsboro, pokúša sa ho tým zachrániť. Lee však stratí schopnosť žmurkať a jeho stav sa stále zhoršuje. Taub vymyslí komunikáciu pomocou počítača. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Galéria (6)

Zaujímavosti (8)

  • Zobrazenie syndrómu uzamknutia je rovnaké ako vo filme Skafander a motýl (2007). Taktiež sny na pláži odkazujú na scény na pláži, kde Jeana-Doa (Mathieu Amalric) navštivuje jeho rodina. (Pat.Ko)
  • Dve zábery Wilsona (Robert Sean Leonard) na konci, zobrazené z pohľadu Housea (Hugh Laurie), keď je vo výťahu, je použitý rovnaký filter, aký bol použitý počas celej epizódy pre zábery z pohľadu pacienta. Tým sa naznačuje, že House je uzamknutý vo vlastnom sociálnom a emocionálnom "väzení". (Pat.Ko)

Reklama

Reklama