Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film nakrútený podľa hry Jána Kákoša s témou SNP. Baladicky ladený príbeh otca Demetera a jeho troch synov nás vráti o vyše šesťdesiat rokov do minulosti, aby sme si pripomenuli najvýznamnejšiu udalosť protifašistického odboja... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (33)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Boli slovenské televízne filmy a slovenské televízne filmy. Jedny sa točili s jednou drevenicou postavenou v štúdiu na Mlynskej doline ako inscenácie, niektoré, ako Demeterovci, by sa so svojou vizuálnou stránkou a ani silou scenára nestratili ani v kinách. Nehovoriac o hercoch. Možno trochu nie úplne k veci komentár, ale keďže už každý niečo k veci napísal, tak mi to nedalo. ()

Kovaja 

všetky recenzie používateľa

Susedia musím smeknout!!!Tohle je herecký koncer slovenských herců.Doba SNP byla krutá a osudy lidí,obvzláště těch v horách dokonale stvárnili tihle umělci.Jak už tady bylo napsáno,herecký koncert slovenské špičky v nejlepších letech.Tyhle filmy patří zamknout a vystřelit na měsíc,aby za iks let spadly dolů nazpět a ti co nevěří si je pustili a pak čuměli s otevřenou pusou!!! Bravo:-) ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá herecká expozícia našich najjagavejších hviezd, škoda, že dnes už len seriálových statikov. Krásne smutný príbeh, scenár je po hercoch druhou najsilnejšou stránkou filmu. Dejová jednoduchosť v období najzložitejších rokov minulého storočia poukazuje, že vojna je, ako inak, sviňa a dokáže zmeniť človeka aj s tými najhlbšími a najzásadovejšími morálnymi koreňmi, často na úkor rodiny. 90%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niečo z doby SNP bez hluchého strieľania a preskakovania kaluží v lese. Výborné prostredie, jednoduchý príbeh troch bratov a jednej dievčiny pod kuratelou prísneho otca, možno viac mohla byť rozvinutá tá línia tragickej romantiky, ale inak herecky bezchybné, o čom sa pri daných osobnostiach ani nedalo pochybovať. Len Adamovič s tým krátkym priestorom a lepkavou tvárou bol takým čudným nedorobkom. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na televíznu produkciu veľmi dobre spracovaný príbeh z obdobia národného povstania, ktorý sa väčšinou odohráva v exteriéri. A to v krásnom hornatom exteriéri. Vynikajú hlavne výkony našich hereckých veličín, ale i dobre napísané dialógy. V závere nechýba ani dejový zvrat, a za Adamovičovu masku by sa možno nehanbili ani v Hollywoode. Trochu mi chýbalo viac akcie, ktorú Spišák ovláda, tu ale asi neboli na ňu peniaze. Neoprávnene zabudnútý snímok. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Chalupy (grunt) Demeterovcov sa nachádzal v okrese Ružomberok nad dedinou Liptovská Lúžna, na úpätí NP Nízke Tatry. V pozadí vidno vrchol Prašivej, Veľkej Chochule. Hlavná chalupa Demeterovcov stojí dodnes ako chata a vidno ju aj z hlavnej cesty nad Liptovskou Lúžnou. (ostre_pero)

Reklama

Reklama