Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia je epizódou zo života Andreja Sládkoviča. Braxatoris, známy pod menom Sládkovič, prichádza do Banskej Štiavnice a chce vyhľadať inšpirátorku svojej poézie - Marínu. Jej rodičia ho odmietajú. Marína sa vydá za bohatého obchodníka Geržu. Sládkovič nachádza cit aj porozumenie u Antónie, s ktorou sa ožení... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Kňažko zvládol toho Andreja Sládkoviča s prehľadom, to sa dalo čakať. Škoda len toho mierne chudobného príbehu a malého časového obdobia, ktoré film zachytáva. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrý televízny film zachytávajúci zaujímavú časť zo života Andreja Sládkoviča po rozchode s Marínou. Počiatočná rozorvanosť prechádza k upokojeniu s nájdením nového vzťahu s Tonkou. Národnobuditeľský život však nie je med lízať a s košútovským povstaním prichádza zaťažkávacia skúška. Produkcia je televízna no aj keď sa snaží hudobne podporiť atmosféru spočiatku sa jej to nedarí a väčšinou prichádza len v zádumčivých momentoch. Ťarcha dramatizácie zostáva na bedrách hercov a tí hoci aj sú skúsení divadelníci, ktorí svoje úlohy zvládajú veľmi dobre, bez podpory to nie je úplne ono. Nie že by to bola nuda, ale akcia takmer žiadna, humor úplne žiadny, trocha prudérnej romantiky a sem tam nejaká "veľká" myšlienka. ()

Reklama

Galéria (1)

Reklama

Reklama