Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia operety Gejzu Dusíka. Hlavnou témou operety je zmiznutie plánov vynálezu prášku na ničenie hmyzu, no dej je popretkávaný aj ľúbostnými zápletkami. (RTVS)

Recenzie (5)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Lasicovo videnie operety ( Braxatoris - Dusík ) je nežné, poetické, s množstvom prelínačiek, ktoré len umocňujú zážitok. Ktože by nepoznal legendárne pesničky "Tá modrá ruža vám povie, čo moje srdce dávno vie" alebo "Len bez ženy, môže byť človek blažený". ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Vysloveně miloučká záležitost. Lasica adaptoval klasickou operetu Gejzy Dusíka z roku 1939 a nechal jejím tangem potěšit diváky i po tolika letech. Něžná látka, příjemně obsazená - pikantní Soňa Norrisová, kouzelná Monika Hilmerová, svěží Miroslav Noga, klasický Július Satinský. Kdyby se tehdy ve 30. letech netočilo jen v západní části republiky, mohl už tehdy vzniknout krásný operetní sen. Takto máme sice jen malou televizní inscenaci, přesto vkusnou, poctivou a natočenou s velkým gustem, láskou a pokorou. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Radošínci v réžii Lasicu neboli zlí, vtip dialógom nechýbal, ale tie pesničky sa mi zdali pričasté, hlavne pre ich značnú ošumelosť, keď sa ich vek pomaly blíži stovke. –––– Chýbajú vám už len rohy a budete dokonalý somár. – Ale veď somár nemá rohy!? – Tak potom vám už nič nechýba. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama