Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fascinujúca cesta do staroveku. Do času, kedy sa bohovia prechádzali po zemi spolu s ľuďmi a oddávali sa rovnako ako ľudia všetkým nerestiam. Tak ako medzi ľuďmi, aj medzi bohmi nebola núdza o hádky a tak aj my sa staneme svedkami vojny nezmieriteľného Dia a Héry o vodcovstvo. Alkméné v Thébach túžobne očakáva svojho milovaného manžela Amfytrióna a to je vhodná chvíľa pre Dia, aby zrealizoval intrigu, o akej už dlho sníval. Počas dionýzskych slávností sa Zeus premení na Amfytrióna. O deväť mesiacov Alkméné porodí dvojičky a zatiaľ čo prvý syn je skutočným synom Amfytrióna, druhý – Herkules – je Diovo dieťa. Amfytrión však nemá to srdce Herkula zabiť. O niekoľko rokov však malý Herkules v návale zlosti udrie lýrou svojho učiteľa tak silno, že učiteľ zomiera. Za trest je Herkules vykázaný z mesta a vyrastá v horách, kde sa z neho stáva pastier a neobyčajne silný muž. Zatiaľ má šťastie a s Megarou, dcérou kráľa Kreonta, splodí troch synov, ktorých však počas svadobnej noci pod vplyvom neznámej drogy zabije. Je jasné, že za touto intrigou stojí opäť niekto z hriešnych bohov. Pre Herkula prišiel čas kajať sa zo svojich hriechov... (STV)

(viac)

Recenzie (40)

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Dvojdílný příběh z produkce Hallmarku je dle očekávání poněkud jiný, než jak je všeobecně znám. Fantasy spojené s pohádkovou mytologií však nevyznívá nijak špatně. Kouzelné dobrodružství bájného Herkula od jeho narození až po dospělost plný intrik a různého nebezpečí potěší malé i velké. Z počátku se to sice krapet táhne, ale jinak to má své přirozené tempo, kterému hlavně malý diváci budou stačit. Ani děj není nijak složitý. Rodinná podívaná, která nemá čím urazit. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Snaha ukázať na Herkulovi aj niečo iné ako kopu svalov a testosterónu bola chvályhodná. Takisto poukázania na spletitosti starých gréckych bájí. No psychologizácia postavy ostala len na povrchu a nešla do hĺbky. Kvalitu, resp. nekvalitu digitálnych trikov pripočítam nižšiemu rozpočtu - veď sa jedná iba o TV film. Čo mi však najviac hýbalo žlčou, bola totálna topornosť Leelee Sobieski, z ktorej mi naskakovala husia koža. Horšiu ( a ešte k tomu škaredú, plastikovú) herečku by som nenašiel hádam ani v hlbokých albánskych horách za čias absolutistického vládnutia Envera Hodžu v Tirane ...bŕŕŕŕŕŕŕ ()

Reklama

t_gon 

všetky recenzie používateľa

Tak si zde střihnu premiéru : Nové Televizní zpracování bájného hrdiny Herkula přináší pohled na jeho "životopis" zcela z jiného úhlu pohledu, než tomu bylo doposud s televizním seriálem či animovaným filmem. Takže sledujeme Herkula od jeho narození, přes divoké mládí, kdy vyrůstá po boku se svým bratrem a učí se bojovat a vyrůstat v budoucího hrdinu, jak mu bylo před jeho zrozením předurčeno až po konečný výcvik (jež je ovšem nejen velice zanedbaný a krátký ale také stejně nesmyslný a fádní...), kdy se ze zbrklého chlapce stane ON! Hrdinný syn boha Dia...Jenže nové zpracování zobrazuje Herkula zcela jinak než znáte z historie a vyprávění. Ať už se jedná o nastoupení Herkula do služeb Thébského krále plnění "jeho úkolu", tak o tom, zda je synem boha či nikoliv se může divák jen dohadovat. Stejně tak jediná existence bohů je zde prezentována pouze v nudných a plytkých konverzacích hlavních postav, jež pravděpodobně sami neví, zda existují či jen následují věřící dav...Podobně je na tom jejich herecký projev jež se pohybuje někde na hranici průměru. Film má sice solidní výpravu, které však podráží nohy otřesné triky, nevýrazný hudební doprovod a přemršelá délka filmu. Pokud někdo tudle dobu miluje, tak ať si přičte max 1* navíc...U mě je to slabší průměr 2 a půl * = 3*... ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Vedomí si toho, že na Herkulove silácke kúsky nemá TV produkcia dosť silácke efekty ( a je pravdou, že lepšie vyzeral aj o 10 rokov starší, televízne prevarený predchodca ), stavili tvorcovia na umný scenár. Ten je postavený na súperení ( a zmierovaní ) ženského a mužského princípu, fatalizme pokrvného a rodového intrigovaniu a nevyhnutných tragédiách, presne v duchu antickej drámy a s najväčšou pravdepodobnosťou aj reálnej histórie starovekých a stredovekých spoločností. Vo svojich motívoch veľmi výstižný mytologicko-historický prepletenec a obraz, dostatočne verný tradičnému podaniu a súčasne ho reflektujúci. V postave Herkula sa vymaňuje z pradiva pevných pravidiel starého žánru i pravidiel archaického sveta povier, mágie, svojvôle panovníkov a rozmarov bohov, ich servílnosti i nepriateľstva. Oproti iným spracovaniam za posledných x rokov, ktoré si s Herkulom svojvoľne robia čo chcú, je zaujímavé sledovať, ako si s tradovaným podaním herkulovskej mytológie poradil scenárista Charles Edward Pogue. Zmeny, ktoré uskutočnil, sú v záujme príbehu ( a možno aj berú ohľad na reálny rozpočet ). Kým zachované starogrécke cykly sú na dnešok predsa len trochu príliš cyklické a lineárne ( Héra na Herkula pravidelne zosiela šialenstvo, on v jeho záchvate niekoho zabije a potom musí svoju vinu vykupovať ponižovaním sa a službou ), tu sú dobre zakomponované do celkovo sa vyvíjajúceho a k zaujímavému záveru dospievajúceho príbehu. Aj Herkulových úloh nie je 12, ale 6, no oboznámený divák objaví aj tie ostatné, predvedené v správnej chvíli k lepšej službe celému myšlienkovému konceptu na iných miestach príbehu.Večná škoda rutinérskeho, či ( lacného ) TV spracovania, ale obávam sa, že výborne poprepisovaný známy cyklus by zrejme aj v inom prípade dokázalo oceniť iba minimum divákov... ()

Pitryx 

všetky recenzie používateľa

Spousta hluchých míst. Některé masky dobře udělané, jiné triky však pod vší úroveň. Děj zdlouhavý, pokud není akce, tak se jen intrikuje a intrikuje. Zpočátku jsem se ještě v ději a postavách orientoval, ale pak, právě při zbytečně zdlouhavých pasážích, které jsem přejížděl, jsem kapánek ztratil přehled. Celkové hodnocení – podprůměrný snímek, ale zase ne zcela k ničemu. STV1 2 díly1207097800/8116,7900/8214 ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama