Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden úplne obyčajný transatlantický let z Londýna do USA sa zanedlho po štarte zmení v drámu s nádychom nadprirodzena. Lietadlo akoby sa pohybovalo v kruhu a v jeho batožinovom priestore sa deje niečo zvláštne – šíri sa stadiaľ nepríjemný chlad. Vyzerá to tak, že za všetky nepríjemnosti môže architekt Alan O’Neil (Roy Thinnes), ktorý sa snaží z pozemku rodiny svojej manželky prepraviť do Ameriky starobylý oltár, spätý s keltskými druidmi. Vysoko nad zemou začína pre posádku a desať cestujúcich zúfalý boj o prežitie. (beso74)

(viac)

Recenzie (6)

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

David lietadlá asi rád. Pred Concordom 79 sa zhostil tejto air kalamity, ktorú spôsobila preprava oltárnej relikvie. Tá bola s prevozom asi nespokojná a začala démonizovať let. Všetko funkčné, ako sa na pôrod snímku sluší, takže spokojnosť. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Nato, že je to televízny film, veľmi dobrá kvalita (samozrejme v porovnaní so súdobou kino produkciou). Je rok 1973 a tak sa samozrejme tvorcovia snažili o mix v tom čase najpopulárnejších odnoží - katastrofický film a exorcizmus. Vrámci šetrenia nákladov je na palube len posádka a 10 cestujúcich (logické vysvetlenie - prevážaný monolit je tak ťažký, že pre ďalších už niet miesto), príbeh je však dobre vyskladaný a do úloh sú vybratí ikonickí herci (ktorých mená tam nie sú vedené kvôli minútovému výstupu). Hororové prvky sa začínajú objavovať pozvoľna a trochu si dajú načas, ale postupne naberajú na intenzite a cestujúci uväznený v čase i priestore sa (až na jednu výnimku) sa zo všetkých síl snažia zastaviť zlo unikajúce z batožinového priestoru a dožiť sa svitania. A keĎže sú celkom sympatický, tak to väčšine z nich rád dopraje aj samotný divák. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Počas letu z Londýna do New Yorku začne pasažierov na palube Boeingu terorizovať záhadná démonická sila... V dnešnej dobe už vcelku naivný a melodramaticky odohratý, predchodca odnože lietadlových hororov, ktoré sa neskôr príjemne rozšírili (kvantitou i kvalitou). Ale aj tak je to príjemná, béčková sedemdesiatka, ktorá sa za výpomoci určitej dávky nostalgie dá pozerať aj dnes. ()

Zaujímavosti (1)

  • Na začátku filmu se objevilo bílé letadlo Boeing 747 s modrým pruhem. To samé letadlo se objevilo i ve filmu Připoutejte se prosím! (1980), a to ve scéně, kdy se kapitán baví s navigátorem o počasí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama