Reklama

Reklama

Deň, keď sa zastavila Zem

  • Česko Den, kdy se zastavila Země (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V histórii je veľa príkladov stretov civilizácií, po ktorých tie menej vyspelejšie zanikli alebo boli zotročené. Teraz je tým menej vyspelým ľudstvo. Mimozemšťan Klaatu (Keanu Reeves) pricestuje na Zem s jedinou úlohou – zabrániť ľudstvu v jeho organizovanej sebadeštrukcii aj za cenu najväčších obetí. Ľudstvo totiž svojimi vojnami ohrozuje mier v celom vesmíre. Klaatu chce ľudstvu pomôcť, otázkou však je, či o to vlastne stojíme. Ak sa vojny neukončia, musí Klaatu pristúpiť k najtvrdšiemu opatreniu – planétu Zem vymazať z mapy vesmíru. Kým on chce rokovať so svetovými mocnosťami, naším jediným záujmom je zavrieť ho do laboratória a vedecky ho preskúmať... Na úteku z laboratória ho sprevádza astrobiologička Helen Bensonová (Jennifer Connelyová), ktorá spolu so svojím nevlastným synom uviazne v Klaatuovom poslaní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 188)

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Úbohosť najhrubšieho zrna. Nemá to čo robiť na plátnach kín a ja len ďakujem nepredvídateľným okolnostiam, že som sa na to do kina nakoniec nedostal. Asi by som totiž nevyšiel živý. Odfláknuté po všetkých stránkach. Herci nič nehrajú, hudba nevýrazná a efekty priemerné. Tak neskutočne debilné dialógy sa len tak nevidia a tá vážnosť. Snáď pri každej druhej scéne som sa chytal za hlavu a tváril sa podobne ako keď sa pokazí vajce a ovoniam ho - znechutene. Takú úlohu ako mal v tomto filme Keenu by som chcel - spravím pár krokov a poviem pár debilných viet, ktoré sa mimochodom opakujú stále dokola a dostanem za to parádny balík. Pravdaže on za to, čo mal zahrať nemôže. Čo Jennifer? no tak z jej vystrašenej tváre a z neustáleho presviedčania, že aké je ľudstvo dobré a že potrebuje ešte dostať druhú šancu a bla bla mi bolo zle...A ten malý čierny zasran! (nie, nie som rasista) Neviem prečo, ale film ma urážal. Nepostrehol som jediný dobrý nápad a pre moje dobro som sa mal filmu radšej vyhnúť. Musel som sa veľmi premáhať, aby som to dopozeral. Nikdy viac! Ak si film ešte niekedy pozriem, tak len s ľuďmi, čo majú podobný názor - lebo ako komédia je to excelentné. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Trailer byl nabouchanej jak sviň, jenže film už tolik neni, sice ze začátku to působí fakt skvěle si-fi mysteriózně a těch 15-20 minut je opravdu vynikajících, jenomže pak se napovrch dostává dost utahanej děj a k mýmu údivu i celkem velký množství děsně naivních a mnohdy trapných scén, potažmo dialogů a k tomu se ruku v ruce přisírá až trošku moc narážek na zkaženost lidstva, nicméně samotná myšlenka filmu je zajímavá, Keanu Reeves působí ve svý roli skvěle a Jennifer Connelly mam rád už od Phenomeny ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Film s aktuálnou správou pre ľuďstvo. Vedľa cieľa príbehu zamyslenia sa nad sebou dostávame ohromné vizuálne spracovanie, a hlavného predstaviteľa - Keanu Reevesa, diplomata všetkých civilizácii. Na túto rolu nejestvoval lepší výber. Každým jeho pohybom sa pohlo niečo aj vo mňe. ...Mimochodom Matrix svoju veľkú časť energie čerpá tiež z jeho umenia, a nebyť jeho v tomto filmu, očarili by ma len tie veľké guľe, palantíre ukradnuté z LotR :) |Videno v Palace Cinemas Praha, 12.12.2008| ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Bál jsem se zbytečně vyhozených peněz, ale jsem rád, že návštěvy kina jsem nemusel litovat. Celkové zpracování a téma mě velice vtáhlo a po celou dobu jsem neměl čas se nudit. Keanu Reeves se do této role naprosto hodil a krásná Jennifer Connelly ho výborně doplňovala, jen postava Jadena Smithse mě vcelku lezla na nervy. Vizuální stránka je parádní, jediné co mě nejvíce vadilo byl závěr filmu, který mohl vypadat jinak... Jinak jsem spokojený, já hodnotím silnými 4 hvězdičky a to i přes to, že jsem původní verzi neviděl… ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Puvodni film jsem nevidel, takze jsem nevedel co cekat, ale podle traileru jsem se na film docela tesil a nakonec nic moc. Pribeh by zas tak spatnej nebyl, pusobilo to na me jak trosku odlisnej katastrofickej film, problem je, ze vetsinou se tu jen mluvi. Furt se nekdo na neco pta, pripadne Keanu musi vecne nekomu neco vysvetlovat. Nejaky sci-fi prvky tu v podstate zastupuje jen neco malo specialnich schopnosti mimozemstana Klaatua, sem tam zaber na letici, svitici, tocici se a podobne kouli a pak mimozemskej robot ci co, na kterej lidi furt jak blby musi utocit a aspon tu tak vznikne prostor pro neco malo akce. Takze ve vysledku mi film prisel daleko delsi nez tech 95 minut. Aspon, ze herci hrajou slusne. Pomlcim o jejich postavach, kdy tu mame tradicne nejaky rodinny problemy, jedinyho cloveka, kterej veri mimozemstanovi, tupou vladu a podobne. Nejvic samozrejme vynika samotnej Keanu, kterej ma vetsinou kamennej vyraz, ale tady to skvele sedne a proste se mi v roli libil. Connelly podava svuj standartne dobrej vykon, i kdyz kolikrat nema moc co hrat. A potesilo me maly cameo Johna Cleese. Dalsi vec, co mi na filmu vadila, je neustaly omilani, ze se lidi muzou polepsit a na to navazujici zaver, to bylo cely takovy dost smesny. Taky se mi nejak nezdali ty nanoboti, vypadajici jak svaby a uz vubec nechapu, proc se film vlastne jmenuje Den, kdy se zastavila Zeme. Uz jen staci zminit, ze triky jsou skoro bezchybny, ale v kterym takovymhle filmu dneska nejsou. Celkove to je pouze prumer s par zajimavejma scenama a par zbytecnejma kecama, ale Keanu to vytah na slabsi 4*. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (24)

  • Během natáčení se neplýtvalo papírem ani elektřinou. Využívaly se pouze recyklované materiály a produkce jezdila výhradně na bionaftu. (Dines)
  • David Scarpa začal písať prvú verziu scenára v roku 2005. Dej však oproti literárnej aj filmovej predlohe mierne pozmenil: namiesto nukleárnej vojny sa do popredia dostalo zdevastované životné prostredie, pretože - ako uviedol -, možnosti na sebadeštrukciu ľudstva sa od čias originálneho filmu zmenili. (Greenpeacak)
  • Natáčelo se ve Vancouveru, avšak kvůli kvůli špatnému počasí nakonec většina scén vznikla v ateliérech. (Dines)

Súvisiace novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (viac)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (viac)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (viac)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (viac)

Reklama

Reklama