Reklama

Reklama

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Príbeh mladého začínajúceho lekára Petra Oberuča. Peter, ktorý nastúpil do nemocnice v malom meste, dá z domova dôchodcov previesť ochromenú pani Karlu do nemocnice. Tá v zúfalstve žiada, aby jej dal injekciu, ktorá by ukončila jej utrpenie. Stále myslí na syna Ruda, ktorého fotografiu nosí stále so sebou. Peter sa rozhodne nájsť Ruda a keď sa mu to podarí, ťažko ho môže presvedčiť, aby navštívil matku, ktorá ho nevychovala. Nakoniec, po ostrých výčitkách primára, odváža si Rudo matku domov... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (19)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Excelentná prvá časť točiaca sa prevažne okolo živočíšneho Ruda, ktorého si výživne strihol Juraj Kukura. Akonáhle sa ale Rudo stratí z obrazu, sú S.&N. len ťažkým komunistickým klišé, kde mladí nevedia ako žiť a dospelí chŕlia jedno múdro za druhým. "Peter, nezačínajte v živote pričasto. Všeličo sa Vám nepodarí dokončiť. A nikdy nezabudnite žiť!" alebo "Mysli na to, že to bude Tvoj kolega. A Ty už nie si vyplašená maturantka, ale budúci chirurg." Nostalgicky herecké hviezdičkovanie. ()

mikroslar 

všetky recenzie používateľa

V ČR málokdo tuší, že čtyři roky před Nemocnicí na okraji města, vznikl myslím v mnoha ohledech povedenější seriál tematicky téměř stejný a situačně a obsahově velice podobný slovenský seriál. Výborně herecky obsazený a profesně nesmírně dobře zvládnutý, na svou dobu téměř úplně zbavený politiky a ideologie. Výborné jsou Solovičovy dialogy,  i Fišerova hudba  a úplně okouzlující je struktura vedení příběhu a vrstvení témat a prolínání se témat, nemluvě o jemné poetické lince, která děj podbarvuje. Na TV seriál (vlastně soubor TV inscenací), ze začátku normalizace je to výborné dílo. ()

Reklama

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Na Slovensku sa moc seriálov, na ktoré sa spomína nenatočilo. Tento k ním ale určite nepatrí. Seriál zaujal už výborne napísaným scenárom, ale hlavne obsadením hlavných postáv. Juraj Kukura sa stal "slávnym ako RUDO" Mňa osobne zaujal aj Dr. Krásny ( Martin Huba) ale aj Vladimír Můller, ako riaditeľ továrne a otec Ruda. Je to poctivo urobený film. Dávam 80%. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Kdysi populární seriál o lékařích, kteří nemyslí jen na pacietovo zdraví, ale taky mají spoustu mezilidskýchroblémů. Jejich počet je tak velký, že se ztěžka vlezl do těch několika dílů, které seriál má. ***Jako pomoc pro slovenské herce došlo k posile z české strany - Slávka budínová, Petr Čepek aj.***I dneska jsou tací diváci, co vydrží takový seriál sledovat a bavit se. ()

LadyPupu 

všetky recenzie používateľa

Starší slovenský sourozenec Nemocnice na kraji města (Ladislav Chudík v roli primáře tomu přirovnání opravdu nahrává). Jednotlivými případy, zpracováním a jakousi melancholickou atmosférou by se však hodilo i srovnání s první sérií Sanitky. Jako Sanitka měla svýho Janderu, tady se všechno důležitý točí kolem hlavního hrdiny Petra, kterej je taky takovým posledním spravedlivým, čestným hrdinou, co každýmu pomáhá a s vlastním životem si tak úplně neví rady... ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (3)

  • Exteriéry nemocnice sa natáčali v nemocnici a priľahlom kaštieli v Malackách. (pds)

Reklama

Reklama