Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénické oratórium hudobného skladateľa Petra Martinčeka Memento vzniklo podľa rovnomennej literárnej predlohy Radka Johna. Venované živým a mŕtvym. Videofilm o sebazničení mladého človeka podliehajúceho drogovej závislosti. Dramatický príbeh z prostredia toxikomanov. Televíznu inscenáciu diela v scenáristickej a režijnej podobe Samuela Ivašku zrealizovali v štúdiu STV. Program získal v roku 1991 na medzinárodnom televíznom festivale v kanadskom BANFF jednu z hlavných ocenení. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Je to už pár rokov, čo som si prečítal román Radka Johna - "Memento". Do teraz však mám v živej pamäti obraz mladého pražského narkomana Michala Otavu. Depresívny, špinavý, desivý príbeh z čias socializmu o človeku, ktorého zničil pervitín. Stal sa otrokom tejto zákernej drogy. Pervitín mu zobral všetko: priateľov, rodinu, dôstojnosť, osobnosť... Je to hodne skľučujúce čítanie. Rovnako na mňa zapôsobila aj táto slovenská televízna dramatizácia. Tiesnivá záležitosť. *** ()

-ELFKA- 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne som si nie tak celkom istá či tento film mal byť "proti drogám" alebo naopak tie drogy propagoval.. Myslím, že to bolo dosť na hrane.. ()

giacobbe odpad!

všetky recenzie používateľa

Pozorně si přečtěte obsah, jestli ORATORIUM také není umělecký žánr v oblasti vašeho zájmu, pak nemáte důvod sledovat - Fantasmagorické halucinace , s moderní klasickou hudbou, čeština se silným slovenským přízvukem. ()

prasokote odpad!

všetky recenzie používateľa

Kniha i film naprosto o ničem, jen jakási snaha Johna o NĚCO. Kdo četl My děti ze stanice ZOO, tak asi taky nemá co řešit. Je to naprosto nesrovnatelné. Krom toho mi pořád přijde, že tady v ČR se takové filmy prostě točit neumí. Memento ve mne nezanechalo vůbec nic...Za to My děti zanechalo opravdu mnoho... ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama