Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V L.A. řádí brutální sériový vrah známý díky své zálibě v satanistické symbolice jako Pentagram killer. Detektiv Logan (Lou Diamond Phillips) se v případu nemá čeho chytit, dokud se neozve tajemná Tess (Tracy Griffith), jíž však za informace vedoucí k vrahově dopadení musí slíbit, že zločinec nepřijde za žádnou cenu o život. Záhy dopadený Patrick Channing (Jeff Kober) je snadno usvědčen a odsouzen k trestu smrti. Logan již na podivný slib daný neznámé ženě dávno zapomněl a oslavuje s kolegy svůj další úspěch, aniž by tušil, že pravé drama teprve začíná… (J.Connor)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Film mal vyšší potenciál, ale ani jemu sa nepodarilo naplniť ciele a to hlavne kvôli spracovaniu, ten scenár mal veľa dier a čím sa príbeh posúval, tým ich bolo viac. Príbehom mi to pripomínalo Anjela smrti a hádam sa tvorcovia toho filmu mierne inšpirovali práve týmto filmom, ale narozdiel od tohto bol obsahovo na oveľa vyššej úrovni. To skákanie medzí postavami tu bolo neskutočne chaotické, lebo raz bol ukazaný killer zo začiatku a inokedy len nejaká trápna náhrada, tak tie  skoky do iných tiel boli nešťastným riešením , ako aj obsadenie hercov. A to narážam hlavne na Lou Diamond Phillipsa, ktorého som nikdy nemal v láske a tu to teda nezlomil, práve naopak, moju nechuť voči nemu ešte znásobil. Ale žiadny z jeho hereckých kolegov nemal svoj deň, alebo jednoducho talent. Slabé 2*. ()

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Teda já už viděl něco průserů, ale tihle na mou duši podělali co mohli. Celkem ucházející nápad potápí nesympatický detektív v pytlovitých kalhotách natažených až nad pupík, nevesele stupidní scénář, nakonec i kraviny jako skok ze střechy budovy rovnou na nohy, či obrovská nádrž jakési kyseliny v místní vodárně?, která je navíc vysoce výbušná. Na ten větrák, co zmiňuje Connor bych snad raději zapomněl. To už trhalo zbytky mozkových buněk. Hlavní záporák byl sice vybrán dobře, ale v tak blbě napsané postavě neměl moc prostoru k prosazení. First Power je ambiciozní film s překombinovanou zápletkou a naprosto ubíjejícím závěrem. Zklamání. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Dobrí umierajú mladí.“ Pamätáte si Anjela smrti z roku 1998? The First Power vzniklo o 8 rokov skôr a tých, ktorí Anjela smrti videli, zaskočí rovnaký úvod: je chytený brutálny sériový vrah a úspešne popravený, no napriek tomu sa už onedlho začne objavovať rovnaký typ vrážd, pričom v epicentre nadprirodzeného diania sa ocitá detektív, ktorý bol vrahom posadnutý. The First Power mi prišla ešte o dosť slabšia, než Anjel smrti. Vtedajšia hviezda Lou Diamond Phillips (Mladé pušky 1 – 2, La Bamba, Renegáti, Demon Wind) je sympaťák, ale na Washingtona, Goodmana a Sutherlanda sa nechytá, pričom mu chýba výrazný parťák (Mykelti Williamson sa dlho neohreje). Inak je kasting slabý, atmosféra tiež a scenáru chýba niečo, čo by diváka strhlo, zaujalo. Plus sú tam rôzne blbosti, nudné snové halucinácie a často nepochopiteľné správanie rôznych postáv. Za horor by som to príliš nepokladal. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Neviem, čo to bolo, ale miestami to bolo tak zlé, až to bolo dobré. Inak má to klasickú béčkovú atmosféru, herci sú vpohode a slušne to odsýpa. Spomenul som si na Temného anjela s Dolphom a Tichú zúrivosť s Chuckom, ale to boli väčšie pecky. Niektoré scény však jednoducho stoja za to. Skoky, pády, vandráčka... ()

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Jako horor hodně slabé, jako krimi thriller docela ucházející. Pár slušných scén, solidní záporák a pohodový Lou D. Phillips ( i když to není žádný všeuměl, do filmu podobného zrna se hodí ideálně ). Film nepostrádá klasickou ,,devadesátkovou" atmošku špinavého a syrového velkoměsta, kterou už filmaři dnešní doby zkrátka nedovedou a která má své kouzlo. Na druhou stranu v té době vznikali daleko lepší kusy, které jsem ohodnotil ,,jen" 3 hvězdami a když si zpětně vybavím těch , ne zrovna příliš málo, hluchých a nudných míst, 2,5 * je optimální a adekvátní. Tohle je zkrátka výstavní průměrný kus ! ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Konkurzu na postavu psychotického vraha sa (neformálne) zúčastnil aj Nick Cave. Rolu nakoniec nedostal, za čo bol nesmierne vďačný, po tom ako zhliadol výsledný film. Poznamenal: „Ten film je tak mizerný. Keby som tam hral, skazil by som si kariéru." (agency)

Reklama

Reklama