Reklama

Reklama

Orwell Rolls in His Grave

všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokument pojednáva o moci korporácií nad médiami, ich zainteresovanosti v politických maškarách a nedôslednej informovanosti verejnosti. Sústredí sa na situáciu s rukojemníkmi v Iráne, prezidentské voľby v roku 2000, Bushov aparát, pričom vždy vyzdvihuje selektívne informovanie zo strany akejkoľvek televízie či novín. Príčinu vidí v kupovaní médií malým počtom korporácií a v ich pokračujúcej deregulácii. (Sticks)

(viac)

Recenzie (8)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Užívateľ "ripo" to vystihol. Tento dokument síce "diskutuje" o téme, ktorá je viac menej pre bežného požierača médií absolútne tabu, no keď už sa jeho tvorcovia rozhodli špárať do osieho hniezda, mohlo, a malo by to mať, väčšie grády. Podaktoré zistené "fakty", ktoré napomohli jednému z kandidátov pri jeho zvolení do pozície "najmocnejšieho" muža sveta, sú prezentované bez mimoriadnych emócii, akoby to bolo bežné. Divák nedostáva takmer žiadny emocionálny podnet na šok, ktorý by ho aspoň z časti uzemnil. Je vidieť a cítiť, že jeho režisérom nebol samotný M. Moore, ktorý vďaka svojim špecifickým prvkom pridá do svojej tvorby vždy niečo naviac. Tí, ktorí jeho tvorbu poznajú, určite vedia o čom hovorím. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

K tomuto novšiemu zhodnoteniu moderných médií, ktoré už v minulosti kritizoval napríklad Noam Chomsky, môžem povedať len toľko, že nič sa nezmenilo ani za 10 rokov od tohto dokumentu, ba naopak schyľuje sa k ďalšej vojne, je tu ďalšie vymývanie mozgov a napriek absencii protinázorov, je to pravdivé, lebo za tých 10 rokov sa to ukázalo všade naokolo a funguje to ako obrovská sila na ľudí. Začínam byť bezradný, lebo nezáujem ľudí o verejné dianie a podpora zločincov je na vysokej úrovni. Nedávno bývalý prezident Jimmy Carter prehlásil, že USA nie sú funkčnou demokraciou, viac v diskusii. S celým dokumentom a názormi v ňom súhlasím, niečo síce neviem posúdiť, no to, čo viem, ma presvedčilo, stojí to za to vidieť. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Dokument o oficiálním vymývání mozků a manipulaci lidmi dnešními médii. O propojenosti médií s politikou a jejich vlivu na společnost. Vyhození televize a rádia z okna, které doporučuje Maftík, není až tak od věci. ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Veru nezaujalo, mal som problém ledva to dopozerať. Ako bolo spomenuté v inom komentári, chýba tomu šťava. Zjavne sa na dokumente odrazil aj rok výroby, predsa len od 2003-ho nejaký ten rok ušiel. Téma v danej dobe kontroverzná a nevídaná - vlastníctvo a politický vplyv súčasných médii - je dnes už všeobecne známou skutočnosťou. ()

Reklama

Reklama