Reklama

Reklama

Vánoce

(TV film)
  • USA A Charlie Brown Christmas
Animovaný / Krátkometrážny / Komédia / Rodinný
USA, 1965, 25 min

Réžia:

Bill Melendez

Predloha:

Charles M. Schulz (komiks)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sú Vianoce, čas pokoja a lásky. Teda aspoň pre väčšinu z nás. Nie však pre Charlieho Browna, ktorého skoro nikto nemá rád a ktorý je znechutený z celej tej komercializácie Vianoc. Najväčšie vrásky mu však robí to, že nevie o čom vlastne Vianoce sú. Preto sa vyberie po radu k mladej psychologičke, ktorá síce rozhodne nemá zo psychológie žiadny diplom, zato oplýva obrovskou znalosťou najrôznejších fóbií. Tá mu poradí, že by sa mal zaangažovať sa do nejakého projektu a hneď mu aj navrhne, aby režíroval ich Vianočnú hru. (pivo)

(viac)

Recenzie (18)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento prvý vianočný diel Charlieho Browna ma akosi nenadchol. Som trošku prekvapený, keď tu niektorí hodnotia, koľko veľa hlášok tam bolo, pričom ja som ich napočítal na prstoch jednej ruky. Animácie sú veľmi jednoduché a celkovo som postrádal zmysel hlavnej postavy. Čo sa ale nedá vytknúť, je zaujímavý flegmatický prejav Browna a taká milá atmosféra spojená s poukázaním na určitý problém - v tomto prípade komercionalizáciu Vianoc. 45 % ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

O Charlie Brownovi som vždy len počul, alebo ho videl ako paródiu, no nikdy nie v podobe seriálu, či filmu. Toto je teda prvý príbeh o ňom, čo som mal česť vidieť a hneď musím povedať, že to bolo vynikajúce. V skutočnosti, je to jedna z mála amerických vianočných klasík, pri ktorej chápem prečo sa stala klasikou; jazz, melancholická atmosféra, Snoopy, humor, sneh,... Úplne zbožňujem spôsob akým sú nakreslené postavy a celkovú animáciu keď Charlieho ukazujú z profilu ako niekam kráča. Vianoce Charlie Browna určite nebudú u mňa chýbať aj o rok. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Super! 25 minút plné hlášok, so skvelými postavami na hranici s vážnou psychózou a výbornou vianočnou atmosférou. Myslím, že na Charlieho si ešte posvietim... ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (15)

Reklama

Reklama