Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (158)

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Mám rád tyhle drsné nigga filmy z ghetta a je mi putna, že tam hraje 50 Cent (nic moc výkon mimochodem) atd. atd. Náhodou mi to přišlo docela hodně dobře zvládnutý, až na pár nudnějších částí. Hudba mi fakt nevadila a myslím, že by se tenhle film prostě neměl hodnotit s předsudkama, ale tak nějak neutrálně. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Filmov, ktoré sa snažili priblížiť život tej časti afroamerickej komunity, ktorá je odkázaná od narodenia sa pretĺkať nástrahami ghetta a kde jediný spôsob ako prežiť a získať nejaké peniaze je dať sa na cestu zločinu, som už videl dosť. Zvyčajne však bývajú ešte drsnejšie (Boyz N the Hood, Menace II Society...). Tu je to predsa len trochu prikrášlené a zidealizované. Čo je síce škoda, ale aj napriek tomu má film (aj samotný príbeh) celkom slušnú kvalitu. 50 Cent svoju prvú hlavnú rolu zvládol veľmi dobre, na rozdiel od väčšiny ostatných spevákov, ktorí zatúžili stať sa filmovou hviezdou. Dobre mu sekunduje tradične skvelý Terrence Howard a Joy Bryant je veľmi príjemná na pohľad. K tomu pohodová Fiftyho muzička... 70%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nevedel som si predstaviť, že film o gangstrovi, z ktorého sa stane uznávaný rapper (ešte k tomu s ksichtom 50 Centa), by ma mohol niečím zaujať. Lenže Sheridan nie je nejaký pouličný gangsta režisér, ktorý by chcel natočiť nejakú cool záležitosť pre afroamerickú mládež, je to režisér, ktorému išlo o to previesť na plátno príbeh chapca, ktorý pod tlakom okolností pochopil, že to takto ďalej nejde a snažil sa so svojím životom niečo urobiť. To, že k tomu voľne poslúžil Curtisov životopis, je vlastne vedľajšie. Žiadna adorácia jeho osobnosti sa nekoná, kvalitný film ale áno. ()

divak84 

všetky recenzie používateľa

nene fifty.. jo, s tímto albem si domrdal veškeré hiphopové mýty a hranice, negře, ovšem filmový průmysl na tebe nikdy nebude zvědavej. chtěls to, negře, po shadym taky zkusit, ale ty nejsi herec a rozhodně nejsi dobře artikulující herec. Get the fuck back to the studio or IN DA CLUB. 8 Mile byl film i pro nefanoušky hip hopu, todle se může líbit pouze 50ho fandům. ja jsem fanda hiphopu ale todle mě nebralo. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,38krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)
  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)

Reklama

Reklama